Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Gáz, vagy elfogadható ez a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gáz, vagy elfogadható ez a helyzet? Mit kéne tennem? (Családdal kapcsolatos) Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Szóval 4 hónapja vagyunk együtt a barátommal. Én 19 vagyok, most fogok érettségizni, ő lassan 20, most teszi le a szakmáját. Sajnos az én családi hátterem elég zűrös, kollégiumbon lakok, több száz km-re a szüleimtől, akikkel szinte nem is találkozom, csak évente 1-2 alkalommal. A barátom itt lakik a városban, ő a családjával. Mióta együtt vagyunk, szinte minden hétvégét ott töltök náluk, ami engem már nagyon zavar... Mert jó együtt lenni a barátommal, de félek, hogy a családját zavarom. Habár szerintem nagyon megkedveltek, az anyukája úgy kezel, mintha a gyereke lennék, nagyon segítőkész velem, bármi problémám van. Az apukája is bír, mindig viccelődik velem és nyüstől, hogy egyek már egy kis ezt-egy kis azt... A tesói idősebbek, nem otthon élnek, de hétvégente át szoktak jönni, velük is jól kijövök.

Az összképpel nincs baj, én magam egy elég csendes, visszahúzódó lány vagyok... Igazából elég szókimondó a család összes tagja, szóval ha bajuk lenne velem, már mondták volna. De számomra még is kellemetlen ez a helyzet. Nem akarom, hogy azt higgyék, hogy élősködni akarok. Mert nem akarok! Hogyan "hálálhatnám" meg a jószívűségüket? Mit illik ilyen helyzetben tenni/adni/mondani? Borzasztóan tanácstalan vagyok...

2013. márc. 20. 08:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Nézd, ez egy nagyon nehéz helyzet. Szoktál erről a barátoddal beszélgetni?
2013. márc. 20. 08:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, és mindig azt mondja, hogy ne aggódjak ezen, mert a családja szeret és nincs okom feszültnek lenni... De nekem ez így akkor is kellemetlen.
2013. márc. 20. 08:19
 3/7 anonim ***** válasza:
Megértem, ha kellemetlen, de nem tudsz mit csinálni. Meghálálni nemigen tudod. Ha valamit nem fogadsz el, akkor kb őket bántod meg.
2013. márc. 20. 08:22
 4/7 anonim ***** válasza:
Saját tapasztalatból mondom hogy segíts nekik, például anyukájának főzni takarítani ilyesmiket. Nagyon fog neki örülni.
2013. márc. 20. 08:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én venném a bátorságot, és egy alkalommal négyszemközt megmondanám az anyukájának, hogy mennyire hálás vagyok nekik, hogy ilyen rendesek velem. Biztosan nagyon jól fog neki esni az elismerés. Megkérném, hogy szóljon, hogy miben tudok segíteni, engedje meg, hogy legalább hadd mosogassak el, hadd segítsek főzni, zöldséget tisztítani, és ha bármire szüksége van, tényleg ne habozzon, szóljon. A gesztus a legfontosabb, amit feléje teszel.
2013. márc. 20. 09:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. márc. 20. 09:11
 7/7 anonim ***** válasza:
Fiatal vagy, szereted a gyermeküket,szeretitek egymást.Nem kell tenned semmit,viselkedéseddel, őszinteséggel,egyszerűséggel érzik ők a hálát. Illetve tényleg egyszer kétszer mond is ki a száddal, szerintem ne négyszemközt, hanem a család előtt, kedvesednek is jobban fog esni, meg a családnak is.
2013. márc. 20. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!