Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Anyós gond! Valakinek valami tanács?
A párommal már 7 éve együtt vagyunk. Az elmúlt évben költöztünk össze.
Jóba vagyok a szüleivel, ezzel nincs semmi probléma. Ők is szeretnek engem. Nem mondom, hogy baráti kapcsolatot ápolok velük, de el tudok velük beszélgetni, ha kell.
A páromtól elvárják, hogy kb. heti rendszerességgel hazalátogasson. És azt is elvárják valamilyen szinten, hogy én is menjek vele. Nekem ez nagyon SOK! A barátaimra nem tudok ennyi időt szánni egy héten, mint amennyit kötelezően az anyóséknál kell töltenem. Azt gondolom, hogy így, hogy már nem velük lakik a barátnőm, elég lenne kb. havonta arra járnom. Az, hogy a barátnőm mikor megy haza, az az ő dolga, de ne legyek én is kötelező kellék... Nem akarok senkit megbántani, de ez engem egyre jobban zavar.
Én sose kérem meg a páromat, hogy jöjjön velem, ha meglátogatom a szüleim. Még akkor se, ha az én szüleim is szeretik a páromat. Egyszerűen nem akarom olyan helyzetbe hozni, ami neki kényelmetlen, viszont én fordítva folyton így járok...
Természetesen mondtam a bnőmnek, hogy nekem ez így nem az igazi, és olyankor mindig kis sértődés lesz belőle, majd elmondja, hogy de tudom, hogy mennyire szeretnek a szülei, és hogy örülnének neki...
Valami tanács?
Szegénykém. Én is benne voltam ebbe a helyzetbe. Mikor kijelentettem, hogy márpedig Húsvétkor otthon szeretnék lenni a családommal "apósom" szabályosan megsértődött rám, és az expasim nem volt hajlandó egész nap hozzám szólni. :/
Ezzel igazából nem tudsz mit kezdeni, vagy elfogadod ilyennek, vagy nem. Ő nyilván ebben nőtt fel, ezt látja normálisnak. Nagyon jó, hogy te megosztod vele az érzéseidet, ha ő ezen besértődik, az az ő dolga.
Igazából mást nem tudsz tenni, mint hogy nem mész. Attól, hogy mindig beadod a derekad, semmi nem fog változni.
25/n
#3-nak
Teljesen irreleváns ugyan, de én vagyok a barát, és ő a barátnő.
Nem értek veled egyet. Én a páromat szeretem, és nem a szüleit. Nem gondolom, hogy kötelező lenne a látogatásuk, ugyanis semmi közöm hozzájuk. Pusztán a párom miatt állok velük szóba, egyébként egylátalán nem vagyunk olyan viszonyba, egyáltalán nem olyan a világnézetünk, hogy bármi másért keresném a társaságukat.
A barátaim, edézeim, például sokkal fontosabbak számomra, mint hogy az ő kedvükbe járjak.
Nem gondolom, hogy ez a vélemény változik az után hogy felnövök.
Szerintem nincs ebben semmi! Az én párom is sokkalta többet találkozik az én szüleimmel mint én az övéivel! De neki eleve nagyon családcentrikus, úgyhogy ezzel sose lesz baja hála égnek. A család az első és anyóst apóst tekintsd úgy mintha a te családod részei lennének. Hivatalosan is azok lesznek ha összeházasodtok.
Mivel a párom ilyen nagyon családias nekem is fura volt eleinte h az anyós névnapját is ünnepelni kell mikor a magamét se szoktam de végülis kedves emberek és a páromat köszönhetem nekik :) Ennyit igazán megtehetek.
3-assal értek egyet! Nagyon jól leírta. Igaza van.
HA a Te barátnőd hasonlóan családcentrikus mint az én párom akkor bizony kösd fel a gatyád és ne navalyogj. Gondot fog okozni köztetek ez a probléma előbb utóbb de még az is ha nem mész és a szülei neheztelni fognak rád az sem tesz jót a kapcsolatotoknak. Ha ennyire terhes Neked a dolog beszéld meg a pároddal hogy mi a za gyakoriság amikor Te is méltóztatsz vele tartani ha ez neki megfelel akkor adott a megoldás ha nem akkor sajnos még a szakítás sem elképzelhetetlen. Ne akard, hogy választania kelljen! Ha szereted nem teheted ki ilyesminek!
Ahhoz képest a látogatás piskóta!! Szerintem heti 1 talkalmat minden további nélkül ki lehet bírni!
Én azzal okoztam csalódást, hogy nem költöztem oda meg csak heti egyszer megyek és kimaradtam véletlenül apósnak a névnapi bulijából most megy a sértődés. Néha nekem is túl sok de muszáj részt vennem benne a párom miatt. Nekem még szarabb is a helyzetem mert a fius anyukák sokkal rosszabbak féltik a fiukat hogy elveszi tőlük egy lány. Pedig én nem akarok kettejük közé állni csak mondjuk a heti 1 limitnek örülnék, ne kelljen ott lennem a nyakukba ott élni meg minden. Örülj, hogy Tőled nem ezt várják én szivesen cserélnék veled bár én lány vagyok de úgy érzem anyósék már bujtogatják a pici fiukat h rosszul választott és ez szakitáshoz fog vezetni mert rájuk mindig hallgat főleg h neki is olyan valaki kell aki ott van mellette nem kell neki 50km-t menni ha látni akarja. Szar ügy nagyon nehéz de mi 2 hónapja vagyunk együtt nem 7 éve mi azttuti meg se érjük szerintem :((((
Arra gondolj képes leszel-e a pároddal együtt ápolni anyósodat apósodat ha esetleg arra kerül a sor, magatokhoz véve gondozni, látogatni a kórházban, hasonlók... tehát mintha a fiúk lennék, becsatlakozni a családba...
Ha élete része akarsz lenni akkor vállald fel a szüleit is szeresd őket úgy mint a sajátjaidat légy építő tagja a közösségednek ne széthúzója mert azzal, hogy ezzel a távolságtartással óhatatlanul széthúzó erőként vagy a képben amit lehet, hogy ők azt nem tűrik el és ezzel a párodban is meginog, hogy Te vagy e a megfelelő személy.
3-as vagyok.
"Nem értek veled egyet. Én a páromat szeretem, és nem a szüleit. Nem gondolom, hogy kötelező lenne a látogatásuk, ugyanis semmi közöm hozzájuk."
Nagyon bánhatod ha szerinted ez a gondolkodásod nem fog változni, mert akkor egy önző gyerek maradsz. (nem Te leszel az egyetlen persze, sok férfi megmarad annak) A pároddal sok mindent választasz, ill. kapsz, pl annak családját. Őket nem válogathatod meg, de el kell fogandod, sőt akár tetszik akár nem, a családod tagjai lesznek. És ha neked fontos a család, akkor vannak bizonyos szabályok amiket be kell tartanod. Pl az anyóslátogatás. Úgyhogy választhatsz a baráti sörözés meg az anyós közt, de ezzel mást is választasz. Te döntesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!