Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Éreztétek már egy kapcsolatban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Éreztétek már egy kapcsolatban "kevésnek" magatokat? Hogy lehet ezen túllépni?

Figyelt kérdés

A párom sem kőgazdag de mégis megvan mindene amit szeretne amit meg nem azt megszerez mert kitartó állhatatos valahogy jól tud lavírozni az életbe, én meg egy kész szerencsétlenség vagyok...

Labdába sem rúgok mellette, és úgy érzem ez egyre nagyobb gátat vet közénk mert ő elvárná, hogy én is hasonlóan sikeres legyek az életemben mint ő hisz csak igy tudjuk egymást előrevinni és nem hátráltatni. Én viszont úgy érzem (mégha nem is akarok a terhére lenni) inkább lefelé húzom :(

Mit tegyek, hogy ne menjen tönkre emiatt a kapcsolatunk?

2013. ápr. 3. 10:20
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Talán ha egy betanított munkással járnék akkor nem lenne ilyen problémám. Neki talán elég lenne ami én vagyok és amit én tudok nyújtani. Nem az lenne a mérce, hogy ki mennyire viszi az életében :(
2013. ápr. 3. 10:43
 12/20 anonim ***** válasza:

"amibe én belefogok az kudarcra van ítélve."

nincs olyan, hogy valami eleve valamire van ítélve

"Mintha átok ülne rajtam."

átkok pláne nincsenek

Szépen hagyd abba az önsajnálatot, és próbáld kicsit kívülről nézni a dolgokat, hogy mihez is kezdhetnél. Mit tanácsolnál magadnak, ha egy barátod lennél? Kérhetsz tanácsot a párodtól is. Szerintem szerencsés vagy, hogy ilyen ambiciózus ügyes párod van, nehogy már ilyenért a kapcsolat végén gondolkozz! Neked nem őt kell legyőznöd, hanem magadat. Csakis magaddal van értelme összehasonlítani a teljesítményedet (tehát azzal, hogy te valójában mire lennél képes). Fogd fel úgy, hogy ti ketten egy csapatot alkottok, a párod a csapattársad, nem pedig a versenytársad/ellenfeled. Minél jobb a társad, annál jobb neked is. Inspirálnia kellene a sikereinek, meg kéne hoznia a kedvedet, nem pedig frusztrálnia.

Ahogy te fogalmaztad, hagyd hogy ő vigyen téged előre és ne te húzd le őt (persze ezt lelkesedésben, tervezgetésben, hozzáállásban mondom, nem pedig pl. anyagilag)!

25N

2013. ápr. 3. 11:24
 13/20 anonim ***** válasza:
Én is éreztem már hasonlót, de csak azért, mert a párom nagyon jó volt egy bizonyos dologban és pont abban, amihez én tök hülye vagyok. Először hozzá hasonlítottam magam és úgy éreztem magam, mint te, de aztán rájöttem magamtól, hogy én másban vagyok ugyanolyan jó. A probléma csak az, hogy hosszabb az útja az én karrieremnek, de megéri és már nem érdekel, ki mit mond. A párodnak az lenne a dolga, hogy biztasson. kicsit láss át rajta, nem biztos, hogy ő olyan tökéletes. Én három hónapig voltam elájulva a páromtól, de aztán kiderült, hogy ő még esendőbb, mint én.:)
2013. ápr. 3. 12:37
 14/20 anonim ***** válasza:
Még azt elfelejtettem, hogy nem biztos, hogy az ő sikereitől érzed rosszul magad, lehet, ebben az ő keze is benne van egy kicsit. Mert talán szereti, ha felnéznek rá.
2013. ápr. 3. 12:39
 15/20 A kérdező kommentje:

Igen, ő pontosan ilyen. Csillagjegye Oroszlán, irányító, vezető típus és imádja ha csodálják. Lételeme, hogy

felnézzenek rá, dícsérjék, elismerjék. Imád kitűnni, versengeni.

Én meg pont az ellentettje vagyok, utálom a feltűnést szeretek háttérben maradni.

2013. ápr. 3. 13:44
 16/20 anonim ***** válasza:
Eddig ketten írtuk neked ugyanazt: fejezd be a rinyálást, és változtass az életeden. Kb csak ez a két hozzászólás az, amikre még csak nem is válaszoltál, inkább keresed a magyarázatot a csillagjegyekben. Az igazság az, hogy te ezt nem akarod megoldani, csak azt várod, hogy megnyugtassunk, hogy nem tehetsz semmit. Hát bocs: igenis rajtad múlik!
2013. ápr. 3. 13:51
 17/20 A kérdező kommentje:
Hogy érted, hogy benne van a keze? Az igaz, hogy néha igyekezett háttérbe akar szoritani, önző és jobban szeret magáról beszélni, ő akar a középpontban lenni sokszor de azért törődik is másokkal sokkal figyelmesebb volt az elején mint mostanában és sok barátja van. Amúgy azért persze vannak problémái tetemes hitel ami pl a mi családunknak nincsen de ettől nem érzem őt kevesebbnek. Felnézek rá. De attól tartok ugyanez forditva nincs meg :(
2013. ápr. 3. 13:52
 18/20 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy rajtam is múlik de én próbálkozok mindenfelé és mégsem megyek semmire, az az elkeserítő. Munkát egy éve nem találok. Itthon ülök egész nap, semmi életem. Ő meg ki se látszik a programokból. Szinte sosincs otthon.

Valamit biztosan rosszul csinálok, nem a saját utamat járom fogalmam sincs igazából hol lenne a helyem melyik szakma ami szimpatikus azt pedig nem tudom elvégezni mert most se vettek fel tanfolyamra..még mindig keresem önmagam.

2013. ápr. 3. 13:57
 19/20 anonim ***** válasza:

Szakasztott ugyanezt lejátszottam a párommal, amikor lediplomázott... Egy dolgot tudok tanácsolni: ne, azaz NE hagyd el magad!!! Állásod lesz, csak idő kérdése (a páromnak is lett). Addig is éld az életed, próbálj ki minden félét. Ha a gép előtt rohadsz, akkor azt tedd hasznosan: ne facebookozz, hanem fejleszd magad, keress olyan dolgokat, amik érdekelnek.

Természetes, hogy nem találod magad, ezt átéltem én is; ezt kb nevezhetjük afféle posztdiplomás stressznek. Most elérted azt, amit vártak tőled, most az a dolgod, hogy megtaláld azt, amit te akarsz az élettől. Ha belegondolsz, kész főnyeremény a helyzeted, mert van időd keresni! Ezt nem ironikusan mondom, szinte nincs veszítenivalód, bármit megtehetsz! Töltsd ezt az időt hasznosan, és előbb utóbb azt veszed észre, hogy javulni fog minden.

2013. ápr. 3. 15:45
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2013. ápr. 4. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!