Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Velem van a baj?
20 éves vagyok. Fiú. Sokat olvasok, műveltnek mondanak, járok színházba... Az élet sok területén megfordultam már, bizonyítottam. Ilyen a matematika, az előadóművészet, színészet, néptánc, sport(biciklizés, kosarazás), képzőművészet, miegymás. Ennek ellenére nem vagyok "besült", sokat vagyok társaságban, ötésfél másodperc alatt iszom a fél liter sört(ezzel csak arra célzok, hogy iszok is rendesen), volt három barátnőm, mind különböző stílusú, három testvérem van, családias is vagyok, könnyen társalgok ez miatt, értelmesen tanulok. (megjegyzem a magolós tantárgyak nem az erősségeim).
Ennek ellenére nem találom a helyem a környezetemben, a legtöbb korombeli túl gyerekes számomra. Fiúk is, lányok is.
Szokták mondani, hogy érett vagyok a koromhoz képest.
Ez ellen hogy tegyek? Látom értelmét a berugásnak, a hülyéskedésnek, de a korombeliek ezt elviszik egy alpári irányba, amit már nem tudok élvezni.
Javaslom olvass szociológiával foglalkozó könyveket;)
Ismerkedj idősebb lányokkal, ők értékelik ezt.
Én is csak azt tudom mondani, amit Prof. Hasonlóan vagyok én is, mint te. Van, mikor rengeteg "barátom van" sok ember körbevesz, de rájövök, hogy egyik sem kihívás. Nem mondanak újat, kifejezetten buták, idegesítőek, és pár hétre rá azon kapom magam, hogy kb. 2-3 olyan ember van, akihez úgymond ragaszkodok", mert a többivel nem tudok mit kezdeni. Semmiképpen se butulj le. tudom, hogy nehéz úgy ülni a "barátok" között, hogy fogalmuk sincsen, mi érdekel téged, nem értenek hozzá, tök érdektelenek, nem is akarják tudni. És te szeretnéd megosztani az élményeidet, tapasztalataidat, de nincsen kivel. ilyenkor vagy leesel arra a szintre, ahol ők vannak, ami ugyan baromi könnyű, de elég szégyenletes, vagy pedig marad pár közelebbi barátod, a többiek meg amolyan alkalmi haverok, akikhez fordulsz, ha éppen szükséged van rájuk valami okból kifolyólag. Ha elég ügyesen csinálod, azt fogják ők is hinni, világi haverok vagytok. Ez egyébként nem gonoszság, mielőtt azon problémáznál, esetleg, hogy kihasználod az embereket. Figyelj, ez egy olyan dolog, amit a leleményesebb emberek csinálnak. Senkinek kára nem esik belőle, szóval, hajrá.
21L
Bevallom, először nem értettem, mi itt a probléma. jól tanulsz, tehetséges vagy, vannak barátaid, a lányoknál is sikered van... mi kell még?
Egyetlen gond, hogy nem találod a helyed, úgy érzed, kilógsz - ezt megértem. Meglepődnél azonban, ha tudnád, hányan éreznek még így... még azok közül is, akik látszólag teljesen jól beilleszkedtek egy társaságba. Figyelj: a barátaid nyilván megbecsülnek téged, másként nem lennének veled. Talán még fel is néznek rád, csak te nem veszed észre... ha igaz, amiket magadról írtál, akkor egyáltalán nem lepne meg, ha így lenne.
Jót tenne neked, ha szereznél egy-két hozzád hasonló barátot is a meglévők mellé, és/vagy megfordulnál néha olyan programokon, ami érdekel téged, és ott ismerkednél. Nem csak a kocsmában lehet társasági életet élni! Az ivást nem kell túlerőltetni csak azért, mert mások is ezt csinálják. Nem kell megváltoznod! Csak arra vigyázz, hogy ne válj lekezelővé. Fogadd el a társaid hülyeségeit, a véleményedet mondd meg nekik normálisan és ne élj vissza azzal, ha te vagy az okosabb :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!