Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Veszekedés. De ennyiszer? És...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Veszekedés. De ennyiszer? És ilyenért?

Figyelt kérdés

A barátommal már majdnem 7hónapja vagyunk együtt.

Mostanában sokszor veszekszünk.Általában én szoktam kiakadni apró dolgokon.Sajnos hírtelen haragú vagyok ,és nem gondolom meg,hogy ilyenért nem kellene hiába vitát szítanom.

Tegnap is kiakadtam,és már rám szólt,hogy ő ezt már unja.Én nem szeretném elveszíteni,és tudom,hogy ő is nagyon szeret.

De annyira idegesít,hogy ahányszor picit nagyobb vitánk van,mindig felhozza vmelyikünk a szakítást,hogy "van választásod" vagy,hogy "döntsd el mit akarsz"

Ő ezt azért mondja,mert ki akarja mondani?

Sokszor kérdeztem már tőle és azt mondta,hogy réges-régen kimondhatta volna már,mert semmi nem tartaná vissza,csak az hogy nagyon szeret és,hogy velem akar lenni.

A másik meg,hogy mégha szakítunk is,akkor is max 2percre.

Szóval ebből látszik,hogy nem nagyon bírnánk egymás nélkül,de mégis,hogy tehetnénk vitamentessé ezt a kapcsolatot,vagy legalább,hogy kevesebb legyen,mert nekem ez a heti 3-4 már sok!

Meg,ha éppen én nem szeretnék közösülni és ő igen,akkor ezt ő nem érti meg és azért kapja fel a vizet. Én meg pont ezért kapom fel,mert nem ért meg.

Van megoldás?

2009. szept. 20. 12:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát az egyszer biztos, hogy nagyon szeretitek egymást, de ez a sok vita már nagyon kikészítő lehet. Mi ugyanilyenek vagyunk a barátommal:)) Leültünk és megbeszéltük, hogyha nem változtatunk mindketten, akkor bármennyire is szeretjük egymást, a viták tönkre teszik az egész kapcsolatot.

Ha látom, hogy fáradt, akkor inkább simogatom, nyugtatom nem szítok vitát még akkor sem, ha nagyon bántó dolgokat vág hozzám. Ő ugyan így tesz, vagyis megpróbáljuk az esetek többségében úgy, hogy valamelyikünk vesz egy mély levegőt és nem válaszol hanem nyel. Ha pedig tényleg komolyabb a vita tárgya, akkor visszatérünk rá egy kicsit később, amikor mindketten lenyugodtunk.

Nekünk ez eddig bevált, remélem tudtam segíteni.

L/17

2009. szept. 20. 12:32
 2/4 A kérdező kommentje:
Hamarosan kiderül.És köszönöm:)
2009. szept. 20. 12:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia! Jó lenne tudni, hány évesek vagytok. Az sajnos nem jó, ha egy-egy nagyobb vita alkalmával mindig terítékre kerül a szakítás téma. Kicsit úgy érződik ez, mintha szeretnétek azért egymást, de nem annyira, hogy valamelyőtök engedjen egy kicsit a saját nézőpontjából. Hanem a kompromisszum keresése helyett inkább előkerül a szakítás, mint vészjelzés. Ne érts félre, nem ítélkezem, csak próbállak megérteni benneteket. Milyen súlyú dolgokból van a vita; azt is lényeges tudni. Apró, szokásbeli dolgokban meg lehet találni a kompromisszumot. Ha mindkét fél enged, életképes a kapcsolat, sőt:). Viszont ha nagyon eltérő az értékrendetek, akkor ott a viták csak a legritkább esetben vezetnek kompromisszumhoz. Én azt mondanám, próbáljátok a kommunikációtokat fejleszteni. Megbeszélni mindent, megpróbálni megérteni a másikat, és kompromisszumot kötni ott, ahol lehet. Az előző válaszoló is nagyon jó tippet adott. Ha fontos kérdés miatt robban ki egy veszekedés, akkor ott nagy érzelmek vannak, és megbeszélni ritkán lehet akkor és ott eredményesen. Olyankor érdemes várni kicsit, és már kissé lehiggadva leülni és beszélgetni. Sok sikert!
2009. szept. 20. 13:10
 4/4 A kérdező kommentje:

Ő 17éves én pedig 16.

Vagy féltékeny vagyok,vagy pedig ő kapja fel a vizet a fent említett sex dolog miatt...ezek amik gyakrabban előjönnek.A többi az mind apróbb.

2009. szept. 20. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!