Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban a tanultabb lányoknak (orvos, tanár, mérnök) átlagban kevésbé számít a külső, mint a tanulatlanabb lányoknak?
Átlagban szerintem az értelmi intelligencia együtt jár az érzelmi intelligenciával. És akinek nagyobb az érzelmi IQ-ja az kevésbé felszines, jobban koncentrálnak a belső értékekre stb.
És azért következtetek erre az összefüggésre még, mert én nagyon csúnya fiú vagyok és eddig csak két nő állt velem szóba az egyik fizikus volt a másik tanár. A tanulatlanabbak mindig lekoptattak.
Értem én, amit mondasz, de próbáld meg te is megérteni, amit én mondok :)
Egyes kiragadott esetekből nem szabad általánosítani. Én is ismerek nagyon tájékozott, művelt szakmunkást, és van olyan ismerősöm is, aki buta, mint a föld, mégis lediplomázott. De akkor sem ez az átlag.
Én megértem amit te mondasz. És azt is aláírom hogy igazad van. Csak szerintem nem egy papír megléte, vagy meg nem léte alapján kéne az embereket megítélni. Mert azért valljuk be, sokan általánosítanak. Sokszor hallok, látok olyat hogy valaki csak azért mert a másik nem diplomás, meg sem akarja már ismerni. Pedig diploma nélkül is lehet értelmes és jó ember.
És sztem mi ketten nem beszélünk el egymás mellett. Ezen azoknak kéne elgondolkozni akik ilyen butaságok alapján ítélkeznek
17-es vagyok. Na nekem pl. hiába lesz diplomám, kifejezetten imádnék egy cukrász, vagy szakács párt. :P Helytállok a konyhában, de azért nem vagyok egy nagy művész, kifejezetten szeretném, hogyha nem is venné át a párom a konyhát, de, tudnék tanulni tőle és közben baromi jókat sütnénk/főznénk együtt. Amúgy nem sok férfi lehet erre rávenni. :) (Na jó bevallom néha egy-egy hazatévedt kósza sütinek is örülnék.)
Ellenben nem szívesen jönnék össze olyan szakmunkással, akivel a mindennapi életem során dolgom lehet. Pl. ha én útépítésben szeretnék elhelyezkedni, nem jönnék össze egy kétkezi útépítő munkással, ha építésvezetőként szeretnék elhelyezkedni mondjuk egy nagyobb építménynél, akkor nem jönnék össze egy kétkezi kőművessel. Nem azért, mert nem tisztelem őket, vagy emberszámba sem veszem őket, egyszerűen csak még véletlenül sem szeretném, hogy találkozzunk a szakmánkban. (Azt sem szeretném ha a férjem diplomás mérnök lenne, aki ugyanazzal foglalkozik, mint én, csak másik cégnél.)
Ha ebből indulunk ki, akkor nekem is számít a végzettség, nagyon is, de nem úgy, mint ahogy azt lesarkítják. Attól, hogy valakinek nem lesz diplomája, mert mondjuk mások az ambíciói, attól még lehet nagyon értelmes, intelligens ember. Pl. ha én világ életemben cukrász akartam lenni, akkor miért menjek orvosnak?
De ugyanígy fordítva is... Ha én mérnök akarok lenni, miért viseljem évekig a pecsétet, hogy egy ingyen élő senki vagyok, aki a szülein élősködik?
27
Hát én jól kifogtam a kedvesemmel :D Ő is szeret sütni-főzni :D Sokszor ő mutat nekem új dolgokat, de azt is szeretem ha együtt főzünk, vagy csak nézi ahogy sütögetek és kérdezget :D Attól meg nem kell félni hogy édességhiánya lenne. :D
És én amúgy nem csak sütni szeretek hanem főzni is. Kísérletezgetni, új dolgokat kitalálni.
Azt is megértem amit te mondasz és igazad van. Jó az ha különböznek az emberek :D Így sokkal érdekesebb :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!