Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A kérdés hölgyekhez szól...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Furfangos Frigyes kérdése:

A kérdés hölgyekhez szól elsősorban. Ha megcsalnak benneteket, akkor az számít, hogy egyszer vagy többször, ugyanazzal, vagy több emberrel, vagy csak a megcsalás ténye ami fontos?

Figyelt kérdés
A megbocsájtás és vagy az újrakezdés szempontjából érdekelne.
2013. febr. 3. 11:56
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Természetesen számít, már többen is írták a viszony felmerülését, nekem is hasonló az álláspontom. Bocsájtottam már meg megcsalást a mostani páromnak. Igaz, az egy - még csak nem is általa kezdeményezett - csók volt részegen. Az, hogy mit lehet megbocsájtani leginkább kapcsolat kérdése. Ismerek olyat, aki megbocsájtotta azt is, hogy a barátja lefeküdt mással részegen. Ezt én nem hiszem, hogy meg tudnám bocsájtani, de a csók, főleg, amilyen körülmények között történt, az még belefért. De át kellett gondolni itt is, hogy nem fog-e többé előjönni, nem rontja-e a kapcsolatunkat. Párom elég keményen dolgozott rajta, hogy megbocsájtsak neki, és azóta bátran kijelenthetem, hogy jobb is lett a kapcsolatunk. Viszont az is elgondolkodtató, hogy akik azt írják, hogy akármit is csinálna, akkor egyből repülne... Egészséges kapcsolat az, amiben fel sem merül a probléma megoldása? Mármint két oldala van egy megcsalásnak az esetek egy részében. Ilyenkor kíváncsi lennék arra, hogy aki azt mondja, hogy nem érdekelné, annak volt-e már olyan kapcsolata, amit tényleg komolynak mondhatott... Tudom, ez így elég kényes téma, de valóban érdekesnek találom mindkét oldalát.
2013. febr. 4. 09:43
 22/22 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, igen, nekem komolynak mondható párkapcsolatom van (nem pár hónapja tartó tinis járás). Ennek tükrében írtam, hogy nálam a párom repülne. Én nem rendeznék jelenetet, nem lenne melodráma. Azért lépnék ki a kapcsolatból, mert a megcsalás az én értékítéletem szerint színtiszta árulás, ami alól nem ment fel senkit, hogy részeg volt, baj volt a kapcsolattal, "csak" egyszeri alkalom volt... és a többi ilyenkor szokásos "enyhítő körülmény" hada... nem egyszerű botlás, amin idővel túl lehet lépni és tiszta lappal lehet indítani. Kifejtettem elég világosan, hogy a megcsalás egy olyan szakadás a kapcsolaton, amit idővel meg lehet bocsátani, lehet úgy csinálni mintha nem történt volna meg, de ez egy olyan métely, ami után már semmi nem lesz ugyanaz a kapcsolatban számomra. A párkapcsolat egy különösen bensőséges, zárt közösség, ahova ha egyszer is beférkőzik egy harmadik, örökre elvész az intimitás. Erre írtam, hogyha a párom ebbe az intim zónába bevisz egy 3. személyt, akkor arra a kapcsolatra én már nem tudnék soha többé ugyanúgy nézni. Ilyenkor pedig számomra nincs értelme folytatni. Nem is arról van szó az én olvasatomban, hogy a bizalom elveszik, mert az idővel ki lehet újra építeni, de ez a bizonyos kis intim közösséget örökre befertőzné ez a bizonyos féreg.
2013. febr. 4. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!