Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Valóban megöli a harmónia a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valóban megöli a harmónia a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

imént olvastam itt GYK-ne egy választ, ami nagyon elgondolkodtatott:

"Észrevettem, hogy az olyan kapcsolatok, ahol teljes lenne a harmónia ott megtörik a varázs. Igaz, szép és jó, de a lélek problémamegoldásra lett kitalálva.

Viszont ahol olykor nagy gondok ütnek be vagy heves viták, azok a kapcsolatok tovább élnek. Ott a vita felpezsdíti a kapcsolatot és a békülés után ismét édes a másik csókja. Mert ilyen helyzetekben eltávolodnak a felek, és újra idegenek (félig-meddig) egymás számára).

A harmóniába fullad bele a kapcsolatotok."

elképzelhetőnek tartom, mivel egy idő után szerintem is eltűnnek a heves érzések, és talán tényleg az ilyen heves viták tudják újralobbantani a lángot. nem?

én fél éve vagyok együtt a párommal, de köztünk minden oké, nincs min vitáznunk. eddig összesen 3x fordult elő, akkor is mert ok nélkül haragudtám rá, szinte csak rossz kedvemből, de utána lelkifurdalásom is volt. most ez azt jelentené, hogy későbbiekben ellaposodik a kapcsolat, ha minden rendben marad? kicsit olyan nevetségsnek tartom, mg olyan abszurdnak, és jól belegondolva mégis olyan valóságosnak...

2013. ápr. 20. 18:34
 1/9 anonim ***** válasza:
fogalmam sincs. Attól függ, mi a harmónia. Nyugalom? mert akkor mi nem élünk harmonikus kapcsolatban, mégis működik 6 éve. A férjem azt mondja, hogy ha nem lennének problémák, veszekedések viták, unalmas lenne az életünk. Igaza is van, meg nem is. Szerintem az olyan kapcsolat, ami úgy harmonikus, hogy unalmas, az valóban halálra van ítélve. De ahol egy az érdeklődési kör, valóban nincs vita, de izgalmas az életük, az szerintem nem gond.
2013. ápr. 20. 18:38
 2/9 anonim ***** válasza:
Sok butaságot kitalálnak. Főleg azok, amiknek semmi sem jó. A harmónai sem, a veszekedés sem, vagyis semmi. Probléma pedig adódik minden kapcsolatban. Nem kell érte a szomszédba menni. Akinek meg nincs, csinál magának.
2013. ápr. 20. 18:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem van benne valami. Viszont kiemelném, hogy tényleg a VITÁK kellenek, nem a veszekedések. Nehéz meghúzni a határvonalat. De: a harmonikus kapcsolatba nálam beletartoznak a viták is, hiszen ettől lesz kiegyensúlyozott, harmonikus a dolog. Ha veszekedések vannak, akkor nagyon elmegy a rossz irányba, ha pedig nincsen semmi, akkor nagyon lapos lesz a kapcsolat.
2013. ápr. 20. 18:40
 4/9 anonim ***** válasza:
Mi különbözőek vagyunk és harmóniában élünk. Nem vitatkozunk, mert nincs értelme. Ha valamiben nem egyezik a véleményünk, akkor megbeszéljük.
2013. ápr. 20. 18:41
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem a harmonia, hanem az unalom
2013. ápr. 20. 18:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Hülyeség szerintem. Az emberek nem tudják, mi az a harmónia, így az unalommal azonosítják.

Egy jó, harmonikus kapcsolatban is életben lehet tartani a tüzet. Csak az emberek ellustulnak, még a saját életükért se tesznek, nemhogy a kapcsolatukért.

2013. ápr. 20. 18:54
 7/9 anonim ***** válasza:
A konfliktus az tényleg közelebb hozhatja egymáshoz az embereket, de ha túl sok van, akkor ott valami már nincs rendben. A harmónia pedig nem ölheti meg, csak az unalom, de az unalom is feszültség.
2013. ápr. 20. 18:57
 8/9 anonim ***** válasza:
39%
Én is olvastam a választ, és teljesen egyetértek vele. Tegnap egy tök idegen emberrel beszélgettem erről, és ő is azt mondta, hogy épp a minap veszett össze a barátnőjével, és most milyen jó, hogy pezseg a vér, szenvedélyesebbek, stb. Én is észrevettem már magamon, hogy ha már "unom" a hétköznapokat, egyszerűen veszekedést provokálok. Rossz szokás, de nem is unatkozunk utána... Na meg a legjobb békülni:)))
2013. ápr. 20. 19:03
 9/9 anonim ***** válasza:
A harmónia nem. Az unalom viszont igen.
2013. ápr. 20. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!