Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Lányok, nők, miért fontos,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, nők, miért fontos, hogy a férfi jobban keressen?

Figyelt kérdés
Nagyon sok nőtől hallom, hogy nem számít, mennyit keres a pasi, csak az a lényeg, hogy többet keressen, mint a nő. De ezt nem egészen értem. Engem pasiként egyáltalán nem zavarna, ha a nő jobban keresne! Azokhoz a nőkhöz szól első sorban a kérdésem, akiket zavar. Mi az oka? Miért fontos, hogy jobban keressen a pasi?
2013. ápr. 28. 17:18
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
51%

Te olyan eszméletlen baromságokat írsz kérdező, h az már fáj. Te néztél már körül a való világban, nem csak az álmaidban? Egyetem mellett munkát találni SOKKAL KÖNNYEBB, mint utána. Valahogy máshogy megy az adórendszer, legalábbis diákmunkára biztosan, de gondolom ha nem is hivatalos diákmunkán vagy, akkor is. Meg amúgy ha szakmai irányban helyezkedtél el, akkor megint csak könnyebb, mert gyakornokokat jobban keresnek, hha jók, h majd maradjanak náluk később. Olcsóbb egy egyetemistát dolgoztatni, aki végül is ugyanúgy megcsinálja a dolgokat amiket kiadnak neki, mert valakinek meg kell csinálni, mint egy diplomás embert, aki már sokkal többe kerül.

Aztán az meg megint egy vicc, h szülés után te egy nőt az első évben elküldenél dolgozni, csak h a te egódnak jó legyen. Te mondod, h azokkal a férfiakkal még egy sört sem innál meg, akik megmondják a feleségüknek, h [bármi]. De te képes lennél teljesen kirugdosni őt egy teljesen normális, természetes, anyai szerepből, csak h a te egódnak jó legyen? Normális munkáltató nem akarja, h egy nemrég szült nő ott dolgozzon, mert csak a baj van vele, nem lehet rá számítani, mert a gyerek beteg lesz, akkor elmegy táppénzze, vagy ő lázasodik be mert a tej fejés nem az igazi a szoptatáshoz képest, és amíg bent van nem igen tud szoptatni. Szóval értelmes helyen NEM fogják foglalkoztatni. Ahol meg igen, ott lófäszt sem fog keresni, és mint említetted, te jól keresel, jól is fogsz keresni. Elvárnád tőle, h minimálbér órabérében dolgozzon, azért h a te kis egódnak jobb legyen, amikor te ennek a 3-4x-eséért dolgozhatnál? Majd ha már 2-3 éves a gyerek, visszamegy dolgozni. Szerinted a gyereknevelés nem munka? Ha annyira segíteni akarsz, segíts a házimunkában vagy főzz. Ez mind szép és jó, de mivel segítesz te az anyának azzal, ha neki egy szoptatásnyi időben le kell fejnie a tejét (amíg értelemszerűen nem alszik) csak azért, h te kelj fel az éjszaka közepén ugyanarra az időre és a lefejt tejjel szoptasd? Gyakorlatilag a fejés idejét elvesztegetitek mindkettőtök életéből. Nagyon modern!!! Gondoljkodj ezen még egy kicsit.

A kérdésedre szerintem ezzel válaszoltam is. Amennyire neked kurväfontos, h te szoptasd a gyereked (FÉRFI VAGY KÖNYÖRGÖM!!), meg h női szerepben legyél, ugyanannyira fontos másnak, h férfi és női szerepben legyen. Csak a legtöbb ember normális, és felfogja h ki a férfi és ki a nő. És hasznos, ha a férfi többet keres, egy szülésnél pl mert kisebb kiesés a családi kasszából, ha a nő nem dolgozik 3 évig, mint fordítva.

Nekem nem lényeges, h többet v kevesebbet keres-e, csak legyen munkája, vagy legalább is keressen munkát, és ne csak úgy csináljon, mint aki keres. De ha egyszer gyereket akarok, és egy pasi ilyen baromsággal áll elő, és nem tudom meggyőzni róla, akkor nem lesz tőle gyerekem, ez ilyen egyszerű. Az sem jó, ha az apa az első 3 évben nem is látja a gyereket, ne érts félre, de van középút, és mint a legtöbb esetben, itt is az a jó.

2013. júl. 23. 01:37
 42/48 anonim ***** válasza:
61%

Bevett társadalmi már-már "protokol" szerű dolog. Mindig is a férfiak tartották el a családot, mármint ők keresték pénzt, a férfiak dolga volt étellel ellátni a családot, míg a nőé a házimunka.

Ez így maradt meg mára, ettől leszel "jó" család fő. A férfiakban is egy önérzet hogy nekik köszönhetően van megélhetésük, és ez jót tesz nekik/nekünk. Nem kell ezt túl tárgyalni így "elfogadott/elvárt" társadalmilag.

2013. aug. 20. 22:08
 43/48 anonim ***** válasza:
100%

Most nem olvasom végig az összes választ, de nőként erre csak annyit tudnék mondani, hogy: Miért, a férfiaknak miért fontos, hogy többet keressenek mit a nő?

Nekem fontos, hogy a párom többet keressen nálam, mégpedig azért mert a tapasztalat szerint a férfi valami megaláztatásnak, személyes sértésnek veszi, ha az "asszony" jobban keres mint ő, és ez a probléma csak vitát szül, meg elfojtott haragot.

2013. szept. 15. 13:32
 44/48 anonim ***** válasza:

engem nem érdekel h így gondolkodnak

én mindig fizettem a nőmnek, cserébe nem volt semmi kompromisszum amit bekellett volna vállalnom

szerintem jó üzlet 23/F

2013. szept. 15. 13:35
 45/48 A kérdező kommentje:

"engem nem érdekel h így gondolkodnak

én mindig fizettem a nőmnek, cserébe nem volt semmi kompromisszum amit bekellett volna vállalnom

szerintem jó üzlet 23/F

"

Úgy érted, semmi EGYÉB kompromisszumot? Hiszen pénzt fizetni valamiért elég nagy kompromisszum. Mivel a pénzért dolgozol, az időd megy el rá. Vagyis pont olyan, mintha szépen elmosogatnál, feltakarítanál, kivasalnád a ruháit és meleg vacsorával várnád. Úgy tűnik, a kapcsolataidban nem te hordtad a nadrágot.

2013. szept. 15. 15:30
 46/48 anonim ***** válasza:

Nem dolgozok

De a nadrágot is mindig én hordom

Neem csipem a dominákat

E

És amég nem a számtól veszem el addig nem akadály

2013. szept. 16. 00:14
 47/48 anonim ***** válasza:
Aki keres, az talál.
2013. szept. 27. 19:08
 48/48 Lamakid333 ***** válasza:
66%

Kérdező:

Jelenleg 35 hetes a feleségem, és már most a munka mellett annyi teendő a nyakamba szakadt amennyit nem is hinnél, hiszen már a terhesség során egy idő után annyira korlátozott mozgási képességei, és annyira hamar elfárad a kismama, hogy sokszor sok teendőt át kell vennem tőle. Mosás, főzés, teregetés, takarítás, bevásárlás, ügyintézések. Miután megszületett a baba ez nem hiszem hogy jobb lesz, mivel őt teljesen lefoglalja majd a gyerekünk, akihez napi 24 órában készen kell állni. Nekem nincs egy nagyon stresszes munkahelyem, de a mostani otthon teendőkkel, már nekem is igen csak hiányzik néha a nyugalom, és semmittevés. Igazi öröm ha lemegy egy hétre anyósomékhoz meglátogatni őket. Addig is tudok Regenerálódni. Pénzt én keresek többet, de ne feledd, a munkáltatók alapból úgy állnak hozzá a dolgokhoz, hogy egy nő nem kereshet többet mint a férfitársaink, hiszen akkor ledegradálná a saját büszkeségét. Ezt nem te döntöd el, hanem azok a régi berögződések, amik még a mai napig vezetik a világunkat. Nem véletlenül alakult ki a mondás hogy: A férfi többet keres, a nő könnyebben!

Nem érdekel milyen munkád van, az sem hogy mennyit dolgozol ezért, csak azt is vedd figyelembe hogy nem mindegy az ország mely részén élsz, dolgozol, laksz. A főváros környékén én is dupla vagy tripla annyit kereshetnék (hiszen volt lehetőségem hogy oda menjek, mert felvettek volna), de a feleségemmel ha lehet elkerültük a vele járó problémákat. A lényeg a lényeg, hogy az ország kereset szempontjából 3 részre osztható: Kelet,nyugat Magyarország és Budapest. Növekvő sorrendben.

Utolsónak hagytam pedig, hogy neked őszintén lövésed sincs hogy mit jelent anyának lenni. Olvastam és ismertem olyan anyát aki szülés utáni depresszióba esett mert nem tudta 100%-osan ellátni a gyermekét. Te szándékosan azt akarnád hogy hagyja rád. Ezzel ő úgy érezné hogy nem képes megcsinálni, még ha nincs is így valójában. Egy nőnek éreznie kell hogy megfelel a jó anya mintának. Ehhez pedig szükséges hogy a gyermekével lelki összhangba kerüljön. Ez pedig nem megy egyik napról a másikra. Rész munkaidős állások pedig bocsi de sz@rt se fizetnek, tudom mert néztük mi is hogy be tudjon segíteni GYED mellett a kasszába. Akkor leszel jó apa, ha minden ami nem a gyermekkel kapcsolatod teendő azt átveszed tőle, mint én is, és ha megszületett a gyerek, és van raktáron lefejt tej, akkor azzal megeteted este és hagyod hogy anya aludjon. Lefoglalod a gyereket ameddig ő elnyúlik a forró vízben a fürdőkádban és végre pihen egy kicsit, vagy csak ameddig megnézi a kedvenc sorozatát. Apának lenni a legmegterhelőbb feladat egy férfi számára, hiszen már nem csak dolgoznod kell, hanem már attól is rettegned kell hogy mikor fognak kirúgni. Sok esetben olyanokat küldenek el a cégtől felsőbb utasításra akik már 8-10 éve az adott cégnél dolgoznak és mindig is jól végezték a munkájukat.

Ha ez nem lenne elég, akkor még otthon is mindig helyt kell állnod, hiszen ha a párodnak nem volt ideje megfőzni, mert épp jön a foga a gyereknek és 10 percenként felsír, akkor az is rád hárul. E mellett mindig erősnek kell lenned, hiszen egy nő csak olyan férfira néz fel aki határozott, erős jellem és egyéniség. Nem viheted haza a munkahelyi, vagy akármilyen stresszt, mert a gyerek egyből megérzi és görbe tükörként, már azért ordít mert látja rajtad hogy nem vagy nyugodt. Mivel hamarosan eljön az ideje a szülésnek és a felkészülésemnek, én aki azt hittem mindenre készen fogok állni, csak most jövök rá mekkora fába is vágtam a fejszémet. Nem bánom hiszen én is akartam, de neked aztán halvány lila fingod sincs hogy mit jelent apának lenni.

Férfi vagy, ezért racionális alapon akarsz megközelíteni egy olyan témát, amit lehetetlen csak egy szemszögből nézni. Elsőnek próbáld meg hozzávenni a lelki dolgokat is, majd add hozzá az anya ösztönt, és ezt kavard meg egy kis társadalmi normával, végül öntsd az egészet a mai világ bizonytalanságába. Rá fogsz jönni hogy tévúton jársz.

29/F

2013. szept. 27. 19:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!