Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért kérdezik meg tőlem sokan, hogy van-e barátnőm? Arra miért nem gondolnak, hogy barátom van?
Új munkahelyem van januártól és azért már beszélgettem néhány munkatársammal (mind nő). Majdnem mindenki kérdezte, hogy van-e barátnőm, vagy nős vagyok-e.
Mindenkinek azt mondtam, hogy egyedül élek, egyelőre nem akarom azt mondani, hogy a párom egy fiú. Csak azt nem értem, hogy miért kell valakiről kapásból a heteroszexualitást feltételezni?
25/F
igazad van kérdező. sokkal kézenfekvőbb lenne azt kérdezni: van e párod?
ezzel egyszerre lefednek mindenkit.
Ezt hívják heteronormativitásnak, nem tudom, mit kell ezen meglepődni, toleránsabb országokban is előfordul, hogy megelőlegezik, hogy heteró vagy. Egy Eurobarometer-felmérés szerint Magyarországon pár százalék azoknak az aránya, akiknek van felvállaltan meleg ismerősük, a többi legfeljebb a médiában vagy pletyka formájában találkozik melegekkel (ugyanez az arány Hollandiában valami 80%).
Igazából ha nem akarod rögtön felvállalni a melegséged, sztem erre legegyszerűbb azt mondani, hogy van párod, vagy azt, hogy nincs barátnőd. Elvégre mindkettő igaz, aztán mindenki azt gondol, amit akar. :)
Ugyanakkor egy kicsit meg is válaszoltad a kérdésed: azért is nem jut eszükbe, hogy meleg is lehetsz, mert nem vállalod fel magad, ahogy a melegek nagy része sem. Ha megmondanád nekik, hogy barátod van, hidd el, a következő jóképű kollégánál nem elégednének meg annyival, hogy nincs barátnője :)
Az a legröhejesebb, hogy a heterok szeretik mondogatni, hogy a melegek tartsák meg maguknak a szexualitásukat, ne beszéljenek róla.
Akkor mégis mért kell azonnal kérdezősködni? Mi közük hozzá?
Az előttem szólónak igaza van. Főleg azt bírom még, amikor heterók érvelnek azzal, hogy ő se megy ki az utcára és hirdeti, hogy heteró. Ebbe, csak az a szomorú, hogy de. Folyton hirdetik, mindenhol erről beszélnek. Annyira, de annyira szánalmas ez a kettős mérce. Nem tudják az ilyenek objektíven nézni magukat.
Szerintem ez az adott munkahelytől is függ, hogy mennyire vállalhatod fel magad. De, ha meg teszed, akkor azt tedd határozottan, ne félve. Tudod, ha azt sugárzod, hogy te jól érzed magad akkor mások se fognak emiatt bántani.
„ Én elborzadva figyelem azokat a liberális kísérleteket, ahol akarattal gátolják a gyermekek nemi identitásának kialakulását, a férfi és női szerepek összemosásával. „
Ennél nagyobb baromságot az életben nem hallottam. Ki akarja gátolni és hogy a gyerekek nemi identitásának a kialakulását? Hozz fel példákat légy szíves!
Hozzá teszem, a melegek igenis tisztában vannak a saját nemi szerepükkel. Ellenben elég sok heteró rohangál az utcákon, akiknek lövésük sincs a férfi-női szerepekről és a normákról! Azért, mert valaki heteró férfi még nem feltétlen fog férfi módjára viselkedni.
Gondolom a liberalizmus és a szólásszabadság jegyében töröltette az egyik nem hetero a hozzászólásom.
Ennyit a ti demokráciátokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!