Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért kérdezik meg tőlem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért kérdezik meg tőlem sokan, hogy van-e barátnőm? Arra miért nem gondolnak, hogy barátom van?

Figyelt kérdés

Új munkahelyem van januártól és azért már beszélgettem néhány munkatársammal (mind nő). Majdnem mindenki kérdezte, hogy van-e barátnőm, vagy nős vagyok-e.

Mindenkinek azt mondtam, hogy egyedül élek, egyelőre nem akarom azt mondani, hogy a párom egy fiú. Csak azt nem értem, hogy miért kell valakiről kapásból a heteroszexualitást feltételezni?

25/F

2013. febr. 6. 22:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
70%

igazad van kérdező. sokkal kézenfekvőbb lenne azt kérdezni: van e párod?

ezzel egyszerre lefednek mindenkit.

2013. febr. 6. 23:06
 12/20 anonim ***** válasza:
71%
azért mert ezt feltételezik egy srácról utoljára.. meglehetősen tévesen mert meglepően gyakori de tudod itthon azt hogy valaki meleg szeretik a szőnyeg alá söpörni és ha megkérdeznék fiú élettársad van-e és mondjuk hetero lennél hátha megsértődsz rájuk és ettől is félnek? vagy esetleg megfordul a fejébe hogy meleg vagy de ha éppen nem akarnád elmondnai nem akarna zavarba hozni. :)
2013. febr. 7. 01:00
 13/20 anonim ***** válasza:
93%

Ezt hívják heteronormativitásnak, nem tudom, mit kell ezen meglepődni, toleránsabb országokban is előfordul, hogy megelőlegezik, hogy heteró vagy. Egy Eurobarometer-felmérés szerint Magyarországon pár százalék azoknak az aránya, akiknek van felvállaltan meleg ismerősük, a többi legfeljebb a médiában vagy pletyka formájában találkozik melegekkel (ugyanez az arány Hollandiában valami 80%).

Igazából ha nem akarod rögtön felvállalni a melegséged, sztem erre legegyszerűbb azt mondani, hogy van párod, vagy azt, hogy nincs barátnőd. Elvégre mindkettő igaz, aztán mindenki azt gondol, amit akar. :)

Ugyanakkor egy kicsit meg is válaszoltad a kérdésed: azért is nem jut eszükbe, hogy meleg is lehetsz, mert nem vállalod fel magad, ahogy a melegek nagy része sem. Ha megmondanád nekik, hogy barátod van, hidd el, a következő jóképű kollégánál nem elégednének meg annyival, hogy nincs barátnője :)

2013. febr. 7. 01:34
 14/20 anonim ***** válasza:
83%

Az a legröhejesebb, hogy a heterok szeretik mondogatni, hogy a melegek tartsák meg maguknak a szexualitásukat, ne beszéljenek róla.

Akkor mégis mért kell azonnal kérdezősködni? Mi közük hozzá?

2013. febr. 7. 09:37
 15/20 anonim ***** válasza:
76%

Az előttem szólónak igaza van. Főleg azt bírom még, amikor heterók érvelnek azzal, hogy ő se megy ki az utcára és hirdeti, hogy heteró. Ebbe, csak az a szomorú, hogy de. Folyton hirdetik, mindenhol erről beszélnek. Annyira, de annyira szánalmas ez a kettős mérce. Nem tudják az ilyenek objektíven nézni magukat.

Szerintem ez az adott munkahelytől is függ, hogy mennyire vállalhatod fel magad. De, ha meg teszed, akkor azt tedd határozottan, ne félve. Tudod, ha azt sugárzod, hogy te jól érzed magad akkor mások se fognak emiatt bántani.

„ Én elborzadva figyelem azokat a liberális kísérleteket, ahol akarattal gátolják a gyermekek nemi identitásának kialakulását, a férfi és női szerepek összemosásával. „

Ennél nagyobb baromságot az életben nem hallottam. Ki akarja gátolni és hogy a gyerekek nemi identitásának a kialakulását? Hozz fel példákat légy szíves!

Hozzá teszem, a melegek igenis tisztában vannak a saját nemi szerepükkel. Ellenben elég sok heteró rohangál az utcákon, akiknek lövésük sincs a férfi-női szerepekről és a normákról! Azért, mert valaki heteró férfi még nem feltétlen fog férfi módjára viselkedni.

2013. febr. 7. 10:37
 16/20 anonim ***** válasza:
66%
Ami azt illeti, tényleg létezik olyan, hogy nemi szerepektől független gyereknevelés, Skandináviában csinálja ezt néhány család. Ez egyébként nem "meleg" dolog, ott elsősorban a női egyenlőség biztosítása a cél, másodsorban ha esetleg transzszexuális a gyerek, akkor nem stresszeli magát még azon is, hogy más nemi szerepet várnak el tőle, mint ami számára természetes. Kicsit bizarr, bár nem vagyok gyermekpszichológus, akár még működhet is a dolog. A koedukációra is úgy néztek régen, mint a véres rongyra, ma meg mi sem természetesebb.
2013. febr. 7. 10:53
 17/20 anonim ***** válasza:
95%
épp hogy azzal gátolod a nemi identitás kialakulását, hogy társadalmi szerepekre neveled a gyereket.
2013. febr. 7. 11:10
 18/20 anonim ***** válasza:
81%
Ez a heteronormativitás, sőt Magyarországon a heteronormativitás szélsőséges: Nem csak, hogy feltételezik rólad hogy heteró vagy, egyenesen elvárják, hogy barátnőd/feleséged legyen. A legszomorúbb ebben, hogy titkolózni se lehet, mert az egyedülállóság a melegséggel egyenlően van elítélve. De ez még hagyján, semmiben sem lehetsz elfogadó, toleráns, mert akkor te csak egy kis liberális vagy. Konzervatívnak kell lenned az öltözködésben, zenei ízlésben, vallásban, és politikai nézetben stb. Undorító. Engem is idegesít ez, főleg hogy a kollégákkal jól kijövök, - de igen is zavar -, amikor úgy beszélnek rólam mint leendő nős emberről, aki ezt meg ezt fogja csinálni (pl. bútorvásárlás, összeköltözés egyebek)a csajokkal/feleségével. Az meg külön érdekes, hogy ha valakin egy picit látszik hogy meleg még akkor is feltételezik róla, hogy heteró. Ez ellen nem lehet semmit tenni, ha valaha is elmondod valakinek a munkahelyen beszélj vele, hogy soha ne feltételezzen heteroszexuálisnak senkit előre.
2013. febr. 7. 18:50
 19/20 anonim ***** válasza:
4%

Gondolom a liberalizmus és a szólásszabadság jegyében töröltette az egyik nem hetero a hozzászólásom.

Ennyit a ti demokráciátokról.

2013. febr. 7. 22:56
 20/20 anonim válasza:
Ebben még az is benne van, hogy a homoszexualitást sértésnek tekintik a férfira nézve, mivel egy meleg férfi ugyanis sokak szemében nőies, így melegnek feltételezni valakit egyenlő a verbális kasztrációval. Meg egyébként is meglehetősen negatív kép él a társadalmunkban a melegekről, az emberek meg alapvetően jóhiszeműek a másikkal ezért nem feltételeznek kapásból rosszat a másikról.
2016. nov. 14. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!