Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit is mondhatnék?
A legjobb barátom (21 éves) tegnap egy olyan kérdéssel fordult hozzám, hogy én mit tennék az ő helyében.. Tudtam, hogy húzós lesz a kérdés, mert ő egy elég magabiztos srác a hétköznapokban. Na nem írok regényt.. az a helyzet amiben ő van valamilyen szinten kellemetlen lenne nekem az ő helyében. Összejött egy kedves, aranyos lánnyal (ő 22 éves), kb 1 hónapja ismerték meg egymást, de csak most derült ki, hogy a lánynak van egy babája, pár hónap híján 1 éves a kisfiú. Szerintem még nem kéne "lebabáznia", vannak tervei továbbtanulással kapcsolatban meg mindig áradozott nekem, hogy külföldre ki szeretne menni dolgozni stb.. . Erre milyen tanácsot adna egy normális ember? Azt mondtam neki, hogy hallgassom az eszére, de ez kb. olyan, mintha azt mondtam volna, hogy Nemtudom, csinálj amit akarsz, lesz@rom.. Az biztos, hogy nem én akarom eldönteni, hogy együtt maradjanak-e vagy sem. Van erre valami köztes válasz?
Előre is köszi a válaszokat!
Elmagyaráznám neki mindkét lehetőség végkimenetelét, és végül ráhagynám a döntést. Mi lesz, ha vele marad, és mi fog történni ha úgy dönt nem a csajt választja. Ha egy magabiztos fickó ezen eltöpreng, szerintem az egy egyértelmű nem. Ráadásul 21 éves, előtte áll még az egész élet. Pont ez az elkövetkező 10 év lesz életének a legszebb, és legjobb része. Azt mondom, anélkül, hogy ismerném a barátod, nehogy már lepaktáljon egy ilyen csaj mellett. Lehet 20 év múlva amikor még mindig azzal a nővel lesz, bánni fogja ezt a napot, hogy mellette döntött. De ez csak egy feltételezés. Másik, hogy a világ amiben élünk, megköveteli a rugalmasságot, azt a spontaneitást arról, hogy életünk legfontosabb eseményeiről a pillanat töredéke alatt döntsünk szinte ráérzésre. Hidd el, ilyen helyzetekből születnek meg a legjobb döntéseink. Bármi megtörténhet. Gondoljon csak a mostra, aztán ha később jön egy jobb lehetőség, azt vállalnám. Értem pl. a külföldi útra. Igaz, ebből a csak fog kijönni rosszul, ha ott kell hagyni, de neki ezzel számolnia kell. Ő szült 1 éve gyereket, akkor már megtanulta hogy kell kezelnie a spontán jött helyzeteket, mert nem hiszem tervezett volt a gyerek. Sztem egy esedékes szakítást túl fog élni.
A helyedben azt tenném, hogy a brtodnak felvázolnám a két lehetőséget, mi van ha ezt vagy azt választja. Lényegében úgy is a idő fog mindent eldönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!