Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Van olyan férfi, akit egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bratilla kérdése:

Van olyan férfi, akit egy szerelmes nő nem tud elcsábítani?

Figyelt kérdés

Nem kezdek általánosítani, elmondom, hogy mi van... Szóval van egy férfi, akit már évek óta szeretek, de 15 évvel idősebb nálam. Próbáltam magam érzelilmileg távoltartani tőle, de sajnos nem sikerült, és azt vettem észre, hogy nem is tudok mást szeretni rajta kívül. Múltkor történt egy halálközeli élményem (nem írom le, mert elég spéci, nehogy valaki megismerjen), és csak hozzá szóltak akkor a gondolataim, senki másra, csak rá gondoltam, és arra, hogy soha nem tettem érte semmit. Azóta ezen rágódom, és bár nagyon félek, hogy milyen problémáink lehetnek majd ebből, nem tudok mást találni, akit így tudnék szeretni. A helyzetet nehezíti, hogy volt tanár-diák kapcsolatról van szó, bár én már leérettségiztem, de akkor is, gondolom ezt sokan elítélnék. És ez a probléma.. sajnos tudom, hogy ha megkeresném és bevallanám neki az érzéseimet, kikosarazna, éppen ezek miatt, amiket felsoroltam. De akkor ha elküldene, hagyjam a dolgot? Vagy próbálkozzak utána is tovább? Van olyan férfi, akit nem érdekel, ha egy nő szereti? Vagy az elítélés miatt fél vele összejönni? Ti mit gondoltok? (Tudtommal nincs komoly kapcsolata, de ennek természeresen még utánajárok valahogy)

L/19 és F/34

2012. nov. 23. 21:20
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Tanárként írom neked (hasonló életkor), hogy akármit is érez, nagy valószínűséggel tartózkodó. Semmilyen előírás nem tiltja, hogy exdiákjával szerelmi kapcsolata legyen, de alapvetően nem fog magától nyitni. Tanárként az ember minden évben találkozik 3-4 lelkesen szerelmes diáklánnyal, kissé máshogy könyvelődnek el bennünk ezek az esetek. Úgy gondolkodunk erről, hogy az első normális kapcsolattal elmúlik ez a rajongás, ami voltaképpen nem is nekünk szól, szólhatna egy színésznek, egy énekesnek vagy akárki másnak is. Ha egy tanár csak egyszer is nyitna egy ilyen kapcsolatra, az a hírnevét csorbítaná. Ha valakinek komoly tervei vannak, akkor nem fogja a hírnevét veszélyeztetni. Ha nincs, mert élete végéig tanár akar lenni, akkor meg azért nem meg bele, hogy megtarthassa az állását. Ha valakinek ennél kisebb ügye van, évekre elmeszeli magát.

Az tovább nehezíti a helyzetet, hogy a diákok = gyerekek képlet alapján gondolkodunk, így a lelkesen szerelmesedő diákokban nem egy nőt, hanem a gyereket látjuk, ami megint kizárja, hogy egy tanár nőként gondoljon egykori diákjára.

Amit szerintem érdemes lenne tenni (ha komolyan szereted): éreztetni vele, hogy te nem az egykori diák vagy, hanem az a nő, aki kedveli. Ne zsarold, ne hozd kényszerhelyzetbe csak hagyd szabadon dönteni. Viselkedj felnőtt módon, ami alatt azt értem, hogy ne kíséreld meg manipulálni. Miközben beszélsz vele, gondolj az arra, hogy mi közül választhatsz:

- egész életedben él benned a kétely, hogy akart-e téged

- vagy most egy egész életre eldöntheted a kérdést.

Utána fogadd el a kimondott szavait és ha kikosaraz, hagyd annyiban az ügyet.

A kollégáim látva nem gondollak esélytelennek. Van pár kollégám, aki 7-8 évvel fiatalabb nővel házasodott meg, szerintem pályájuk kezdetén szövődő szerelemből. Nem mondták el soha, de szerintem egy szerelmes nő (nem diák, hanem nő!) nem hagyja közömbösen az egyedülálló férfit. Sőt, szerintem nagyon csábító a lehetőség. Úgyhogy mindenképp beszélj vele, maradj higgadt, nyugodt, viselkedj vele normálisan. Egy érett gondolkodású, józan nő, aki odáig van értem, azért alapos gondolkodásra késztetne.

Még valami ide tartozik. Amikor a feleségem elhagyott (szerelmes lett a drága), akkor 29 éves voltam. Kívülről úgy nézett ki, hogy házas ember vagyok, tehát komoly kapcsolatom van. Közben már szervezte az exem az új életét, így heteken belül fordult a helyzet. Ha van is komoly kapcsolata 8legalábbis így látszik), attól még ülj le vele beszélni, soha nem tudni milyen élethelyzetben van.

Ha pedig van folytatása a történetnek, komolyan érdekelne.

2012. nov. 25. 06:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!