Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez mennyire elítélendő dolog? Nem kellett volna belemennem?
Férjezett vagyok, kicsi gyerekkel.
Egy régi fiú osztálytársammal (ovis korom óta mindig egy csoportba/osztályba jártunk érettségiig), akivel mellesleg egy településen is éltünk (már ő ritkán van itthon, jelenleg máshol él), néha szoktam interneten beszélni a régi időkről, meg arról, hogy most mi újság velünk. Szimplán baráti ez a kapcsolat, mindig is az volt, sosem volt az esetem annak ellenére, hogy tudom, ő sokáig szerelmes volt belém. De ez sem törte meg a barátságot, igaz, az elmúlt pár évben elveszítettük egymást szem előtt, de most elhatároztuk, hogy ha legközelebb itthon jár, akkor összefutunk, amikor a kicsivel elmegyek sétálni.
Na, most ezen a férjem kiakadt, hogy hogy néz az ki, hogy egy idegen férfival sétálgatok a gyerekemmel, mit fognak szólni az emberek. Szerintetek jogos volt a kirohanása?
Egyébként neki is vannak ellenkező nemű barátai, nem értem, hogy mi ez a hülyeség újabban, hogy egy nőnek kompromittáló egy férfival mutatkozni, ha az nem a saját párja...
Azt hiszem nem a féltékenység lehet itt a meghatározó sokkal inkább a büszkeség. Kis város mit fog gondolni a közösség a családról. Úgy látszik a férjednek fontosak ezek a társadalmi megfelelések, kicsit régimódinak tűnik nekem a felfogás a dolog azon értelmében hogy a férfi nyugodtan mutatkozhat nőkkel de a feleség az már nonszensz..
Amúgy teljesen megértelek, az emberekre tenni kell magasról hadd pletykáljanak anélkül is kitalálnak szerintem dolgokat hogy bármit is látnának max nem jut el.. Egy kis közösség ilyen.. Sajnos nem kell komolyan venni. Egyébként egy gondolat mi lenne ha egy férfi rokonoddal sétálnál? Azt sem szabad? Mert az utca népe honnan tudná hogy ő most rokon? Szerintem kevésbé kéne azon agyalni mit gondolnak az idegenek de ha annyira zavarja a férjedet akkor intézd úgy hogy ne kettesbe találkozz a régi ismeősöddel hanem ott legyen még mondjuk egy két barátnő társaságban úgy elfogadhatóbb. Mond meg a férjednek hogy megérted hogy a közösség miatt zavarja holott te erről másképp gondolkozol de elfogadod hogy ő így látja. Ezért leszervezel egy programot ahol többen vagytok így már senki sem morgolódhat és ugyanúgy tudsz vele beszélgetni. Remélem a férjednek nem mondtad el hogy az illető korábban szerelmes volt beléd az szarvas hiba lenne mert utána természetes hogy féltékeny én is az lennék pedig amennyire átjöhetett én elég nyitott és megértő vagyok. Remélem segítettem.
Nem mondtam el, hogy szerelmes volt belém, különben is már tizenéve történt, semmi jelentősége nincs.
Majd megpróbálom valahogy meggyőzni, hogy az egésznek nincs jelentősége.
folytatás mert azt is megértem hogy téged zavar a féltékenysége a dolog olyan értelmében hogy úgy érzed nem bízik benned. És ez bántó. De máshogyan is meg lehet közelíteni a dolgot. Ha tudod azt hogy valaki szerelmes volt a párodba és kettesbe találkoznának akkor nem a párod hanem az ismeretlen felé vagy bizalmatlan mik a szándékai, hiába bízol meg a párodban ott lehet az hogy próbálkozik és hiába lesz sikertelen a próbálja attól még igencsak zavaró. Főleg a tudat hogy a párod is számolhat ezzel ennek ellenére belemegy a találkába. Mondok egy abszurd szitut a férfi bepróbálkozik megcsókolja a másik félt utána lehet hogy kap egy hatalmas pofont de a csók megtörtént. Ez pusztán biológiai zavar, a férjed mivel szeret ösztönösen zavarja az hogy egy olyan férfi szűk társaságában vagy akinek nyilvánvalóan nem vagy közömbös.
És ez nem feltétlen jelenti azt hogy benned nem bízik egyszerűen zavarja mert férfi a "te embered" Ilyen a természet. Ha nem tud arról hogy az illető beléd volt zúgva akkor már más a tészta főleg hogy neki is vannak nő barátai. Akkor túlzás és engednie kéne véleményem szerint. Nekem is vannak lány barátaim bár jelenleg nincs párom de ha lenne el kéne fogadnia ahogy én is elfogadnám az ő fiú haverjait. Így természetes. De vannak nagyon féltékeny tipusú vagy éppen uralkodó jellemű emberek akik nem nézik nem törekednek feltétlenül a kölcsönös egyensúlyállapotra kompromisszumra. Ilyenkor fel kell lépned az igazadért, persze úgy hogy te továbbra is kompromisszum képes vagy. Erre javasoltam a több emberes találkozót program kitalálását ahol ő is ott van és a férjed is tud róla. Akár a férjed is ott lehet ha nagyobb társaság összejön bemutathatod neki. Tudom nem jó és le kell nyelni valahol azt a pirulát hogy megint te alkalmazkodsz jobban de ahogy a mondás is tartja de jobb okosnak lenni. Vagyis légy te az okosabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!