Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megváltozott a párom, hívő lett. Úgy érzem a kapcsolatunk rovására megy! Mit tegyek? 23 L
nekem volt ismerősöm aki ilyen, ők berkekben keresnek párt
választás: v. vele mész és kapcsolatban maradsz vele v. szakítasz, ez tanács Te döntesz, gondold végig N
A baj nem az, hogy a páros hívő, hanem az, hogy bekerült egy olyan, magát "kereszténynek" mondó közösségbe, ami tökéletesen ki fogja emelni őt a normális életből. Az egésznek a keresztény értékrendhez és a hithez az égadta világon semmi köze nincs.
Sem Isten, sem Jézus nem mondta soha, hogy forduljunk el a világól, a környezetünktől, a szeretteinktől. Dönthetünk így, és szerzetesnek állhatunk, akkor nincs munka, pénzgondok, hajtás, számlafizetés stb., de nincs párkapcsolat, család, karrier sem. Vagy élhetünk (hívőként) a világban, de akkor egészséges egyensúlyba kell hozni a "filozófiát" a napi élettel.
Normális esetben a hit, a vallás megnyitja az embert, kitárja a szívét-lelkét mások felé - elsősorban a szerettei, másodsorban rászorulók, kollégák, ismerősök stb. felé. Együttérzőbb, bátrabb, magabiztosabb lesz. Ezek a szekták (nem tudom másnak nevezni) nem ezt teszik. "Bezárják" a híveket szellemi értelemben, és ugyan odabent kialakul valamiféleközösség a többi hívővel, de közben szép lassan a nyomai is elporladnak az egykori, értékes emberi kapcsolatokkal.
Egykori jó barátnőm is bekerült egy ilyen közösségbe. Mostmár nemigen beszélünk. Habár magam is hívő vagyok, jógázom, és addig szekált azzal, hogy ez a sátán tudománya, és a homoszexuális pedofil katolikus papokkal fogok egy máglyán elégni, hogy feladtam. (Nem mellesleg katolikus családban nevelkedtem, és nagyon sok jót tanultam papoktól, hitoktatóktól. Így aztán kétszeresen is bántóak voltak ezek a megjegyzések.)
Sok jóval nem kecsegtetlek.
Ha akarna, akkor se nagyon szállhatna ki onnét. Megkeresik, szelídebb vagy erősebb eszközökkel visszaterelik. Kevesek szabadulnak ki. És a legfurcsább, hogy hány száz meg száz ilyen szekta működik, és sosem kerül nyilvánosságra, mik folynak ott.
Próbálhatod megmenteni a kapcsolatotokat, de ha nem vagy beszervezhető, akkor a kedves lelki "atya" és a hívei meg fogjákfúrni azt az "istentelen" kapcsolat, ami köztetek van, és a barátod ki fog dobni.
És még valami: ne dőlj be az "ettől majd fejlődik a kapcsolat"szövegnek. Lehet, hogy így lenne, Te viszont nem tudnál őszintén csatlakozni ehhez a szektához, menni velük mindenben, ergo az életed egy óriási hazugság lenne.
Szerintem te nem őt szereted, hanem azt a fiút, akibe akkoriban beleszerettél. De a leírásod alapján ő már közel sem az, aki addig volt.
Bocsi, hogy érdeklődök, de a sima templomba járós, valamilyen szinten vallásos fiú hogyan került át egy ilyen "szektába"? Ha jól sejtem, ez már nem az a közösség, ahová azelőtt járt. Privátban is válaszolhatsz, ha úgy jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!