Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ilyen minden beszélgetés a párom és köztem, hogy veszekedés a vége? Példa lentebb:
én: Milyen volt a délutánod, beszéltél Katival?
ő: filmeztem, vacsiztam
én: miért nem válaszolsz rendesen?
ő: fogd már fel: filmeztem, vacsiztam
én: az hogy filmeztem, nálam nem egyenlő azzal, hogy beszéltem, vagy nem beszéltem a Katival, nálad igen?
ő: fogd már fel, amit nem írok, az nincs is
én: a "fogd már fel" nem párkacsolatba való, én sem beszélek így veled
ő: nem tudom milyen bűnöm van, hogy rossznak látsz, nem iszok, nem cigizek, rendesen dolgozom, neked nem ez kell.
én: a tiszteletlen, bunkó stílust a pároddal szemben-kifelejtetted
ő: ne írj többet, elegem van.
nos: szinte minden beszélgetésünk így zajlik, engem bosszant, hogy ő nem válaszol egyenesen
tudom, elnézhetném neki, de amikor fontosabb kérdésekben is és szinte mindig ezt csinálja velem, egyszerűen már nem bírok elsiklani felette, meg akarom oldani a kommunikációs hibákat!
szerintetek hogyan?
Szar a kommunikációtok, ebből úgy tűnik nekem, nem is szeretitek egymást.
Te ugyanúgy támadólag lépsz fel, játszmáztok, bántjátok egymást. Akik szeretik egymást, azok nem a rosszat, hanem a jót feltételezik egymásról automatikusan, és azt is adják a másiknak. Vagyis, ha egy kérdésben lehetséges két választás, ahol az egyik az, hogy a másik jót akar nekem, én a saját párkapcsolatomban ebből indulok ki. Valamint e szerint is cselekszem. Nekem úgy tűnik, nálatok ez pont fordítva van, te is egyből a fejére olvastad, hogy "nem válaszol rendesen", erre persze ő is hasonlóan vette fel a beszélgetés fonalát.
Ui.: Miért is vagytok ti együtt? Gondolkodtál már ezen? Ha igen, mire jutottál?
nem faggatom
amúgy kezdetben újra megkérdeztem, beszélt e a Katival, nem rögtön indítottam számonkéréssel-ez rövidített verzió, amit kiírtam
gyakran, nagyon gyakran van az, hogy nem válaszol konkrétan
már ezt is kérdeztem tőle, miért nem - hát erre sem válaszolt
Ha azt írod: "én: miért nem válaszolsz rendesen?" -az bizony számonkérésnek hangzik nekem is.
Gyakorlati tanács, hogy egyszerre csak egy kérdést tegyél fel. Ezen túl továbbra is áll, hogy a másikról a jót feltételezd, ha szereted. Ebből pedig az is következik, hogy ne a hibát, hanem a jót keresd benne. Mert most nem így van, erről árulkodik az, hogy "egyszerűen már nem bírok elsiklani felette". Nem kell elsiklani felette, de nem is muszáj egyből a másikban keresni a hibát, a rossz kommunikáció általában közös produkció. Senki nem tökéletes, mindenkiben van jó és rossz is. Tehát aki a rosszat keresi a másikban, azt fogja találni, aki a jót, az meg azt. Biztos vannak a barátodnak is problémái, ezt kétség nélkül elhiszem neked. Te viszont koncentrálj a sajátjaidra! Attól fog javulni a helyzet, ha tud javulni.
Ui.: Mellesleg te sem válaszoltál az én korábbi kérdésemre. Biztos jó okod van erre. ;)
keresem mi volt a korábbi kérdésed, pillanat mindjárt válaszolok
és írtam, hogy konkrétan megkérdeztem mégegyszer beszélt e a Katival (csak nem írtam most ki-mert rövidítettem, jóval hosszabb az egész) és amikor megint megkaptam, hogy filmezett, akkor kérdeztem meg, hogy miért nem válaszol rendesen! tehát nem számonkéréssel indítottam!!!!!!!!
ja, hogy miért vagyunk együtt?
mert szeretjük egymást
azért, mert gondok vannak, attól még szerintem nem egyből a szakításon kellene gondolkodni
első válaszolótól kérdezném, ha szerinte nem a kommunikáció az elsődleges problémánk, akkor mi?
eddig azt hittem ennyi az összes bajunk, mert minden veszekedésünk forrása
Hát a leirt példában te szitottad a veszekedést : "Miért nem válaszolsz rendesen? Egy pasitól ne várd, hogy leirja minden egyes délutáni tevékenységét igy kb ebédeltem, utána ittam egy pohár sört, böfögtem tőle,elmentem a klotyóra, stb...nem lenne uncsi ha ezt mind leirná?? xD
Az én pasim sem szokott novellákat irni nekem, mégis nagyon jól megvagyunk...
akkor mégegyszer leírom a hosszított verzió elejét, amikor már duplán írtam a kommentjeimben, hogy nem számonkéréssel indítottam!!:
én: milyen volt a du-d, beszéltél katival?
ő: filmeztem, vacsiztam
én: és akkor beszéltél katival, vagy nem?
ő: fogd már fel, filmeztem, vacsiztam
én: miért nem válaszolsz rendesen?
ő: fogd már fel, amit nem írok, az nincs is
én: addig értem, de nekem az, hogy filmeztél, nem egyenlő azzal, hogy nem beszéltél katival. neked igen?
és kedves 11:37
igen, nem sokat vagyunk együtt, ő kint dolgozik
az is igaz, hogy gyúrnom kell a türelmemre, hogy legyen, csak amikor ilyen beszólásokat kapok, hogy "fogd már fel" egyszerűen fel tudnék robbanni - nehéz türelmesnek lenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!