Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért fáj még mindig a szakítás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért fáj még mindig a szakítás?

Figyelt kérdés
4 éves kapcsolatomnak lett vége júliusban (a párom szakított egy másik lány miatt), utána egyedül voltam 2 hónapig majd összejöttem egy fiúval. Már 3 hónapja vagyunk együtt és nagyon szeretem, de nagyon fáj még mindig a múlt, sőt, egyre inkább úgy érzem hogy reménytelen minden. Fáj hogy az exem elrontott mindent kettőnk között, fáj hogy mást szeret és még csak jelét sem látom annak hogy érdekelném. Persze ha vissza akarna jönni nem mennék, mert nem tudnék már rá úgy nézni, nem tudnék bízni benne, de ugyanakkor fájna mert elrontotta. Szeretem a jelenlegi párom, félreértés ne essék, de mégsem tudom feldolgozni a múltat... talán sohasem... Lehet ez ellen tenni valamit???
2012. dec. 17. 10:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Legyél türelmesebb. Egyszerűen még nem vagy túl rajta, korai volt ez az új kapcsolat.
2012. dec. 17. 11:09
 2/7 anonim ***** válasza:
Ne a múlton agyalj,hanem a jövőbe nézz!!!Vedd észre,van melletted egy biztos kedves pasi,aki a te szeretetedre vágyik.Ne rontsd el ezt a kapcsolatot,mert nagyon szerencsés vagy!Tanulj meg ismét szeretni,figyelj oda a mostani barátodra,próbáld meg őt boldoggá tenni,és ne nyalogasd a sebeidet!Úgy sem tudod már visszacsinálni,és nem is kell,még büszkeségből sem!Tovább kell lépni,és annak örülni amink van.Én is 4év után szakítottam az exemmel,meghasadt a szívem,de túlléptem rajta.Mindent kidobtam ami rá emlékeztetett,még a szobámat is újra kitapétáztam,mert együtt vettük anno a tapétát.Azóta boldogabb vagyok mint valaha,egy nagyszerű ember van mellettem és van egy gyönyörű kislányunk.Légy erős,és vedd észre a jó dolgokat amik veled történnek.:)
2012. dec. 17. 11:33
 3/7 anonim ***** válasza:

Én is hasonlóan voltam, nekem az segített, hogy arra gondoltam, mit nyertem én a kapcsolat által, nem arra, hogy mit veszítettem. Csak és kizárólag a pozitív dolgokra fókuszáltam, és így megláttam a dolgok úgymond jó oldalát, hogy mi mindent köszönhetek neki azért - hisz végülis ti sem véletlenül voltatok együtt 4 évig - és vége, oké, de biztos volt értelme, stb.

Ne arra koncentrálj, hogy elcseszte, és elhagyott egy másik lányért, hanem mondjuk megtanított erre-arra, megismertél általa valakit, akit kedvelsz, amit kedvelsz, volt valami közös élményetek, ami által több lettél, stb stb... A végét el kell fogadni, de nem kell gyötörnöd magad miatta.

2012. dec. 17. 11:44
 4/7 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy a szép emlékek méginkább csak azt erősítik meg bennem hogy soha nem lesz már olyan... hogy soha nem leszek már olyan boldog. Annyira összeillettünk, annyira biztos voltam abban hogy mellette fogom leélni az életem. Csúnyán lett vége a kapcsolatunk, 2 hónapig hülyített hogy még megpróbálhatjuk, de mint utólag kiderült már akkor is a másik csajjal találkozgatott. Az az igazság hogy ezek után nem tudok megbízni senkiben sem. Van párom akit szeretek, de félek hogy előbb-utóbb ebből a kapcsolatból is ugyanaz lesz mint az előzőből és én egyedül maradok... talán ezért sem tudom igazán beleélni magam a jelenlegi helyzetbe, talán ezért is érzem azt hogy tudnék még jobban szeretni de félek tőle... a páromnak persze mindent megadok és a félelmeimről nem beszélek neki. De néha nagyon magányosnak érzem magam emiatt, mert nem tudom ezt elmondani senkinek...
2012. dec. 17. 12:02
 5/7 anonim ***** válasza:

Zárd le az új társaddal a kapcsolatodat, mert csak boldogtalanná teszed őt, hiszen hiába próbálod bizonygatni, mondván, hogy szereted-nem tudod szeretni, pont azért mert a múlton nem vagy túl.

Persze lehúzhatsz az új mellett éveket, évtizedeket, szülhetsz, férjhez mehetsz hozzá-de hogy boldogok nem lesztek, sem te, sem az új az borítékolható.

2012. dec. 20. 07:12
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem arra voltam kíváncsi hogy az új kapcsolatommal mi legyen, hanem hogy hogyan zárhatnám le magamban a régi dolgokat. Az új páromat szeretem, még ha nem is úgy tűnik a kérdésem miatt és hidd el, ő ezt nagyon is érzi. Tud arról is hogy mi volt mielőtt vele összejöttem, ismeri a volt páromat is. Szóval semmi titkolózás nincs, csak annyi, hogy nem tudja hogy nekem még mindig fáj a múlt.
2012. dec. 20. 12:00
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem tudod lezárni a régit. Csak megtanulsz a fájdalommal együtt élni. Ami talán megkönnyíti a helyzetet, ha mindketten elég intelligensek vagytok, és utána kapcsolatba maradtok-a másik magánszféráját abszolút tiszteletbe tartva-de egymást el nem engedve.Ugyanis ha ikerlángok vagytok, akkor egész életetekben a másikat fogjátok keresni, ha elszakadtok egymástól.Akkor meg szerintem így könnyebb..

Tudod az ember képes önbecsapásra ami az uj embert illeti, mert megnyugvást keres, aztán idővel(kinél hosszabb kinél rövidebb) rájön, hogy hiba volt addig másik kapcsolatba kezdeni, míg a régi nincs rendezve.Te ezek szerint még nem tartasz itt..

2012. dec. 20. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!