Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Lányok, nők, miért fontos,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, nők, miért fontos, hogy a férfi jobban keressen?

Figyelt kérdés
Nagyon sok nőtől hallom, hogy nem számít, mennyit keres a pasi, csak az a lényeg, hogy többet keressen, mint a nő. De ezt nem egészen értem. Engem pasiként egyáltalán nem zavarna, ha a nő jobban keresne! Azokhoz a nőkhöz szól első sorban a kérdésem, akiket zavar. Mi az oka? Miért fontos, hogy jobban keressen a pasi?
2013. ápr. 28. 17:18
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:
Ezt egyébként nem nagyon értem, mert most egyetem mellett, heti 16 óra munkából megkeresek annyi pénzt, amiből egymagam simán eltartom. Mivel elsőéves Bsc-s vagyok, vehetjük úgy, hogy egy érettségim van. Tehát, ha gyerek mellett mondjuk heti 30 órát dolgoznék, akkor már majdnem kijönne csak ebből a megélhetés. A gyerek anyja eleinte dolgozna mondjuk 16 órát, akkor már semmi probléma. Aztán ha már kevesebbet kell szoptatni akkor mondjuk Ő is 30 órát, már bőven félre is tehetnénk a pénzből.
2013. ápr. 28. 19:44
 12/48 A kérdező kommentje:

"Sajnos részmunkaidős állások nincsenek. Amúgy a kisbaba 3 óránként szopik (éjszaka is). Tudományosan kimutatták, hogy a világon a szoptató nők alszanak a legkevesebbet. Szoptatás mellett nem lehet munkát végezni... "

Tudományosan kimutatták? ok, ők alszanak a legkevesebbet, mondjuk speciel én se aludnék többet, mert hamarabb kelnék ki a gyereksírásra az ágyból, mint Ő. Nem is az a lényeg, hogy apuka szoptasson, bár szerintem ez is hozzá tartozik. A legfontosabb az, hogy az apa is foglalkozzon annyit a gyerekkel. Én speciel úgy gondolom, hogy ha tényleg ennyi időt elvesz az anyától, akkor kb. az lenne a minimum, hogy addig főzzek, segítsek takarítani, stb. Mondjuk én otthonról is meg tudnám oldani a munkát, úgy, hogy legyen benne mondjuk egy 2.5 órás szünet, annyiban simán főzhetnék. Aztán a szabadnapomon átvenném az "anyai" teendőket is. (lefejt tejből). Innentől kezdve nem értem mi annyira megfeszítő ebben az egészben.

2013. ápr. 28. 19:51
 13/48 anonim ***** válasza:
100%
10-es válaszoló vagyok. Csak hogy a gyerek mellett eleinte az anya sehogy se tud 16 órát dolgozni, mégis mikor amikor a csecsemővel van otthon. + a gyerek eltartása nem kevés pénz, az ő ruházatuk is ugyanolyan drága mint egy felnőtté, csak emellett havonta vehetsz neki újakat a növekedése miatt + étkeztetés, pelenka, csak hogy az alapokat említsem... De kívánom, hogy úgy legyen, ahogy mondod kérdező, tetszik az "anyának mindenben segítő" gondolkodásod, de sokan nem így vannak vele ill. sokaknak nincs sok pénzt kereső állásuk ilyen fiatalon.
2013. ápr. 28. 19:58
 14/48 A kérdező kommentje:

Szerintem nehéz, de megoldható, hogy összehangoljuk a szabadnapokat. Vagyis lesz mindkettőnknek ideje egy kicsit dolgozni.

Egyébként meg, az megfelelő kereset csak az akaraton múlik... Mint mondtam, gyakorlatilag egy érettségim van. De én életképes akarok lenni, ha nő lennék abszolút nem tudnék felnézni egy olyan pasira, aki képtelen ellátni magát. Annyi kell csak, hogy az ember megfelelő helyen elmondja, hogy Ő mit akar. Így simán lehet jól fizető állást találni, én gyakorlatilag válogathattam az ajánlatok közül. Magyarországon élek, mielőtt valaki kérdezi. Szerintem ez a nem élek meg, nem találok állást, nem vagyok gazdag duma csak egy hiszti. Könnyebb hisztizni, hogy nekem nem megy, nem vagyok elég jó, mint tenni érte, és dolgozni. Persze az is fontos, hogy az ember szeressen dolgozni és ne legyen büdös neki a munka. Ha én is csak úgy kelletlenül járnék be a munkahelyemre, persze, hogy fel se vettek volna.

2013. ápr. 28. 20:05
 15/48 anonim ***** válasza:
82%

Ok, tehát az anyuka ahelyett, hogy közvetlenül szoptatná a babát, inkább fejje le a tejet, mondjuk a munkahelyén, 3 óránként? Vagy ezt mégis hogy gondolod?

Na, én pl. nem kezdenék ilyen pasival, aki ennyire női szerepekre vágyik...

Ezek biológiai dolgok. Nekem van gyerekem, szoptattam és a felesleget fejtem le, ami egyszeri étkezésre volt elég a babának, azt az apja adta oda neki este, amíg én elmentem zuhanyozni - ugyanis ez a napi fél órám volt magamra a gyerek fél éves koráig.

Napi 3-4 órákat aludtam, megszakításokkal. Én ennyi alvással NEM tudnék helytállni, koncentrálni egy munkahelyen másnap! De szerintem más sem...

Főzni nem nagyon főztem ebben az időszakban, pont elég volt a háztartás (naponta mostam, bukós gyerekem volt, kb. fél óránként kellett átöltöztetni, napi 7-8x tisztába tenni, mindent fertőtleníteni...) És ha két gyerek van, akkor meg még szebb a történet.

A csecsemő 24 órás szolgálat! És én utálnám a pasit, aki elvárná, hogy fejjek azért, hogy ő etethessen, mert fejni rohadtul macerás, néha fájdalmas is.

2013. ápr. 28. 20:06
 16/48 anonim ***** válasza:
67%

"speciel én se aludnék többet, mert hamarabb kelnék ki a gyereksírásra az ágyból, mint Ő."

Igen, és utána mit tennél? Mert nem csak kikelni kell, hanem tisztába tenni, szoptatni, büfiztetni - ezek kb. 1-1 órás programok az éjszaka folyamán 3-4X.

Azért megnézném, hogy állsz helyt ebben, és mész másnap dolgozni...

2013. ápr. 28. 20:08
 17/48 A kérdező kommentje:

81%-os, kezdesz picit túlzásokba esni, és kisarkítani. Nem megyek bele parttalan vitákba.

De szerintem félreértelmeztél. Egy szóval nem mondtam, hogy fejje le akkor is, ha fáj. A mondanivalóm az lett volna, hogy nem jogos, ha erre hivatkozva kisajátítja a nő a gyereket, meg a vele járó felelősséget. Én pl meg egy ilyen nővel nem tudnék összeállni soha.

Nagyon elkalandoztunk a kérdéstől, igazából indokot még mindig nem adtál, hogy miért fontos, hogy a pasi többet keressen. Például ha mindkét fél keres eleve annyit, hogy megéljenek belőle hárman, akkor ez az érv már eleve nem érv arra, hogy a férfi miért keressen jobban. Vagy ha nem lehet gyerekük, vagy nem akarnak. Vagy ha már nagyobb gyereket fogadnak örökbe.

A hiúság szintén nem érv, egy puhapocs béna pasinak lesz maximum szorongása attól, ha a nő jobban keres nála. Olyannal meg értelmes nő nem áll össze.

2013. ápr. 28. 20:24
 18/48 anonim ***** válasza:
52%

De, adtam választ. Én még nem találkoztam olyan pasival, akit ne zavart volna hosszú távon, hogy a nő többet keres. Nem tizen-huszonéves vagyok, szóval láttam már jópár párkapcsolatot életemben, éltem is ilyenben. Nekem a férjem ki is jelentette, hogy lehetnek ambícióim, csak ne keressek többet, mint ő... (Volt, hogy többet kerestem, és a többletet magamra meg a gyerekre költöttem titokban, hogy ne sértse az önérzetét... :P )

Az meg, hogy a nő "kisajátítja" a gyereket, az nem kisajátítás, hanem

1. a pasik 80%-a nem érzi magát kompetensnek a 3 éven aluli gyerekkel való foglalkozásban, zavarja, frusztrálja, hogy az anya meg tudja nyugtatni a babát, az apa meg nem (ennek pedig egyszerű biológiai oka van: a gyerek 9 hónapon át hallja közvetlen közelről az ANYA szívverését, és ez a hang nyugtatja meg).

2. fizikailag kivitelezhetetlen, hogy a pasi ugyanannyit foglalkozzon a gyerekkel, vagy ha igen, akkor ez a nőre ró többletterhet (fejés). Nem a fájdalmon van a hangsúly, hanem azon, hogy a nőnek szoptatni ÉS fejni is kell. Egyébként fejtél már? Komoly sport...

2013. ápr. 28. 20:34
 19/48 A kérdező kommentje:

"Én még nem találkoztam olyan pasival, akit ne zavart volna hosszú távon, hogy a nő többet keres."

Madarat tolláról...

Én egy sört se innék meg olyan pasival, aki kontrollálni, korlátozni akarja a nőjét, akármiről is legyen szó, akár karrier, akár szabadság. Barátkozni meg főleg nem barátkoznék vele. Különben, semmi bajom az ilyennel, élje csak a világát, de jóban nem szeretek vele lenni, maximum munka-kapcsolat. Habár az ilyenek általában idővel szakmailag is kudarcot vallanak.

Én sem érzem magam kompetensnek még arra, hogy egy 3 évessel foglalkozzak, viszont mivel tervben van, kb. 5-8 év múlva gyereket vállaljak, ezért már most foglalkozom vele, hogy erre készüljek.

"(ennek pedig egyszerű biológiai oka van: a gyerek 9 hónapon át hallja közvetlen közelről az ANYA szívverését, és ez a hang nyugtatja meg). " ez tipikus bullshit, mintha egy olcsó magazinban olvasnám.

2013. ápr. 28. 21:32
 20/48 anonim ***** válasza:
27%
Én például elvárnám, hogy a férfi többet keressen, mint én. Már csak azért is mert rettentő anyagias vagyok :( Nem a legjobb tulajdonságom, de ez van. De viszont ugyan úgy szeretnék én is dolgozni és a saját pénzemet arra költeni amire akarom és, hogy ne kelljen mindig a pasinak könyörögni, hogy erre adjon meg arra. Szerintem mindegyik nő szereti ha kényeztetik úgyis, hogy vesznek nekik dolgokat.
2013. máj. 1. 19:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!