Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek a mai világban érdemes még gyereket vállalni?
Amikor dédanyáink gyereket vállaltak, félniük kellett attól, hogy lebombázzák a házukat, hogy német-orosz katonák erőszakolják meg őket és a lányaikat, hogy az éhhalál, munkatábor, gulág...stb lesz a sorsuk.
Ezek után gondolkodj el a kérdéseden.
Én fiatal anyuka vagyok, 24 éves, van két babám.
Ennél jobb körülmények közé szerintem nem születhettek volna. Igaz, van hitelünk,nem is egy.Van,hogy hóvégén csicsedlizek, hogy erre+erre van szükségünk, de akkor mit is vegyek, mert csak kevés pénzem marad. És vannak persze problémák is.
De megkapják az összes védőoltást,adhatok nekik minden nap gyümölcsöt, húst,tejet,finomságot.Játékuk már annyi van,hogy nem férünk el, pedig tényleg nem vagyunk eleresztve. Nem kell attól tartanom, hogy nem lesz mit enni-inni, nem lesz fűtés.
Azért pár száz-pár ezer évvel ezelőtt ez nem így volt.
Persze most is vannak nagyon sokan rossz helyzetbe, bárkit kirúghatnak, de szerintem ma már mindent meg lehet oldani.
Én úgy érzem, hogy gyereket nevelni mindíg nehéz volt,az is lesz.De gondoljunk bele,a technika, mennyire megkönnyíti az életünket.
Mit értesz érdemes alatt?
Magyarországi politikusoknak jó, mert a több gyerek a jólétet, az ő sikerüket mutatja.
A magyar gazdaságnak viszont felemás, mert ugyan egy gyerek nagyobb vásárlóerőt jelent, de egy újabb leendő munkanélkülit is.
A szülőknek gazdasági értelemben nem jót jelent, mert átmenetileg, vagy tartósan csökken az életszinvonaluk. Ugyanakkor elvileg megnövekszik az esély, hogy munkanélküliségük esetén a nagy gyerek eltartsa, gondozza őket. Érzelmi szempontból megint visszás, mert nagyon sok házasság a gyermekvállalás miatt romlik meg átmenetileg, vagy tartósan.
A gyermek szempontjából ugyancsak kérdéses, hiszen látatlanban kell döntenünk, ő akar-e élni. Egészséges, boldog lesz-e az csak a jövő zenéje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!