Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyit kéne beleadnom és hogyan közöljem?
A barátommal nemrég költöztünk össze. Megbeszéltük,hogy közös kassza lesz,ugyh mindent kifizetünk a kaja jegy mellé teszünk félre még pénzt h kajára elég legyen,és ami marad azt elosztjuk. Abból mindenki azt vesz amit akar magának,félreteheti,stb...
Most azonban lesz egy kiadás,amibe nem tudom h nekem is tényleg bele kéne szállnom. A barátomnak van egy kocsija. Nyilván én is használom,hisz azzal járunk dolgozni napi szinten. Tehát az én érdekem is hogy működjön. Most ki kell cserélni benne vmit,ami kb 40-50 ezer ft-os kiadást jelent. Barátom ezt úgy gondolja hogy ez is közös kiadás. Én viszont ebben annyira nem vagyok biztos. Ha én is totál a felével beszállok akkor jövő hónapban meg is tudjuk csináltatni. Egy autókhoz értő ismerős azt mondta az a csere még ráér tavaszig is. Így ő is össze tudja gyűjteni a csere árát(persze valamennyivel én is beszállok). Az autóval már akkor is voltak gondok mielőtt összeköltöztünk,meg nekem ahhoz az autóhoz soha nem lesz semmi közöm-mármint nem az én nevemen van,meg hasonlók.
Én úgy gondoltam h bele adok kb 10-15 ezer ft-ot,ezt az összeget tavaszig én is összetudom spórolni,ugyanis én is szeretnék félretenni némi pénzt-elszeretném elkezdeni a jogsit én is,meg hasonlók.
És ami marad pénz fejenként miután elosztottunk az nem túl sok-20 ezer ft kb. Én abból veszek magamnak hajfestéket még,smink cuccot,ruhát és hát ugye félre is szeretnék tenni
Kedves Kérdező.
Ha pl.: Te mit szólnál hozzá, ha lenne egy saját lakásod és beköltözne a barátod (akinek ugye semmi köze nem lenne hozzá mert ah te mondod nem lenne a nevén) és lakás felújjitásra kerülne a sor de ő nem akarná a felét állni mondván nincs köze hozzá?! Biztos azt gondolnád, hogy ő is ugyan ugy ott él az ő érdeke is és nem csak te laktad le a lakást.
Na ugyan ez van az autóval is!
Egyébként eggyet értek azokkal akik szerint előbb a tartozásokat kellene rendezni!!!
Szeretném megbeszélni vele,de nem akar engedni. ha felhozom a témát,akkor jön a válasz h az én érdekem is,és ha nem akarok beleadni akkor járjak bkv-val. Pedig szó sincs arról h nem akarok beleadni,csak egyszerre nem tudok.
meg ott vannak a tartozások,az ő családjának már majdnem kifzettük,az enyémnek még egy ft-se adtunk.
Hát, elég anyagias a kapcsolatotok...
Mi is szoktunk vitatkozni párommal a fizetés miatt, de nem azért, mert egyikünk sem akar, hanem mert mind a ketten ki akarjuk fizetni.
Ha közös a kassza, akkor a kiadások is közösek. Ez mindenre vonatkozik, amit közösen vesztek/használtok. Persze jogos, hogy előbb az adósságokat kellene kifizetni, a te családodnak is, nem csak az övének!
Mondjuk, ez az osztozkodás sem feltétlen igazságos, mert gondolom nem ugyan annyit kerestek, a maradékot mégis egyenlően osztjátok el, tehát akkor a kiadás is legyen már egyenlő.
Nekem igazából az egész furcsa. Nekem is volt már élettársam, de mi megbeszéltük, hogy ki mit fizet (ő a számlákat, én a kaját - a lakás az övé volt), a többi pénzzel meg mindenki maga gazdálkodott. A nagyobb kiadásokat általában közösen intéztük, de volt hogy az fizette, akinek épp volt félretett pénze.
Nekem volt párom eléggé szórta a pénzt, de azért sosem volt ilyen filléreskedés nálunk. 25N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!