Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan, milyen módon tudnék...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan, milyen módon tudnék ismerkedni asperger szindrómás lányokkal?

Figyelt kérdés

Én egy 25 éves, asperger szindrómás fiatalember vagyok.

Nem olyan régen, néhány hónapja lett megállapítva ez a diagnózis rólam, de már középiskolás korom elejétől kezdve érezhető volt, hogy különc vagyok, sok dologban eltérő vagyok a kortársaimtól, és onnantól kezdve nagyon nagy nehézséget is jelentett nekem az emberi kapcsolatok kialakítása, nemrég kiderült, hogy ez volt az oka ezeknek a dolgoknak, hogy asperger szindrómás vagyok.

Egy lány társaságára viszont már nagyon nagy szükségem lenne nekem is, mivel testileg teljesen egészséges vagyok, ezért a szexuális kapcsolatra is nagyon vágynék már, de az érzelmi dolgok is fontosak lennének nekem ugyanannyira, pl az, hogy foghassam a kezét egy lánynak, vagy az arcát megsimogathassam - ezekre az érzelmi dolgokra is nagy szükségem lenne.

Mint ahogy írtam már, az emberi kapcsolatok kialakítása nagyon nehezen megy nekem, de ha sikerülne megismerkednem egy lánnyal, és kölcsönösen elfogadnánk egymást, akkor nagyon sok érzelmet tudnék adni annak a lánynak, ebben biztos vagyok mindenképpen, és így ezt a mostani világot, és magamat is sokkal jobban el tudnám fogadni, ha lenne egy lány az életemben, aki - az asperger szindrómámmal együtt elfogadna engem.

Ha valaki tudna valamilyen ötletet adni ezügyben, hogy hol, hogyan tudnék megismerkedni olyan lányokkal, akik hozzám hasonlóan asperger szindrómások- nagyon megköszönném, nagyon nagy segítség lenne!

2013. ápr. 9. 11:38
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:

1. brian tracy phoenix szeminárium

2. PUA könyvek

3. testépítés

[link] Olvasd el, nem fogod elhinni amíg ki nem próbálod. :P (étrend legyen)

4. siker

2013. ápr. 9. 19:34
 12/37 anonim ***** válasza:

6. vagyok.

10.-nek. Az esőember kissé félrevezető. Az egy súlyos, tipikus autista. Az asperger szindróma az autizmusnak egy "alfaja", nagyon enyhe autizmusnak felel meg. Ettől nem kell megíjedni. Ráadásul az apergeresek elég széles skálán mozognak. Továbbá az aspergeresek nem kötelezően "mini-zsenik", sokuk általános intelligencia-hányadossal rendelkezik. Általában egy-egy dolog iránt érdeklődnek, de az iránt a legapróbb részletekig. Ám valóban vannak kiemelkedő képeségel bírók közülük. Gyakran fejlettek a művészetek iránti képeségeik, pl abszolút hallás, lehetnek kiváló festők, vagy akár remek műszerészek, stb.

De persze ott vannak az asperger árnyoldalai, úgy mint a szocializációs zavar, a metakommunikációra való képtelenség és annak meg nem értése, az elvont dolgokba való elméleti mélyre hatolás, érzelmek kifejezésének hiánya, felesleges rituálék.

2013. ápr. 9. 20:43
 13/37 anonim ***** válasza:
Nem 6. 4. voltam... :/
2013. ápr. 9. 20:44
 14/37 anonim ***** válasza:

Szintén 4.

8.-ra.

Nem csak arról van szó, hogy jobban tolerálod egy aspergeres lány "heppjeit", hanem arról, hogy sok esetben számodra az ugyan úgy nem hepp mint a lánynak.

Tehát azért is előnyös sokszor két aspergeres ember kapcsolata, mert hasonlóan látják a világot. Ami az átlag (nem apergeresnek) furcsa viselkedés az két aspergeresnek nem az. Tehát nem csak toleránsabbak egymással, de meg is oszthatnak furcsaságokat egymással.

2013. ápr. 9. 20:49
 15/37 A kérdező kommentje:
Elég szar dolog egyébként ez az asperger szindróma, nekm könnyű együtt élni vele, nekem is rohadtul nehéz így elfogadni saját magamat is.
2013. ápr. 11. 23:26
 16/37 A kérdező kommentje:
a nekm helyett nem akart az lenni az előző hsz-emben
2013. ápr. 12. 00:26
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

Én diagnosztizálva lettem egy enyhe disztímiával (krónikus melankólia), nem sok önbizalmam van, és eléggé aszociális vagyok, nem bírom a tömeget, tartok az emberektől. 25 vagyok, és egyszer volt eddig barátnőm, bár nem volt hosszúéletű kapcsolat, és pont a szociális inaktivitásom miatt mentünk szét (nem igazán kerestem, ill. őt szigorúan fogta az anyja).

Én azt tudom tanácsolni, hogy indulj el hobbik, érdeklődési körök mentén, ahogy én is próbálom. Nekem sokat jelent az animés szubkultúra, és rengeteg aranyos, nyitott lány van benne. Akivel összejöttem, őt is egy fórumról ismertem meg. Bár ez mondjuk kicsit a szubkultúra sajátossága, de szerintem érdemes lenne online beszélgetésekkel próbálkoznod. Először csak fórumélettel, aztán reagálhatsz a szimpatikus usereknek, lehet nekik privát üzenetet küldeni, kicsit később valami off-site elérhetőséget kérni. Csak ne e-mailt, az elég vontatott szerintem ehhez, hanem Skype-nevet vagy GTalk-címet. Aztán beszélgetni, őszintén. Aztán ha megvan a bizalom és kölcsönös szimpátia, lehet találkozni személyesen is, valami program keretén belül, nem kell feltétlenül randiszagúnak lennie. Aztán majd kiderül, hogy mennek a dolgok, a kommunikáció élőben. (Az sem baj, ha az első pár találkozás nagyon döcögős, idővel jobb lesz.)

Sok sikert!

2013. ápr. 12. 13:20
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

Az előzővel teljesen egyetértek! És azzal is, hogy nem kell feltétlenül aspergeresnek lennie - elég ha kicsit fura, különc, mint gondolom Te is.

A közvetett ismerkedés működhet a neten - téged érdeklő hobbik (kirándulás, bringázás, filmek), szubkultúrák (anime, csillagászat, ufók, bármi) mentén.

Persze, nem a társaság középpontja típusú lányokra kell rámozdulni, hanem aki kicsit kilóg a sorból.

Szintén érdekes lehet, ha erről olyanokat kérdezel, akik esetleg találkoztak ezzel a "problémával". Például AOSZ, AA szakemberei (előadások vannak a témában, az biztos).

Vannak egyesületek (Mozaik, Inoka, Aura stb), akik ilyen fiataloknak szerveznek programokat.

Hidd el sok a különc, egyedülálló lány, akik nem szeretnének örökké egyedül maradni, csak épp nincsenek úgy "motiválva" a keresésre, mint a fiúk. Neked "csak" meg kell találnod őket!

2013. ápr. 13. 18:02
 19/37 A kérdező kommentje:

Az a legszarabb dolog ebben az egész betegségben, hogy olyan mértékű görcsök, szorongások vannak bennem, hogy sokszor arra is nagyon nehezen tudom rávenni magamat, hogy egyáltalán az utcára kilépjek a lakásból, és a szemetet kivigyem az utcai konténerbe, sokszor ez is nagy nehézséget okoz nekem.

Ezek a görcsök és szorongások egyébként fizikailag is érezhetőek, de ezt csak azok az emberek tudják gyakorlatban, akiknek ilyen ,vagy ehhez hasonló lelki problémájuk van, akinek nincs ilyen, az nem tudja, hogy milyen szar érzés ez.

Ezek miatt a görcsök és szorongások miatt alapvetően arra nincs is nagyon szükségem, hogy társaságban, emberek között legyek, ha csak az utcára megyek ki, vagy vonattal, busszal megyek valahova általában mindenhol frusztráltnak érzem magam, és arra is gondolok ilyenkor, hogy mindenki engem figyel, és az emberek biztosan látják rajtam csak így ránézésre is, hogy az átlagtól eltérő furcsa, különc ember vagyok, tehát általában nem igazán érzem jól magam emberek között, azt viszont sokszor érzem, hogy egy lány társaságára szükségem lenne, mert úgy érzem, hogy csupán csak az, ha foghatnám egy lánynak a kezét, vagy az arcát megsimogathatnám, az lelkileg nagy biztonságérzetet adna nekem, úgy érzem.

Ez úgy általában véve is igaz rám egyébként, hogy olyan dolgokra van szükségem, amik biztonságérzetet adnak.

2013. ápr. 14. 00:18
 20/37 A kérdező kommentje:
És ezt az asperger szindrómát nálam még az is nehezíti, hogy én egy eléggé makacs, önfejű ember vagyok, de abban mindenképpen biztos vagyok, hogy ha sikerülne találnom egy lányt, aki elfogadna engem, az sok önbizalmat adna nekem.
2013. ápr. 14. 00:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!