Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tehetnék, hogy a barátom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Donne kérdése:

Mit tehetnék, hogy a barátom ne igya le magát? Hogyan tudnék változtatni rajta, vagy rábirni arra, hogy ne igyon annyit és rájojjon hogy neki sem tesz jot?

Figyelt kérdés

1,6 éve vagyunk egyutt és abbol fél évet egyutt éltunk.Jol mukodott az egész egyuttélés, de mivel kulfoldon nem találtam munkát, és otthon sincs jelenleg jobb,igy elvállaltam hogy gondozom a mamáját ápolási pénzért, mivel kezd kihagyni a néninek...Attol tartok hogy mivel nem leszek a barátommal, és internet hozzáférésem sem lesz egy jo ideig még le sem tudom ellenorizni.Már a kapcsolat elején osszetorte az (elég jo) autoját, berugva, és utolag kiderulve bessziva.(egyébként nem fuvezik)csak éppen akkor benne volt egy pár slukk.Ugy gondolom a házassága is nagy részt a bulizás végett ment tonkre a volt feleségével, akitol gyereke is van.Az apja nemrég halt meg tulzott alkohol fogyasztásban...A baj igazábol nem a /megiszok a haverokkal pár felest/ hanem az, hogy ahogy o mondaná/nyálat kaptam/és ez addig fajul, amig valamit ki nem csinál, vagy osszefosásig,vagy kotekedik lányokkal, vagy le ku...áz engem, vagy tulzottan udvarol az éppen kocsmában levo holgyeknek.Persze épp eszu no tudja h nem kell vele foglalkozni, de attol félek akadnak részeg rinyák akiknek megteszi olyan állapotba is.Ráadásul elég szarul esik, ha épp a jelenlétemben arrol beszélget vkivel h mien faszra valo a mellettunk elhalado holgy..stb Nem kérek "hagyd ott" válaszokat. Azt szeretném megtudni, h mit tehetnék, leorditás nélkul, mivel azt nem is turi, sott inkább hazudik h nem ivott... h ne kelljen hallgatnia.A szulei elváltak, mivel az apja ahogy irtam sokat alkoholizált, verte az anyját.Igy 15 éves korátol ugymond nem nevelte senki, mert nem szeretett az anyjáékhoz sem járni, az anyuka uj férje végett.A kozpont a foci és a pia, haverok maradt.

Azzal tudnám kordában tartani ha én is innék amikor o iszik?Vagy ha bosszubol elmegyek bulizni? Nem vágna vissza azzal h o is kimegy valahová?Hogyan beszélhetném le? Tobbszor leultem vele és orákat beszélgettunk errol h miért nem jo ez igy...Akkor megígérte tobbet nem iszik, de nem igy lett. Egyébként ez havi rendszerességgel torténik meg.Tanácsok?

2013. febr. 6. 12:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ajjaj, nagyon ismerős. Én dettó ez vagyok, kocsitörés meg minden megvolt. Összefosás mondjuk nem. Velem szakított barátnőm. Egyébként mostanság jöttem rá hogy alkohol beteg vagyok. Nem full alkoholista, de azon az úton járok. A barátod is egyébként, meg vagyok én pia nélkül is, de ha elkezdem akkor kész. Amíg látok. Mond meg neki hogy mi a szitu. Interneten vannak alkoholizmussal foglalkozó cikkek, olvasson el egyet, biztos magára ismer, és ha bevallja magának az már egy jó dolog. A többi utána jön. Vagy ahogy itt írják menekülj. Döntsd el te. Tudod aki nem akar, azt nem is lehet leszoktatni, meg tudom én hogy nem azzal van a baj hogy néha megiszik ezt-azt, nekem sem azzal lenne a bajom, márhogy ön magammal, de én ilyet nem bírok csinálni, vagy nagyon ritkán esetleg. Ha elkezdem akkor végem. Ez a baj, de ő se meg én se tudunk ilyet csinálni hogy leállunk mondjuk 3 sör után. Valamit lehet ez ellen tenni, de azt akarnia kell, máshogy nem megy. Üdvözlöm amúgy a barátod. : ) Egy "kolega".
2013. febr. 6. 13:15
 12/19 A kérdező kommentje:

koszonom az utsolsonak a választ!!igen, erre én is rájottem, hogyha nem akar magátol akkor ugyis mind1.Most is épp autora gyujt, de félek, azt is osszetori, legjobban attol h ot is nagyobb baj érheti...:(

sajnos nem okul a hibáibol...Egyébként kedves"kolléga" neked sikerult megváltoznod?nem szeretnél megváltozni, vagy visszaszerezni a volt barátnodet?

2013. febr. 6. 13:26
 13/19 anonim ***** válasza:
Jesszus. Az enyémet akkor is ott hagynám ha józan lenne, de úgy beszélne random nőkről a társaságomban hogy milyen f*szra való. Ez gusztustalan. Ezer millió férfi van a világon amelyik viszont a csillagokat is lehozná valószínűleg. Persze tudom hogy ha nem akarod ott hagyni, akkor mindegy, de szívből remélem hogy előbb-utóbb annyira "besokallsz", hogy te is rájössz, hogy ott kell hagyni, nem érdemes a legjobb, fiatal éveidet egy ilyen emberre pazarolni. :(
2013. febr. 6. 13:27
 14/19 A kérdező kommentje:
hát igen...szarul esik, le is vágtam neki kapásbol,amire eloszor nem reagált, majd elkezdtunk vitatkozni, és elkezdte torni a kezem.Sikitottam és az unokatesoja szaladt oda, akivel aztán osszemarakodtak, s barátomnak kiment a válla.Mindez szilveszterkor.(nekem nem lett semmi bajom)Viszont nem emlékezett másnap semmire a torténtekbol.Tehát az én hibám volt, mert éppen ott voltam amikor ilyeneket beszélt, és mert minek kezdtem ki vele,meg h tudhatnám h olyankor milyen,....Egyszal én voltam a hibás h kiment a válla.
2013. febr. 6. 13:38
 15/19 Pixi3 ***** válasza:
Kerdezo melyik megyeben laktok? Valasz utan kifejtem miert kerdeztem puszta segitsegnyujtas celjabol.
2013. febr. 6. 13:41
 16/19 A kérdező kommentje:
borsod, egyébként jelenleg szlovákia
2013. febr. 6. 13:43
 17/19 Pixi3 ***** válasza:
Nos en regen fejerbe laktam szzal azt a kornyeket nem ismerem de nalunk az egyik foutvonal mellett tele van sirral az utszele autobalesetek miatt . az egyik pont ittas vezetesbol fakadt 4 haver ment haza aztan utolerte oket a baj. mindegyik meghalt es mindegyik mar eljegyezte az akkori bnojet. ugymond felesegek azota is legalabb havonta gyertyat gyujtanak pedig mar jo par eve tortent. Probald ilyesmikkel elrettenteni ha van arrra ilyen sir kerdezd meg h o is ugy akarja e vegezni? Am nekem 2 nagybatyam alkesz volt. Az egyik 40 evesen halt miatta a masik meg el de egy nyomorult. Hiaba egy ket alkalom meg ahogy idosodni fog egyre gyakrabb lesz. Vegen se munka se semmi...
2013. febr. 6. 14:01
 18/19 anonim ***** válasza:
A szesztesó vagyok. Nem változott még semmi, de egyébként is mostanában kezdett el foglalkoztatni a téma. Az régebben is eszembe jutott hogy én miért nem tudok úgy inni mint mások. Hát ezért, mert nálam ez már egyfajta betegség. Barátnőmet nem tudom visszaszerezni mert már van valakije. Most meg ezért iszok, tudod....Mostanában próbálkoztam az alkohol kiváltásával, hogy másképp érezzem jól magam egy buliban. Vannak sikerek, de ez sem feltétlenül jó megoldás. Mert hát szórakozni akarok, csak ha szín józan vagyok akkor nem az igazi tudod, ha meg elkezdem akkor meg nincs megállás. Elég szar ez amúgy. Na félre ne érts, nem akarom én magamat mentegetni, van ebben szerepem hogy ez kialakult nálam, de fiatal korban ki gondolt erre, érted.
2013. febr. 6. 14:26
 19/19 SevN ***** válasza:

Minek foglalkozol ilyen alakokkal? Ezt sose értettem. 1,6 év még nem éri meg a szenvedést. Ne feledd, ez Téged is minősít , nem csak őt.

Ha meg embereken akarsz segíteni, akkor arra megvan a megfelelő hely, de nem érdemes a magánéletedbe keverni.

2013. febr. 7. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!