Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Fiúk/Lányok, Nők/Férfiak!...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fiúk/Lányok, Nők/Férfiak! Másnak is ez a véleménye?

Figyelt kérdés

Egyre jobban szembesülök azzal, hogy hová tart ez a világ. A minap a buszmegállóban álltam, egy óvoda mellett. Az oviban a bokornál épp egy kislány négykézláb kotorászott, a kisfiú meg odasétált, és (azt hittem rosszul látok) beállt a kislány mögé, és rákezdett az ismert mozgásra... Mellettem a megállóban, pedig egy 11-12-13 év körüli "párocska" falta egymást.... Hová jutunk még???? Csak szerintem nem normális ez a dolog??

Én most vagyok 22 éves. Volt gyerekkorom, 19 éves korom óta van barátom, az első volt nekem, és valószínűleg így is marad, nem kell más. Boldog voltam ovisként-kisiskolásként-a gimiben, egy csomó emlékem élményem van kirándulásokról, a délutáni közös játékról a játszótéren... A nagyszüleimhez jártam kapálni, segítettem a házimunkában itthon már egész kicsi korom óta,nem volt se telefonom, se gépem, semmi ilyesmim (maximum a Nintendo), meséket néztem és olvastam, Legoztam még 12 évesen is. És mielőtt valaki mondaná hogy mert én ilyen vagyok, nem csak én az egész lakótelepen a velem egykorúak, az ismerősök, távoli ismerősök gyerekei mind-mind ilyenek. 5 éves korom óta táncoltam, egészen 20 éves koromig, a velem egykorú csapattársaim is mind-mind ilyenek.

Egyre több kérdést olvasok itt 12-13 évesektől a szerelem-szex témában, látom nap mint nap ahogy hiányosan öltözve(lányok), érdekes fazonú fiúk, meredt szemmel nyomják a telefonjukat reggelente, a sportot látásból sem ismerik, szinte a mai tizenéves lányok 70% csámpás, kijárja a csizmáját, rálóg a hasa a farmerjára... (tisztelet a kivételeknek) Mi lesz így a világgal? Lányok/Fiúk nem sajnáljátok hogy elvesztegetitek a gyerekkorotokat?

Rengeteg fiatalt látok akik szidják a szüleiket, nem beszélgetnek velük, egész nap lent lógnak, cigiznek, isznak. Én még most is ( és az ismerőseim 90%-a ), ennyi idősen is rendszeresen megyek közös programokra a szüleimmel, vagy a nagyszüleimmel( és most itt nem azokra gondolok, akiknek sajnálatos módon ez már nem adatik meg, mert elvesztették a szeretteiket).

Csak engem zavar most már ennyire ez a dolog?

Kíváncsi lennék a véleményetekre. Felnőttekére, és gyerekekére egyaránt. Ki hogy látja ezt? Jó vagy rossz irányba haladunk?

Amúgy Budapesten élek. Lehet hogy itt jobban megfigyelhető ez a dolog, főleg reggelente munkába menet.

22/L

2013. márc. 3. 20:03
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Alkalmazd is ! Nem napi szinted, de ha megérdemli, akkor

igenis le kell zakkantani egyet :)

2013. márc. 3. 20:26
 22/36 A kérdező kommentje:
Kaptam én is egy pár fülest. Bár ma már ha valaki kezet emel a gyerekére, mindenki úgy néz rá mint egy aljas szemétre...
2013. márc. 3. 20:30
 23/36 fospuska ***** válasza:
100%

én kicsit régebben voltam gyerek,de. a gyerekcsínyek akkor is megvoltak,de eszembe nem jutott volna kiírni a ház oldalára,hogy anyám egy csicska.

szerintem egyrészt a felgyorsult világ az ok,mert mára a szülő tanul sok mindent a gyerektől (főleg,ami a high-tech-dolgokat illeti) és a gyerekek lesajnálják a tudatlan ősöket.

a másik az, hogy egy közösségbe elég egy-két olyan gyerek,akinek a szülei vagy csak betrógerolják a kölköt a suliba,hogy addig se legyen otthon láb alatt,a másik meg az öntudatos szülő,akinek a kisfiát nem lehet csak úgy megleckéztetni,mert jön a szolibarna anyuka vagy a vállalkozó apuka és majd ők megmondják,merre van az előre. és ezekből a feltörekvő gyökerekből,vagy a véletlen bepottyant, útban levő gyerekekből egyre több van és csak nőnek,mint a gaz. hangadók lesznek és szép lassan átformálják a gyerekközösségeket állatkertté.

2013. márc. 3. 20:34
 24/36 anonim ***** válasza:
14/L ez egyértelműen a szülők hibája...Ha nem akarod hogy a tehyereked is ilyen legyen akkor ha lesz telefonja ne egyből a legújabbat,hanem először pl egy gombosat utána érintőset és csak utána androidosat,foglalkozz vele rengeteget és probáld meg belé nevelni hogy jól tanuljon ő vátja el magától hogy jó jegyei legyenek,és ha valami baja van neKd mondja.
2013. márc. 3. 20:59
 25/36 A kérdező kommentje:
Az a baj a mai világgal, hogy hiába neveli rendesen a szülő a gyerekét, bekerül egy társaságba ahol olyan gyerekek vannak, akik elkényeztetettek, mindent megkapnak, ha probléma van hisztiznek, a te gyerekedet kinézik. Az én öcsémmel is ez a probléma most múlt 18 éves, és bekerült egy olyan középsuliba ahol sok az elkényeztetett lányzó, és a nagymenő gengszter srác. Elkezdett cigizni, és a viselkedése is megváltozott. Pedig a szüleim pont úgy nevelték, ahogy engem. Semmivel sem másképp. Bekerült ebbe a suliba és rá sem lehet ismerni. Ha itthon van, vagy velem van, vagy a családdal, pár napot egyhuzamban, Újra normális, megjelennek a "haverjai" megint teljesen más. :(
2013. márc. 3. 21:05
 26/36 anonim ***** válasza:

24-es.vagyok

Én is így gondolom ahogy te, egyébként élsportoló vagyok és jók a jegyeim meg még pár osztály társamnak,a legtöbb gazdag oszttársammal nem nagyon foglalkoznak a szülei,a.nevelést már kicsi korban el kell kezdeni,nem pedig akkor amikor a gyerek kamaszodik és kezelhetetlenné válik!

2013. márc. 3. 21:07
 27/36 anonim ***** válasza:
Ki kéne venni abbol a suliból...
2013. márc. 3. 21:08
 28/36 A kérdező kommentje:
Azon már túl vagyunk, ez nem az első suija, úgyhogy benne is van hiba. Nem értem... a szüleink ugyanúgy neveltek, semmivel sem másképp. Én élsportoló voltam, jó tanuló (4-5) voltam végig gimiben is. Van szakmám, egy éve dolgozok is. Ő is sportolt kicsi korától kezdve, jó tanuló volt, aztán jött a középiskola, új osztály, egyre rosszabb jegyek, abbahagyta a sportot. Átvittük, de csak még rosszabb lett, pótvizsgák, cigi, bandázás, verekedés. Most mintha összeszedte volna magát 3-4 tanuló, Ő volt az egyik a 3-ból aki fél évkor nem bukott(!!!!!! ez borzalmas), és elkezdték kinézni, és cikizni az osztályban. És egy idén érettségiző osztályról beszélek.
2013. márc. 3. 21:49
 29/36 anonim ***** válasza:

Kérdező,az én hugommal is ugyanez a helyzet

Új suliba került és azóta elzűlött.Füves cigizik,semmit sem csinál,a szobájában állandóan kupi van pedig előtte mindig rend volt (Nem azt mondom,az én szobámban is állandóan kupi van,csak azt akartam érzékeltetni hogy mennyire megváltozott) a családját leszarja,állandóan a pasijával lóg,ritkábban van otthon,de ha otthon van akkor is egész nap a szobájában van.A suli előtt volt egy 3 éves kapcsolata.A srác dolgozott és normális volt.A suliban összejött egy másik sráccal és dobta az előzőt.A jelenlegi pasija lusta,semmit nem csinál,szakmája sincs,egész nap alszik,már 2 suliból kirugták és lehet a jelenlegit sem fogja elvégezni.Tehát igen a társaság nagyon nagy szerepet játszik ebben a dologban.De nem ez a probléma gyökere.Úgy kell elképzelni a dolgot hogy a média a vírus,a társaság pedig terjeszti azt.Az oktatás meg felügyeli azt hogy mennyire hatásos a vírus.Ha nem eléggé hatásos akkor tesz róla hogy mégjobban elhülyítse a gyerekeket

Ez lehet hogy hülyén hangzik de én ezt vettem észre.Könyörgöm már amikor én általános sulis voltam (azaz 10 éve) már akkor a VALÓ VILÁGRÓL beszélgettünk a TANÁRRAL IRODALOM órán.Na ez mi ha nem butítás?

2013. márc. 3. 22:14
 30/36 fospuska ***** válasza:
nemtom,szerencsére a környékemen normális kamaszok vannak. nekik is megvannak a maguk hülyeségei,de elég odamorranni,hogy tudják,hol a helyük.
2013. márc. 3. 22:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!