Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek a mai világban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek a mai világban érdemes még gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
A korotokat és a nemeteket is írjátok le légy szíves.
2012. dec. 6. 10:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én egy 16 évest szívesen bevállalnék:),,,,a kérdésedre is válaszoljak,mindenképp,főleg ha bírod anyagilag.
2012. dec. 6. 10:54
 2/12 anonim ***** válasza:
45%

Amikor dédanyáink gyereket vállaltak, félniük kellett attól, hogy lebombázzák a házukat, hogy német-orosz katonák erőszakolják meg őket és a lányaikat, hogy az éhhalál, munkatábor, gulág...stb lesz a sorsuk.

Ezek után gondolkodj el a kérdéseden.

2012. dec. 6. 10:55
 3/12 anonim ***** válasza:
34%
Lemaradt: 22N
2012. dec. 6. 10:56
 4/12 anonim ***** válasza:
67%
Én azt gondolom hogy igen, régen is felnevelődtek valahogy, pedig sokkal nagyobb volt a csóróság. Ha lesz kivel, én vállalok az tuti. Volt egy barátnőm, akinek volt gyereke, nem éntőlem, szétmentünk, de rávilágított arra hogy én speciel csak családban lehetek boldog. Meg ez szerintem szinte mindenkire igaz. 26F
2012. dec. 6. 11:00
 5/12 anonim ***** válasza:
19%
Mindenképpen érdemes, gyerekkel lesz teljes az életed, a gyereked által élhetsz te is tovább, hiszen minden, amit tőled kapott, ő viszi tovább. 32 N
2012. dec. 6. 11:01
 6/12 anonim ***** válasza:
19%
Ennek a kérdésnek nincs is semmi értelme, mert azért vagyunk, hogy továbbadjuk azt, amink van. Természetes, hogy vállalunk gyereket. 24 éves, 15 hetes kismama
2012. dec. 6. 11:07
 7/12 anonim ***** válasza:
79%
Ez egyéni döntés, vagyis egy pár közös döntése. Ha valaki nagyon akar gyereket, úgyis vállal, a körülményektől függetlenül. Én felelőtlenségnek érezném rossz anyagi körülmények közé szülni, vagy ha bizonytalan, hogy nem-e az utcára kerülünk holnap, ráadásul én nem is a gyerekszülést tartom az élet egyetlen értelmének, anyatípus sem vagyok, úgyhogy nem igazán akarok gyereket. De ha valaki mindenáron szülni akar, biztos ki tudja küszöbölni, meg tudja oldani a nehézségeket. 34/N
2012. dec. 6. 11:13
 8/12 anonim ***** válasza:
6%

Én fiatal anyuka vagyok, 24 éves, van két babám.

Ennél jobb körülmények közé szerintem nem születhettek volna. Igaz, van hitelünk,nem is egy.Van,hogy hóvégén csicsedlizek, hogy erre+erre van szükségünk, de akkor mit is vegyek, mert csak kevés pénzem marad. És vannak persze problémák is.

De megkapják az összes védőoltást,adhatok nekik minden nap gyümölcsöt, húst,tejet,finomságot.Játékuk már annyi van,hogy nem férünk el, pedig tényleg nem vagyunk eleresztve. Nem kell attól tartanom, hogy nem lesz mit enni-inni, nem lesz fűtés.

Azért pár száz-pár ezer évvel ezelőtt ez nem így volt.

Persze most is vannak nagyon sokan rossz helyzetbe, bárkit kirúghatnak, de szerintem ma már mindent meg lehet oldani.

Én úgy érzem, hogy gyereket nevelni mindíg nehéz volt,az is lesz.De gondoljunk bele,a technika, mennyire megkönnyíti az életünket.

2012. dec. 6. 11:14
 9/12 ASOT ***** válasza:
Ha mind a két fél akarja nem csak az egyik, és valóban fel vannak rákészülve akkor vállaljanak.
2012. dec. 6. 11:17
 10/12 anonim ***** válasza:
79%

Mit értesz érdemes alatt?

Magyarországi politikusoknak jó, mert a több gyerek a jólétet, az ő sikerüket mutatja.

A magyar gazdaságnak viszont felemás, mert ugyan egy gyerek nagyobb vásárlóerőt jelent, de egy újabb leendő munkanélkülit is.

A szülőknek gazdasági értelemben nem jót jelent, mert átmenetileg, vagy tartósan csökken az életszinvonaluk. Ugyanakkor elvileg megnövekszik az esély, hogy munkanélküliségük esetén a nagy gyerek eltartsa, gondozza őket. Érzelmi szempontból megint visszás, mert nagyon sok házasság a gyermekvállalás miatt romlik meg átmenetileg, vagy tartósan.

A gyermek szempontjából ugyancsak kérdéses, hiszen látatlanban kell döntenünk, ő akar-e élni. Egészséges, boldog lesz-e az csak a jövő zenéje.

2012. dec. 6. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!