Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy képesek az emberek ilyen kapcsolatban élni hosszú évekig?
Ez a kérdés ihlette az enyémet: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
A környezetemben sok ehhez hasonló kapcsolat van,ahol az egyik fél mindent lenyel a másiknak és végül tönkremegy.Oké,hogy ha párkapcsolatról van szó,akkor ott két különálló ember van,akiknek nem jár mindig egy rugóra az agyuk,ezért lehetnek súrlódások,meg néha kompromisszumokat kell kötni.De engem egyre jobban elborzaszt az,hogy az emberek mennyire önzőek és csak magukkal tudnak törődni,mindenki mást magasról lesz@rnak,akár feleségről van szó,akár férjről,akár gyerekről.Tényleg ennyi egoista ember él ezen a bolygón?A saját családom is egész szép példa erre.Miért nem tudnak az emberek odafigyelni egymásra?Az összes problémának ez az egyetlen megoldásra,hogy FIGYELNEK EGYMÁSRA.Erre miért csak nagyon kevesen képesek?Tényleg ennyire selejtes az emberiség?Ez azért elég gáz,nem?
Segíteni azon lehet, aki akarja. az ominózus kérdező nem akarja, alapjában véve tök jól elvan az idióta párjával, hisz eltűri. sőt, még vissza is könyörgi. ergo, jó neki. tehát meg is érdemli.
Alázni? nem kell, megteszi saját maga. És mégis, mit kéne bátorítót írni neki? Tök mindegy, mit ír az ember, elhagyni úgysem akarja, és nem is fogja.
# 6 "nem mindig célravezető az,ha babusgatunk valakit"
# 7 "Meg kell húzni a határokat. Ha egy kapcsolat így tönkremegy,azért mindkét fél felelős,az is,aki enged"
Ebben egyetértek. Nálunk nem párkapcsolatról van szó, hanem alkoholista anyósról. 3 évig babusgattuk, aminek az lett az eredménye, hogy a férjem pszichológushoz jár, anyós meg továbbra is vedel.
Én meghúztam a határt, nem "barátkozok" vele.
Tényleg ennyi egoista ember él ezen a bolygón és tényleg nem törődünk egymással. Sok furcsa ember van. Panaszkodnak, de mégsem lépnek, hanem tűrnek.
Azt soha nem fogom tudni megérteni,hogy valakinek miért jó egy ilyen kapcsolatban élni,ahol úgyis tönkremegy.Tényleg nem értem.
13 Örülj neki,szerencsés vagy.
Nézd, valamennyire tisztában vagyok a pszichológia alapjaival, ami háromféle személyiséget különböztet meg. Van a passzív, az agresszív és az asszertív személyiségtípus.
Utána tudsz nézni, hogy melyik melyik, de ha az én véleményemre vagy kíváncsi, akkor minden bajért az agresszívek a felelősek. A passzív emberek leggyakrabban miattuk lesznek annyira magukbafordulók, tehát ha az agresszivitás eltűnne, akkor egész jó kis világban élhetnénk.
Te is leírod, hogy neked is az agresszivitással van a bajod, később mégis a passzív embereket fikázod, hogy ők miért tűrnek. Na látod, pont azért, mert nincs önbizalmuk. Miért nincs önbizalmuk? Az agresszívek miatt, akik már akkor is belekötnek a másikba, ha nem úgy veszi a levegőt, ahogy az nekik tetszik. Ezt egy nagyon lelkizős ember nem tudja elviselni, így gyakran önbizalomhiányosak és magukért kiállni képtelenek lesznek az ilyenekből.
Én már csak tudom, nekem apám nagyon agresszív személyiséggel van megáldva és nagyon sokat szenvedtem emiatt. Még kicsit mindig bennem van az, hogy kevés vagyok meg ilyenek, de már lassan kigyógyulok belőle. Segíteni kell az ilyen embereknek, ha hagyják. Ha nem, akkor nem tudsz velük mit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!