Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek valaki képes változni? Mondjuk a féltékenység terén?
persze.
ha olyan partnered van,akire nem kell folyamatosan ügyelni,hogy már megint mit csinál.
Igen, képes. Ha már konkrétan a féltékenység a téma, akkor ott ugye önbizalomhiány, kishitűség van a dolog mögött, amin mindenképpen lehet változtatni. Ezt megteheted egyedül, de ha nem jutsz egyről a kettőre magad, akkor akár szakember (pszichológus) is segíthet. Akkor is magad változtatsz, a pszi csak segít, méghozzá abban, hogy jól irányzott kérdésekkel kideríthessétek, honnan ered a kishitűséged és az (ön)bizalom hiányának forrása.
"persze.
ha olyan partnered van,akire nem kell folyamatosan ügyelni,hogy már megint mit csinál." - írta A Kedves Ember.
Ebben is van igazság, csak éppen annyit tennék hozzá, hogy a valódi probléma forrása mindig magunkban keresendő. Egyes-egyedül rajtad áll, adsz-e bizalmat a másiknak. Ha az illető ezt valahogy eljátssza, ugyanúgy rajtad áll, adsz-e neki és magadnak! esélyt arra, hogy visszaszerezhesse a bizalmadat, vagy sem. Ha esélyt adsz, akkor nem kételked(het)sz felőle a továbbiakban. Ha nem adsz esélyt, akkor pedig pá-pát intesz az illetőnek és nem raboljátok egymás idejét.
Jellemző az önbizalomhiányos emberekre, hogy látszólag esélyt adnak, nem tudnak véget vetni a kapcsolatnak, valójában viszont egyáltalán nem bíznak a partnerükben. A Kedves Ember szavaival élve folyamatosan kényszert éreznek arra, hogy ügyeljenek, már megint mit csinál a másik.
Itt nincs bizalom, csak látszólag, de valamiért mégse képesek hátat fordítani a kapcsolatnak, egyszerűen függnek tőle.
Akinek helyén van az önbecsülése, az tudja, hogy ő a "főnök" a saját lelkivilágában, egyedül csak rajta áll, hogy hogyan érez az adott emberrel kapcsolatban.
Akinek nincs, az látszólag bízik csak, valójában retteg. Ha pedig valamilyen oknál fogva véget ér az a kapcsolat, előfordul, hogy a következő kapcsolatát sem képes elvonatkoztatni az előzőtől, amiben csalódott.
Mondanom sem kell, hogy ez mennyire romboló hatású nemcsak rá, hanem arra az illetőre is, aki semmivel sem érdemelte ki, hogy ne bízzanak benne.
Kedves 3*4- es válaszoló:
Teljesen igaz/jó amit írtál. Én is úgy vélem lehet ezen a problémán változtatni, vagy segítséggel ( pszichológus v. amit kedves ember is írt ha van kiért) vagy saját erőnkből , akaratunkbol.
Csak az a baj,van(nak ) olyan emberek,akik úgy vannak vele,ezen nem lehet változtatni,semmi esély rá, és leírják az embert,hogy milyen rossz stb stb.
Biztos vannak olyanok akik nem tudnak ezen javítani,vagy nem akarnak,de igenis van olyan aki erőt vesz magán,elhatározza,hogy változtat, és megteszi!
Saját tapasztalatból mondom ezt, velem is ez volt a baj. Én leginkább valaki miatt változttattam ezen,de feleslegesen mert ez az illető hallani sem akar rólam. Elmondtam neki,hogy ez önbizalomhiány miatt van,hogy úgy vagyok vele senkinek se kellek én egy sz*r alak vagyok stb, de megértés és támogatás helyett csak kinevetett és azt mondta hülyeség...pedig nem kérte volna tőle,csak időt és türelmét..
Úgy szeretném ezt megmutatni neki amit írtál hogy ez tényleg azért van mert.....de erre más semmi esély. Na mindegy..vagyis nem mindegy dehát..
Csak mostmár meg ott tartok minek....minek változzak meg ha így se vagyok jó?
Tudom hogy nem másért kéne változni, mert aki valóban szereti a másikat a hibáival együtt szereti/fogadja el. De még csak annyit nekem legalább van jellemem(még ha nem is a legjobb) és tudom építeni,de olyan ne ossza az észt, aki még saját magáról se tudja milyen ember vagy milyennek kéne lennie. De ez másik téma..
4. hozzászóló vagyok megint.
Egyáltalán nem feleslegesen változtál. Akkor se, ha annak az illetőnek nem volt már hozzá türelme és nem tartott ki melletted. Gondolj arra, hogy elveszített egy értékes embert - Téged.
Te csak nyersz azzal, hogy kezded egyre jobban értékelni magad. Ha nem nála hasznosítod mindezt, akkor másnál.
4. Hozzászóló.
Tudom,és igazad van,de mit csináljak ha ez nekem fáj! Fáj,hogy egy ilyen butaság miatt mint a féltékenység elvesztettem azt, aki nekem a legfontosabb volt/ van az életembe, és most hogy benőtt a fejem lágya, és változtam rám se sz@rik pedig mind ez csak miatt volt.
Sajnos nekem úgy kellet felnőnöm,hogy mindenért megkellet küzdenem, mindenért! Ami másnak adva volt (akár egy legapróbb dolog is) az nekem nem és azért is küzdenem kellet. Meg nekem ugye ez volt az első kapcsolatom, nem tudtam hogy kell az ilyet kezelni, meg csak annyi volt a bűnöm, hogy túlzottan féltettem...féltettem hogy valaki elveszi tőlem, egy szebb, egy jobb...
4. Hozzászóló
tudom és igazad van de mit csináljak ha ez nekem fáj! Fáj hogy elvesztettem életem szerelmét egy olyan butaság miatt a féltékenység. És most hogy benőtt a fejem lágya, változtam, hallani sem akar rólam,rám se sz@rik.
Nekem úgy kellet felnőnöm,hogy mindenért megkellet küzdenem még a legalapvetőbb dolgokért is.(legyen az a legkisebb dolog is). És hogy volt valakim féltem hogy elveszitem. Az volt a bűnöm,hogy túlzottan féltettem
Tudom hogy fáj, elhiszem, nekem is fájna. De azért írtam le ezeket, hátha kapsz belőlük valami pozitívat, hátha segít egy kicsit, hogy ne érezd hiábavalónak az erőfeszítéseidet.
Ahogy leírtad, milyen volt az életed, szinte biztos vagyok benne, hogy ezért lettél féltékenységre hajlamos. Hiszen mindenért küzdened kellett (te írtad), kevés jó dolgot kaptál, mindig utolsó vagy ki tudja hányadik voltál a sorban. Gondolom mindig azt nyomták beléd, hogy nem vagy érdemes a jóra. De ezt te tudod a legjobban.
Ezekről te nem tehetsz, de tehetsz ellene (és teszel is, úgyhogy le a kalappal előtted!), hogy a jövőben ne így legyen. Neked is jár a jó. Ugyanúgy érdemes vagy rá, mint bárki más.
Aki pedig nem kíváncsi rád, az nem is érdemel meg téged. Még akkor se, ha most ez fájdalmas neked.
Ma sajnos beszéltem vele (mostmár tudom nem kellet volna,de nem disztingváltam magam és jól megmondogattam a magamét) és rúgott belém még egyet:'( de úgy látszik én ezt érdemlem...
És pont ezt pof*sztam neki is amiket mondtál, meg hogy egy vadidegen ember is észre veszi azt mennyit változtam de le se sz@rta
És hogy nem csak nekem kéne változni de neki is. Dehát a másikba könnyebb a szálkát keresni..
Kegyetlen.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!