Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tényleg nem igénylik már a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg nem igénylik már a fiatal nők (~20) a romantikát?

Figyelt kérdés

Itt vagyok huszonévesen, legszebb éveimnek kellene lenniük, gondom nincs semmire, egészséges vagyok, van egy jó perspektívám az életre. De... párkapcsolati szempontból egy tragédia az életem.

Lehetséges, hogy rossz helyen keresek, vagy egyszerűen mindig melléfogok, de képtelen vagyok olyan lányt találni, aki úgy szeretne mint amennyire én tudom szeretni őt. Eleinte még el vannak olvadva és örülnek hogy ekkora szívvel szeretem őket, de később mégis elhagynak. Legtöbben azt mondják, meg vannak ijedve, nem mernek tartósan benne maradni egy ilyen kapcsolatban. Aztán van aki még csak az indokot sem mondja el.

De miért van az, hogy nem akarják elfogadni a szeretet? Ekkora baj, hogy szépen beszélek velük, hogy udvarias vagyok, hogy figyelmes vagyok, hogy már a találkozás előtt azon gondolkozom, vajon mennyire fáradt és vegyek-e neki valami apróságot? Miért baj ez? Még csak unalmasnak sem gondolom magam, bármiről tudok beszélgetni. Se csúnya nem vagyok, nincsenek csajozási gondjaim.

De miért látom azt, hogy azok akik úgy beszélnek egymással mint sokan a kutyájukkal, együtt vannak évekig, én meg pár hét, pár hónap után lapátra kerülök, mert megijednek. Ennyire nincs szükség tényleg arra, hogy normálisan, kulturáltan bánjunk egymással? Vagy ennyire érzéketlenül szállnak be sokan egy kapcsolatba? Én nem is értem akkor minek akar velem járni valaki, ha igazából nem is szeret. Nekem sosem volt még olyan barátnőm, akitől úgy kérdeztem meg hogy együtt vagyunk-e, hogy nem szerettem. Ezért vannak a randik, hogy ez mind kiderüljön. Ekkora baj lenne, ha tudok, tudunk szeretni? Mert sajnos nem csak én állok szemben ezzel a problémával.

Elkeserítő számomra nagyon és hiába bármi más siker az életben, ha emiatt belül boldogtalanul telnek el a napok.

(Nem általánosítani szeretnék, ne értsetek félre, de eddig ez a szomorú tapasztalatom. És bocs ha hosszú lett.)

2012. dec. 7. 03:43
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Ez az elmélet szerintem többynire azokra a nőkr igaz akik szeretnek irányítani,dominánask lenni.

Nekem volt ilyen barátom mint a kérdező, álladóan meglepedt valamivel és én mádtam. Egy percig nem éreztem azt, hogy adós vagyok vagy, hogy gyengének látom őt és bizonyítnai akar, mert ezentúl nagyon határozott és domináns személyiség volt.

Én pedig ezt szeretem a legjobban, ha egy férfi kitudja mutatni a szeretetét( akár ilyen módon) mégsem válik papuccsá vagy gyengévé.

Ilyen mondjuk nagyon kevés van az eddigi tapasztalataim alapján :)

2012. dec. 7. 12:27
 22/28 Lifeishard ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nagyon nehéz a kérdés, és nagyon-nagyon veszélyes vizekre lehet elevickélni, a "rosszfiúzástól" kezdve a "minden nő érzéketlenig"...

Úgy vélem, az igazság, a dolgok "helyes folyása" valahol középen van a Te módszered, 80%-os Válaszoló, 64%-os Válaszoló és Iszob "elmélete" között.

A kedvességgel, figyelmességgel alapvetően nincs baj. Vannak és lesznek nők, akiket már egy pici is taszít ezekből, akiknek tényleg az kell, hogy rossz fiú legyen a párjuk, olyan, aki leszarja és megalázza őket, de ők az életben nem lesznek boldogok, csak erre nagyon későn döbbennek rá. Velük ne törődj.

Tehát, ahogy mondtam, a nőket nem taszítja a figyelmesség, udvariasság - én néha vadidegen csajokkal vagyok figyelmes (pl. csocsó közben meg kell emelni az asztalt, a kis szelesek nem rakják be az italtartóba a piát, én szó nélkül megteszem; állunk a büfében a sor elején, hallom, hogy az egyik csajnak szívószál kell, egyszerűen adok neki egyet), ezt mindig mosoly kíséretében teszem, és mindig mosoly rá a válasz, soha nem lekezelő fintor.

A mód, a miként és a mérték a lényeg. Hiszed vagy sem, Kérdező, de a nők szeretnek "megfelelni", szeretik magukat egyenrangúnak érezni, szeretnek adni. Ne foszd meg őket ettől a lehetőségtől, ne vedd el tőlük. Akkor rajongd körül őket, ha "megdolgoztak" érte. Azt becsülik meg, amibe nekik is invesztálni kell. Először mindig Te adj, de várj viszonzást. Ezt ne úgy értsd, hogy strigulázz, egyszerűen csak ne érezze azt a nő, hogy ő a kispadon ül. A párkapcsolat nem véletlenül párkapcsolat. Mind a két félnek tennie kell érte.

A nőnek tudatos és ösztönös énje van (a csalódottabb nők szerint nekünk, pasiknak csak ösztönös :)). A tudatos énjére hat a kedvességed, a figyelmességed, a törődésed. Az ösztönös énjére a magabiztosságod, az önbizalmad, az, hogy ha "invesztáltatod" - mert tudat alatt azt súgja neki (a tudat alattit soha nem szabad lebecsülni, rengeteg cselekedetünket irányítja, de meg lehet tanulni befolyásolni), Te egy értékes férfi vagy, hiszen dolgoznia kell érted. Ha mindig és mindenkor csak jót teszel, nem vársz el semmit, és nem fejezed ki szinte soha a rosszallásodat, akkor jön az, hogy "túl sokat adsz"... Kell nekik a kihívás, hogy értékelni tudjanak. Fel lehet tenni a kérdést - joggal -, hogy miért ilyen hülyék az emberek, hogy nem értékelik a feltétel nélküli szeretetet?

Mert nem őszinte, nem tűnik annak. Ahogy már mások is írták, önbizalomhiányt sejtet. Úgy érzi a nő, azért szereted ennyire, azért ragaszkodsz hozzá, mert mást nem kaphatsz meg, ha őt elveszíted, akkor is, ha nyilván nem így van. Kvázi őt is "értékteleníted" így, mert azt közvetíti ez az egész felé, olyan férfival van, aki nem kell másnak. Mindenki az értékeset keresi, a férfiak is. Ezért nem értékelik az emberek a feltétlen odaadást - az ember nem arra vágyik, ami mindig a rendelkezésére áll olcsón, hanem arra, amit nem mindig, nem könnyen és nem olcsón lehet megkapni. Ettől nem lesz rosszabb sem a férfi, sem a nő, mert ilyen az ember természete.

Nem kell lemondanod a kedvességről, figyelmességről, stb., de ne vidd át érzelgősségbe. Legyen magabiztos a kisugárzásod, mert így a nő azt fogja érezni, nem azért adsz, mert neked erre szükséged van ahhoz, hogy megtartsd őt, hanem mert adni akarsz, mert megérdemelte, tökös gyerek vagy, aki nem félelemből ad, és nem fél kimutatni a szebbik oldalát, mert tudja, azzal nem veszíthet (hiszen ha ez nem tetszik egy nőnek, és lelép, az a csaj magával b@szik ki, mert elengedett egy normális férfit, aki így legalább megkímélte magát egy felesleges vergődéstől). El lesznek érte olvadva.

26/F

2012. dec. 7. 13:10
 23/28 anonim ***** válasza:
Nagyon jó volt olvasni az utolsó hozzászóló (26/F) írását. Természetesen én sem gondolom, hogy ezekután figyelmetlennek, tiszteletlennek, udvariatlannak kellene lennie a nőkkel szemben. Csak mint mindenben, itt is a középutat kell megtalálnia mindenkinek. Kedves Kérdező, az pedig, hogy miért alakulnak így a kapcsolataid, arra csak te tudhatod a választ. Át kell gondolni. Például Nekem ugyanez volt a problémám. Az önbizalomhiányommal és a teljes, feltétel nélküli szeretetemmel sikerült találnom egy olyan partnert magamnak, aki folyamatosan kihasznált és megalázott. Természetesen én meg hagytam neki. Én szerettem a hibáival együtt és mélyen legbelül reménykedtem abban, hogy majd változtat a viselkedésén (tudom, naiv voltam). Én csak adtam és adtam, kedveskedtem, próbáltam jól csinálni mindent. Hát igazából ez lett a vesztem. Miután a kapcsolatom kudarcba fulladt, folyamatosan csak kattogott az agyam, hogy leszűrjem a tanulságokat, hogy mit rontottam el. Az én helyzetemben nem volt kérdéses, hogy nem tiszteltem eléggé magam. Így saját tapasztalatomból kifolyólag adtam választ a kérdésedre. Ahogy írta is a 26 éves válaszoló, napjainkban a feltétel nélküli szeretet nem éppen egy jó pont a legtöbb ember számára. De, ez már szerintem jelzi azt, hogy eléggé értékes vagy. Sosem szabad hagyni, hogy a mostani világ kimossa az egyénből a jó dolgokat. Nagyon nehéz, hogy ne törjön be az ember, hiszen a legtöbben ezt megérzik és kihasználják. Valami oka mégis csak van annak, hogy olyan nőkkel jöttél össze eddig, akik nem értékelnek. Akkor mégis van valami probléma a hozzáállásoddal. Én úgy gondolom, hogy mindenki tehet az élete alakulásáról, és minden helyzetet magunk teremtünk. Próbáld átgondolni, hogy mégis mit tanultál ezekből és mit hibáztál. Talán akkor rátalálsz egy olyan szerencsés nőre, aki hasonlóképpen gondolkozik a párkapcsolatról és az életről, mint te.
2012. dec. 7. 14:07
 24/28 anonim ***** válasza:

Én ezt nem fogom neked tudni ilyen szépen leelemezni pszichológiailag, de azért, ha nem bánod, közbecsipogok. (Saját vélemény, lehet érdemes lenne több nőt is megkérdezni róla.)

A figyelmesség az egy dolog. Az határozottan nem hátrány, ha nem vágod a képembe az ajtót, segítesz felvenni a kabátot, megkérded hogy vagyok, sőt meg is várod, amíg válaszolok rá stb.

Az ajándékoknak viszont nálam van egy határa és tényleg tud ijesztő, terhes és zavaró lenni a túl sok ajándék. Tudatosan végig se gondolom, hogy "vajon ezzel most mit akar kompenzálni?" egyszerűen csak kényelmetlenül érzem magam miatta. (De a jelek szerint te szerencsés vagy, ismertem olyat, aki megvárta, hogy megkapja a méregdrága nyakláncot és csak azután küldte el a lelkes kérőt a búsba.)

A romantika meg megint más lapra tartozik. Egy séta a naplementében, egy gyertyafényes vacsora, egy összebújós beszélgetés is lehet nagyon romantikus. Minőségi, interaktív időtöltés. Én sokkal többre értékelem az ajándékoknál.

Engem az érdekelne még, hogy problémamegoldással hogy állsz? Inkább szívsz, hogy ne bántsd meg a másikat vagy, ha gubanc van meg tudod beszélni a másik féllel? Pl. "hulla fáradt vagyok, halasszuk..." Nekem nagyon fontos a jó kommunikáció. Ha az ilyen kis hülyeségeket nem tudjuk megbeszélni/megoldani, akkor hosszú távon a nagyobb horderejű dolgoknál is gond lehet. Ez még rendesen meg tudja nálam kongatni a vészharangot. (De a fordítottja is igaz: a páromban azért tudok maximálisan megbízni, mert ha gond volt, meg tudtuk beszélni és tudtunk az alapján igazodni a másikhoz, márpedig gond az volt bőven.)

24L

(nagyon nagyon halk megjegyzés: attól függően, hogy milyen kapcsolatban van az adott csajjal, éhes embernek inkább süssél pogácsát vagy valami sósat. a csoki az inkább a desszert-bűnözés-luxus kategória, mint kaja)

2012. dec. 7. 23:08
 25/28 A kérdező kommentje:

Nem halmoztam el ajándékokkal, főleg nem luxuscikkekkel. Miért is tettem volna? Nem voltunk még annyira rég óta együtt és már egy beszélgetés során szóba is került, hogy nem hord sok ékszert.

DE! ÉS!

Egyetlen kis tábla klasszikus Piros Mogyoróst kapott tőlem, még valamelyik randin, mert ő egész délután az egyetemen volt és tudtam (mivel már beszéltük), hogy nem szeret a suliban enni.

MÉGIS MIÉRT EKKORA BAJ, HOGY VETTEM NEKI EGY CSOKIT? (nem kiabálok, csak ki szeretném emelni) MIÉRT KELL ÚGY BEÁLLÍTANI A TÖRTÉNÉSEKET, HOGY ÉN EZZEL BÁRMIT IS KOMPENZÁLNI AKARTAM? ÉHES VOLT, FÁRADT VOLT, FIGYELMES AKARTAM LENNI VELE, NEM KOMPENZÁLNI BÁRMIT IS.

Miért is akartam volna ilyesmit, mikor azt éreztette velem, hogy szeret? Ő keresett sokszor, ő tartott fent hajnalokig a beszélgetésekkel, ő volt az aki még a szakítása napján is a liftből nem akart kiengedni és a galléromnál fogva húzott vissza a csókomért.

Áh, hagyjuk is inkább.

2012. dec. 7. 23:19
 26/28 anonim ***** válasza:

Sajnos leírva könnyen minden másnak tűnhet, mint ahogy megtörtént.

Én is voltam úgy, hogy fejveszetten menekültem egy fiú elöl, mert adott egy CD-t.

Az ő verziója lehet az, hogy miért kerülöm, mikor csak kedveskedni akart.

Az én verzióm pedig az, hogy szeretem, ha kedveskednek, meg minden, de kifejezetten irritáló volt, mikor elcsukló hangon elrebegte, hogy hozott nekem egy CD-t, amit saját maga válogatott össze, és tele volt szerelmes dalokkal.

Én ezt tolakodásnak, értelmezhetetlen dolognak tartottam. És nagyon sokáig az egész lényéből áradt valami alázatosság, amitől legszívesebben kiszaladtam volna a világból.

2012. dec. 8. 01:51
 27/28 A kérdező kommentje:

Azt hiszem én tudom legjobban hogy történt :D

De, tényleg ki fogom próbálni, mekkora sikere lesz, ha semmit sem fognak kapni. Randin felezzük a számlát, elkérem majd tőle a benzinpénzt is :)

2012. dec. 8. 08:48
 28/28 anonim ***** válasza:
" És nagyon sokáig az egész lényéből áradt valami alázatosság, amitől legszívesebben kiszaladtam volna a világból." Na erről beszéltam, csak nem jutott eszembe ilyen frappánsan megfogalmazni. Egyébként nem kell átesni a ló tulsó oldalára:D:D:D A benzinpénzt én nem kérném el:D Ha nem akarok rá költeni, megyünk gyalog:D 24F
2012. dec. 8. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!