Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyit kéne beleadnom és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyit kéne beleadnom és hogyan közöljem?

Figyelt kérdés

A barátommal nemrég költöztünk össze. Megbeszéltük,hogy közös kassza lesz,ugyh mindent kifizetünk a kaja jegy mellé teszünk félre még pénzt h kajára elég legyen,és ami marad azt elosztjuk. Abból mindenki azt vesz amit akar magának,félreteheti,stb...

Most azonban lesz egy kiadás,amibe nem tudom h nekem is tényleg bele kéne szállnom. A barátomnak van egy kocsija. Nyilván én is használom,hisz azzal járunk dolgozni napi szinten. Tehát az én érdekem is hogy működjön. Most ki kell cserélni benne vmit,ami kb 40-50 ezer ft-os kiadást jelent. Barátom ezt úgy gondolja hogy ez is közös kiadás. Én viszont ebben annyira nem vagyok biztos. Ha én is totál a felével beszállok akkor jövő hónapban meg is tudjuk csináltatni. Egy autókhoz értő ismerős azt mondta az a csere még ráér tavaszig is. Így ő is össze tudja gyűjteni a csere árát(persze valamennyivel én is beszállok). Az autóval már akkor is voltak gondok mielőtt összeköltöztünk,meg nekem ahhoz az autóhoz soha nem lesz semmi közöm-mármint nem az én nevemen van,meg hasonlók.

Én úgy gondoltam h bele adok kb 10-15 ezer ft-ot,ezt az összeget tavaszig én is összetudom spórolni,ugyanis én is szeretnék félretenni némi pénzt-elszeretném elkezdeni a jogsit én is,meg hasonlók.

És ami marad pénz fejenként miután elosztottunk az nem túl sok-20 ezer ft kb. Én abból veszek magamnak hajfestéket még,smink cuccot,ruhát és hát ugye félre is szeretnék tenni

2012. dec. 25. 15:42
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
És irigynek,meg önző smucignak sem szeretnék tünni.
2012. dec. 25. 15:43
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk annak idejen a kocsi a parpme volt, annak a koltsegeit o allta, en viszont idonkent fizettem a tankolast, hiszen engem is szallitott.
2012. dec. 25. 15:45
 3/20 anonim ***** válasza:
86%
nem hiszem, hogy egy valódi, érzelmeken alapuló kapcsolatnak ennyire kisakkozottnak kellene lennie. Nyilván mindenki a saját érdekeit védi anyagilag is, de ennyire forintozni is érdekes.... a közös kiadás az autóra is vonatkozik.
2012. dec. 25. 15:46
 4/20 anonim ***** válasza:
88%
A közös kassza nálunk azt jelentette, hogy minden pénzünket közösen kezeltük. Csak valamennyi tartottunk meg a személyes kiadásainkra. A közös pénzből vásároltunk mindent, csak a nagyobb kiadásokat beszéltük meg előre.
2012. dec. 25. 15:46
 5/20 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem nem kérdés, hogy te is adj bele, az meg h tavaszig várjatok vele...sztem hülyeség, minél előbb csináltassátok meg.Gondolom a benzinbe akkor te is beszállsz, de egy kocsi fenntartás nem csak ennyiből áll, így ha téged is furikáz, sztem adj bele, nálam nem kérdés.Beszéljétek meg h ki mennyit ad bele.
2012. dec. 25. 15:51
 6/20 A kérdező kommentje:

Ez épp nálunk egy nagyobb kiadás.

Nálunk úgy van,hogy megkapjuk a fizetést kifizetjük az albit,az autó hitelt,nekem is van egy kölcsönöm,tele tankoljuk az autót,meg nagyjából bevásárolunk úgy,hogy még teszünk félre pénzt egy 10est a kaja jegy mellé. Meg még mindig van egy pár tartozásunk-szüleinknek,tesónknak,egy két barátnak,amit még nem tudtunk rendesen rendezni. Így marad fejenként kb 20 ezer ft-unk.

De akkor még senki nem vett magának semmit.

Persze mindenképpen adnék bele,de nem érzem ugy h tényleg a felét ki kell kéne fizetnem. Az ismerösünk azt mondta h tavaszig még tudunk vele várni,de barátom mindenképpen már jövő hónapban akarja. Én viszont ugy vagyok vele,h akkor inkább a több pénzt a tartozásainkra kéne fordítani.

Meg az autóval már az összeköltözés előtt is voltak gondok. Egy kicsit lehúzásnak érzem,hogy előbb a kocsit fizessem,az anyámnak a több ezer ft meg ráér. eddig a kjint lévő tartozásokból az ő rokonainak adtuk csak vissza.

2012. dec. 25. 15:59
 7/20 anonim ***** válasza:
91%
Nézd, ha közös kasszában állapodtatok meg, és a kocsit is közösen használjátok, a hitelt közösen fizetitek, akkor állnod kell a felét. azzal azonban nem értek egyet, hogy tartoztok fűnek-fának, és a párodnak a kocsi az első, főként, hogy elvileg ráér a javíttatás. előbb adjátok meg a tartozásotokat, ha már voltak olyan kedves rokonok, barátok, akik kisegítettek, akkor amikor kellett, akkor ti meg legyetek olyan kedvesek, és amint tudjátok, fizessétek vissza.
2012. dec. 25. 16:20
 8/20 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem a közös kassza az közös kassza! Ha így beszéltétek meg, akkor illene ezt is közösen fizetni! Te is ugyanúgy jársz vele, téged is elvisz, attól, hogy már megvolt, amikor összeköltöztetek.

Nem szép tőle elvárni, hogy ő tavaszig spóroljon érte, hogy meg tudjátok csinálni, míg te a részed piperecuccokra és ruhára költöd. Ez így nemigazán "közös kassza".

Biztos azért ő is szeretne félretenni, és ugyanúgy mindkettőtök érdeke, hogy jól működjön az autó.

Szerintem egy kapcsolatban a közös kassza nem csak a kaját és a rezsit foglalja magába!

2012. dec. 25. 16:31
 9/20 anonim ***** válasza:

8. vagyok, bocs, a tartozást nem láttam.

így akkor mondd meg, hogyha az autó tud várni, akkor előbb rendeznéd a tartozásaitokat, és utána költenél az autóra.

Szóval fizesd ki a tartozást, és csak utána csináltassátok meg az autót, de a költségei téged is terhelnek, nem csak a barátodat.

2012. dec. 25. 16:34
 10/20 A kérdező kommentje:

A kocsi hitelt azért számoltunk bele a közösbe mert nekem is van egy hitelem ami ugyanekkora összegű,és hát ki kell fizetni azt is. Így olyan mindegy volt h most mindenki a maradék pénzéből fizeti vagy sem.

Én is mondtam neki hogy akkor ha lehet a cserével várni akkor inkább a tartozásainkra fordítsunk több pénzt.

A maradék pénzből nem csak pipere cuccokat,ruhákat meg hasonlókat veszek magamnak,hanem alapvető dolgokat mint pl testápoló,borotva,sampon tampon. ezeket nem közösen szoktuk megvenni,mert mindketten mást használunk meg stb... Ha januárba lesz a csere,akkor ezeket a dolgokat sem tudom megvenni magamnak,pedig van amiből már kifogyóban vagyok

2012. dec. 25. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!