Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tehetnek arról a pasik, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tehetnek arról a pasik, hogy önbizalomhiányosak?

Figyelt kérdés

Sokan mondják, hogy nem szabad annak lenni, legyen több önbizalmad, de vajon erről tehetnek ők, hogy ilyenek.

Mert szerintem általában azok mondják, hogy legyen több önbizalmad, akik fogalmuk sincsen mi az hogy visszautasítás, mert nem úgy néznek ki.

Nekem pl nem tetszett a hangom, mert szerintem csúnya, nem is szerettem beszélgetni telon, mikrofonon, de több visszajelzést kaptam, hogy igenis jó a hangom, ezért megszerettem a hangom és mondom, hogy jó hangom van. Tehát szerintem igenis attól függ az önbizalmad, hogy mit mond a környezeted és szerintem nem egy önbizalomhiányos pasi tehet arról hogy önbizalomhiányos. Ti hogy gondoljátok?

2012. nov. 14. 11:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ok, de miért kaptad a pozitív visszajelzéseket? Mert annak ellenére, hogy nem szerettél telefonba, mikrofonba beszélni, MEGTETTED! Aki önbizalomhiányos, az meg sem teszi, mert úgysem fog sikerülni, vagy az első kudarcélménynél azonnal feladja, és így persze, hogy nem kap pozitív visszajelzéseket.
2012. nov. 14. 11:27
 2/14 anonim ***** válasza:

Nem értem miért kell a kérdést a pasikra szűkíteni.

Arról, hogy valaki önbizalom hiányos nem ő tehet.. Arról, hogy nem próbál meg rajta változtatni arról viszont igen.. Sokan átesnek már önsajnálatba.. Mindig csak a negatív dolgokat hallják meg, a pozitív elől szinte menekülnek.. Én is teljesen magam alatt voltam fél évvel ezelőtt, gyűlöltem minden egyes testrészem, gondolatom kb.. Aztán rájöttem, hogy ez így nem állapot és elkezdtem foglalkozni magammal.. Tökéletesen elégedett az ember sosem lesz magával, de ha nem merül az önsajnálatba tud rajta változtatni.

2012. nov. 14. 11:27
 3/14 anonim ***** válasza:
Nem, az önbizalmat elsősorban a visszajelzések alakítják. Aki baromi ronda, és emiatt minden lány visszautasítja, annak óhatatlanul el fog menni egy idő után az összes önbizalma.
2012. nov. 14. 11:30
 4/14 anonim ***** válasza:
Ha a háttérérdek a vásárlóerő megnövelése érdekében rombolja mindkét nem önbizalmát, ráadásul a vélemény formáláson keresztül amit a tudatlanok egymás felé nyilvánítanak ki, akkor ha erről nem tudsz akkor rombolhatja az önbizalmad amit a fejedhez vágnak. Amúgy maximum szánalmasnak tarthatod, hogy a tőle elvárt véleményt nyilvánítja ki egy ember. Ebből kiindulva igen is tehetnek róla, mert nem ismerik meg maguk körül a világot, és nem törekszenek megérteni sem. Az ilyen pasik a sikerükről sem tehetnek majd! Mielőtt sokkal tudatlanabb lettem volna nem volt kapcsolatom, most már van nagyon is komoly. Nem tettem sok mindent, csak törekedtem a legtöbb információt megszerezni, és azok tudatában cselekedtem, vagy foglaltam állást. Ez mágikusan bevonzotta azt a nőt az életembe, akivel most a leginkább egymás szeretetére van szükségünk. Előtte itt karistoltam, mint egy szerencsétlen, most főleg önbizalmat, engeriát és tudatosságot hirdetek az oldalon, és törekszem az emberek segítségére lenni magam körül, mert ha adok attól nekem nem lesz kevesebb, sőt!!
2012. nov. 14. 11:30
 5/14 anonim ***** válasza:
lettem volna=voltam
2012. nov. 14. 11:33
 6/14 anonim ***** válasza:

igen szerintem is a környezettől függ főleg, meg vmennyire a neveléstől.

nekem pl sokszor azt csinálták h gyere itt ez az ára, szét esett próbáld meg összerakni, megpróbáltam , ment is vna éreztem, és fél perc múlva kikapják a kezmből, hogy majd inkább ő meg csinálja, és ezt rendszeresen megcsinálták velem, mindenféle dologgal, ilyen 10 éves korom óta.

persze hogy hót önbizalomhiányos voltam, míg ki nem szakadtam ebből a környezetből, ezáltal úgy éreztem h semmire se vagyok képes, kicsit még a mostani énemre is kihatással van, és ez talán még azóta se esett le a családomnak...

2012. nov. 14. 11:37
 7/14 anonim ***** válasza:
*óra
2012. nov. 14. 11:38
 8/14 anonim ***** válasza:
Ez több dolgon is múlik,függ az egyén akaratának erősségétől,a gyenge jellem hamar feladja,és picsogó lesz belőle,amiből itt is sokat találsz. Én nem nézek ki jól,nem vagyok magas se,sem gazdag,a nők nagy része egyáltalán nem kíváncsi rám(ezek a tények,semmi több),mint pasira,mégsem adom fel,sőt,volt már nem egy barátnőm,egyikkel össze is költöztem,de annak már vége...De ha oda megyek egy csajhoz,ha nem teljesen elutasító velem,akkor akár a csajom is lehet belőle,mert azt mondják vicces vagyok,meg jó fej,meg okos is,de nem azon a könyvmoly módon.Na meg nem rinyálok,túl tettem magam a saját korlátaimon,és nem foglalkozom velük,ennek hatására a nők egy része se foglalkozik vele.De ami talán nem szorosan ide tartozik,de valamennyire mégis,hogy őszinte vagyok velük,és ezért autómatikusan ők is azok lesznek,kérés nélkül.Na meg nem úgy megyek oda,hogy legyen a csajom,hanem hogy megismerjük egymást,oszt lesz,aminek lennie kell.Szóval visszatérve az alapokhoz,a pasik tehetnek róla,de a nőket hibáztatják a saját gyengeségükért.Mégiscsak könnyebb,ha a felelősség másokon van.
 9/14 anonim ***** válasza:

Az önbizalomhiány nem velünk született tulajdonság. Persze sok szerepe van benne a nevelésnek, a gyerekkori élményeknek, de az egészséges személyiségfejlődésnek része, hogy meg kell tudni küzdeni a különböző kihívásokkal, akkor tud csak kialakulni egy egészséges személyiség.

Vagyis a válaszom igen, tehetnek, még ha bizonyos emberek másoknál rosszabb eséllyel indulnak is az önbizalomért, de akkor is van lehetőségük önbizalmat szerezni.

Az önbizalomhiányos emberek nagyon gyakran belekapaszkodnak valamilyen külső körülménybe (alacsony vagyok, csúnya vagyok, sovány vagyok, kövér vagyok, vagy egyszerűen csak rossz helyre születtem), azt a körülményt okolják a kudarcaikért, és így nyugodtan hátradőlhetnek, nem kell tenniük semmit, nem kell megdolgozni az önbizalomért, a sikerért, mert hát eleve hátránnyal indulnak, úgysem fog sikerülni. Ez egy nagyon-nagyon kényelmes hozzáállás és lehet hibáztatni mindent és mindenkit, a változás legkisebb igénye nélkül.

A valóság az, hogy a világon nagyon-nagyon keveseknek adatik meg az, hogy mindent megkapnak: pénzt, sikert, csillogást (de ott meg más problémák vannak, szóval szerintem nincs olyan ember, akinek ingyen adják a boldogságot, a sikert, az önbizalmat). Egyenlőtlen esélyekkel indulunk, de mindenkinek vannak pozitívumai, amivel élni tud(na, ha akarna).

10/14 anonim ***** válasza:

Én mióta az eszem tudom kövér vagyok. Egy tiszta jel az univerzumtól, hogy nem leszek népszerű a fiúk körébe, sőt egyeseket egyenes taszítani fogok, pedig ki sem nyitottam a szám.

Emlékszem még általános suliban amikor kosár edzésre öltöztünk át, velünk volt a suli szépe is. Úgy irigyeltem, hogy ő olyan tökéletes. Neki már van melle, karcsú, és szép az arca, a haja a bőre. Tökéletes.

És pont ez a lány panaszkodta végig az egész öltözködést, hogy milyen narancsbőrös a popsija, milyen fakó a bőre, mennyire dagi... stb.

Akkor elgondolkodtam ezen. Egy ilyen helyes lány sincs megelégedve önmagával? Akkor én mit szóljak?

Azt hiszem onnantól kezdtem el megszeretni magam. Igaz, most sem vagyok bálkirálynő és a fiúk egész biztos nem értem fognak sorba állni, de szeretem magam. Teszek a testi, lelki egészségemért. A fiúkban és a lányokban az embert látom a maguk szépségében. És nem érdekel, hogy milyen testi hibájuk van. Amint elfogadtam magam mások is elfogadtak. Nem aggódom a visszautasításoktól, mert elfogadom ,hogy emberek vagyunk. Én is aki nem elég szép, és a pasi is aki visszautasított, mert nem én vagyok számára a megfelelő. És ezért nem lehet rá haragudni, mert nem tetszek neki. És az univerzumot sem lehet okolni érte. Csak az számít mi hogy állunk a kérdéshez.

23/L

2012. nov. 14. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!