Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan, milyen módon tudnék ismerkedni asperger szindrómás lányokkal?
Én egy 25 éves, asperger szindrómás fiatalember vagyok.
Nem olyan régen, néhány hónapja lett megállapítva ez a diagnózis rólam, de már középiskolás korom elejétől kezdve érezhető volt, hogy különc vagyok, sok dologban eltérő vagyok a kortársaimtól, és onnantól kezdve nagyon nagy nehézséget is jelentett nekem az emberi kapcsolatok kialakítása, nemrég kiderült, hogy ez volt az oka ezeknek a dolgoknak, hogy asperger szindrómás vagyok.
Egy lány társaságára viszont már nagyon nagy szükségem lenne nekem is, mivel testileg teljesen egészséges vagyok, ezért a szexuális kapcsolatra is nagyon vágynék már, de az érzelmi dolgok is fontosak lennének nekem ugyanannyira, pl az, hogy foghassam a kezét egy lánynak, vagy az arcát megsimogathassam - ezekre az érzelmi dolgokra is nagy szükségem lenne.
Mint ahogy írtam már, az emberi kapcsolatok kialakítása nagyon nehezen megy nekem, de ha sikerülne megismerkednem egy lánnyal, és kölcsönösen elfogadnánk egymást, akkor nagyon sok érzelmet tudnék adni annak a lánynak, ebben biztos vagyok mindenképpen, és így ezt a mostani világot, és magamat is sokkal jobban el tudnám fogadni, ha lenne egy lány az életemben, aki - az asperger szindrómámmal együtt elfogadna engem.
Ha valaki tudna valamilyen ötletet adni ezügyben, hogy hol, hogyan tudnék megismerkedni olyan lányokkal, akik hozzám hasonlóan asperger szindrómások- nagyon megköszönném, nagyon nagy segítség lenne!
Ha nem mozdulsz ki, az úgy nehéz lesz. A levelekben, üzenetekben is érződhet a "fura" kommunikáció, és már ez is elriaszthatja a lányokat.
Személyesen több lehetőséget kapsz. Esetleg ha megengedheted magadnak, egy Autizmus Alapítványos pszichiáterrel is beszélgethetnél néha.
Én mindenképpen abban gondolkodom, hogy olyan lányokat kellene keresnem, akiknek hasonló problémájuk van, ha nem is feltétlenül asperger szindróma, de valami hasonló, mert ha meg is próbálnék ismerkedni lányokkal, egy olyan lánynak, akinek rendben van az élete, és nincsenek ilyen problémái, nem túl valószínű, hogy kellene egy ilyen lelki problémás ember, mint én.
Egyébként azt sem mondhatnám, hogy egyáltalán nem tudok beszélgetni emberekkel, mert ha adódna egy szituáció, és szimpatikus lenne valaki, lehet, hogy tudnék beszélgetni vele.
Csak, ahogy írtam, ahol lakom, itt nincs semmi ismerkedési lehetőség, eléggé kihalt település, nem nagyon van itt semmi élet, Pesttől nincs messze ez a település egyébként, de az esélytelen, hogy ha bemegyek Pestre, hogy megszólítsak egy olyan lányt, akit életemben először látok, ennek nincs sok valószínűsége.
Tavaly nyáron egyébként 11 alkalommal is kimozdultam itthonról, olyan koncertekre elmentem, ami érdekelt, illetve Velencére az EFOTT-ra is lementem egyedül, egy fél napra, ott próbálkoztam is beszélgetni emberekkel, de max 1-2 mondatot beszéltek velem, azt is csak udvariasságból szerintem, úgyhogy megpróbálkoztam az élőben való ismerkedéssel is, de nem nagyon sikerült az sem, úgyhogy qrvára nehéznek tűnik ez a dolog.
Mindenképpen keresd fel az asperger blogot, és az ahhoz kapcsolódó Asperger.hu-t!
És próbálj meg kevésbé görcsösen kapcsolatot keresni, mivel ez sokak számára riasztó lehet.
#10: a szociális (kommunikációs) nehézségek kritérium stimmel nálad.
E mellé még a szűk érdeklődési terület(ek) - egy dolog érdekel, de az nagyon, más pedig nem igazán - is "kellenének".
A kényszeres viselkedés, a rituálék (mindig ugyanúgy kell lennie a dolgoknak, megszokott helyeken érzed jól magad, stb) is jellemzőek mint tünet (ez amit írsz OCD is lehet).
A hármadik az érzékszervi sajátosságok: érzékenység fényre, hangokra, érintésre, nem viseled ha ölelgetnek, vagy megszokottól eltérően reagálsz a fájdalomra stb.
Kérdező: akkor változtál, tehát van fejlődés... Egyébként eszembe jutott, hogy neten mi lehet az a módszer, ami beválik. Rövid üzenetek. Egyedi, az adott személynek szóló dolgok, és valami nem szokványos kérdés.
2-3 (rövid) üzi után randit kérsz - amikor még kíváncsi sok alap dologra rólad.
Akárhogyan is sikerül a dolog, ez után váltani kell chat-re (FB, Skype), és foglalkozni vele.
Rám az a dolog nagyon igaz, hogy csak egy érdeklődési területem van.
Igazából a 90-es évek eurodance zenéi az egyetlen olyan dolog, ami érdekel, és az maximálisan, 10 ezer százalékosan.
Gyerekkoromtól kezdve hallgattam ezeket a DJ Bobo, Dr. Alban, Captain Jack, Mr. President, és ezekhez hasonló zenéket, és kb 9- 10 éves koromtól kezdve már rendszeresen vettem fel rádióból, meg eredeti kazettákat is gyűjtöttem, aztán az utóbbi években CD-n is elkezdtem beszerezni ezeket a zenéket, és minden információt is tudok ezekről az előadókról, és zenékről, főleg, amióta van net, ami információt egyszer olvasok ezekkel kapcsolatban, azt meg is jegyzem mind.
Igazából csak ezek a zenék érdekelnek, a mostani trendi zenék távol állnak tőlem, mind diszkó zene, mind rock, mind pop vonalon a régebbi zenék sokkal közelebb állnak hozzám, a mostani aktuális zenékből nem igazán tetszik egy stílus sem.
Azért vagyok nehéz helyzetben, mert ebben az érdeklődési körben nehéz találni korombeli lányokat.
A lányok közül eleve nem nagyon sokan vannak szerintem, akik ilyen szinten foglalkoznak a zenékkel, és gyűjtik és, és ennyire részletesen érdekelne őket.
A 90-es évek zenéit pedig elsősorban a 35 - 40 év közötti korosztály kedveli ennyire, akik akkoriban voltak tinédzserek, és akkor jártak szórakozóhelyekre, én 25 éves vagyok, korombeli lányok közül nagyon nehéz lenne szerintem olyan lányt találni, akinek ez a fő érdeklődési területe, megjátszani pedig nem akarom semmiképpen magam, nekem ez belülről jön, hogy a 90-es évek zenéit szeretem ennyire, csak azért, hogy úgymond "menő, trendi" legyek nem fogom az mp3 lejátszómra a DJ Bobo, Mr President, és ezekhez hasonló zenék helyett David Guetta-t, Lady Gaga-t, LMFAO-t, vagy bármelyik mostani trendi előadó zenéit rátenni.
Egyébként, ha a 35 év körüli korosztályból sikerülne egy olyan hölgyet találnom, akinek ezek a retró zenék a fő érdeklődési területe, engem egyáltalán nem zavarna korkülönbség, csak a 35 év körüli hölgyeknek- gondolom- már határozott elképzelésük van az életről, családalapítás, ilyesmi, én pedig eléggé bizonytalan, határozatlan ember vagyok sok dologban, de ha sikerülne egy 35 év körüli hölgyet találni, akinek ez a fő érdeklődési területe, és elfogadna engem a lelki problémáimmal együtt, engem egyáltalán nem zavarna a korkülönbség.
Ilyen szempontból nyitott gondolkodású vagyok egyébként, a korkülönbségről az a véleményem, hogy sem +, sem - 10 év korkülönbség nem zavarnak, ha egy nálam 10 évvel fiatalabb lánnyal sikerülne összejönni, az sem zavarna, ha elfogadna engem.
Az biztos, hogy nagyon sokat tudna segíteni nekem az, ha sikerülne találnom egy lányt, aki elfogadna, akkor sokkal jobban el tudnám fogadni magamat is, és ezt a mostani világot is.
Középiskolás koromban az osztálytársaim emiatt csodabogárnak is néztek (nem csak emiatt, mert a betegségem miatt különösen visszahúzódó is voltam/vagyok, de emiatt is).
Egyik szünetben az egyik lány osztálytársam megkérdezte, hogy milyen zenéket szeretek, én mondtam erre neki, hogy a 90-es évek zenéit, és ő úgy nézett rám erre, amikor mondtam ezt, mintha valami undorító, visszataszító dolgot mondtam volna, pl mondjuk, hogy sorozatgyilkos vagyok, vagy emberhúst eszek- olyan arcot vágott rá kb, mintha valami ilyesmit mondtam volna, ez nekem nagyon rosszul esett, mert én nem azért hallgattam, és mostanáig is a 90-es évek zenéit, mert direkt eldöntöttem volna, hogy azért hallgatom ezeket a zenéket, hogy különcködjek, ez tényleg belülről jön nekem, hogy ezeknek a zenéknek vagyok fanatikus rajongója most is.
Szia! Én is aspergeres vagyok. Megvannak a magam rigolyái: ha felkelti az érdeklődésemet egy téma akkor hónapokig képes vagyok gyűjtögetni adatokat, rosszabb esetben tárgyakat róla, aztán ha elfogy minden, váltok, de addig minden más dolog másodlagos - ami a munkámat tekintve, nem mindig pozitív. A tömeget és az idegen arcokat gyűlölöm, de valamilyen szinten, megtanultam alkalmazkodni, szerepet játszani, és a munka is sokat változtatott a környezethez való hozzáállásomon - ami nem azt jelenti, hogy kigyógyultam, elég egy-két nap otthon, és ismét stresszesen lépek ki az utcára, vagy utazom, mivel az a tipikus érzés tör rám, hogy mindenki néz, kinéznek a sokaságból. A kapcsolatot ne erőltesd, mert annak nem lesz jó vége, ha görcsösen szeretnél párt találni. Nekem volt pár randim(afféle próbaképp), semmi több, de mivel nem voltak képesek kivárni, míg megbízom bennük. Nekem annyiból könnyebb, hogy egyedül is teljesen jól elvagyok. Próbálj meg keresni először barátot/barátokat, én 7 éve találtam egyet - igaz ő az egyetlen igaz barátom, nem tud az Aspergeremről, csak azt tapasztalja, hogy nem vagyok 100%-os, de elfogadott úgy, olyan habitussal,furcsaságokkal, amilyen vagyok. Próbálj munkát keresni, többet kimozdulni - tudom mennyire rossz - én az első hónapban kész idegroncs voltam a munkahelyemen, mivel emberekkel kell foglalkoznom. A viselkedés kapcsán, ami nekem "bevált": próbálj meg színészkedni kicsit, lesd el mások reakcióját, és használd fel a beszélgetéseidbe. Ismerkedés során az aspergert soha ne említsd meg, mivel a legtöbb ember tudatlan a témával kapcsolatban, és így rögtön "beteg" emberként fognak kezelni. Nálam van az a gond, hogy ami engem érdekel, órákat tudok beszélni, de ha mások hoznak fel témát, és nem érdekel, akkor nagy ívben teszek rá. Erre is figyelhetsz, hogy ha erre kerül a sor, akkor figyelj és kérdezgess a másik témájával kapcsolatban. Mondjuk nekem ritkán sikerül lepleznem, hogy nem érdekel a másik mondanivalója, de egy próbát megér. Ismételt viselkedés nálam is van, nincs számhoz kötve, de mindig, amikor távozom otthonról, villanyokat, gázt mindent ellenőriznem kell, és az ajtóban elbizonytalanodom, hogy biztosan átnéztem-e mindent, és kezdődhet elölről - legtöbbször ezen csak nevetek. Persze, ez a problémák egy része csak...
Remélem, tudtam segíteni!
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!