Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Le lehet valakit szoktatni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Le lehet valakit szoktatni a féltékenységről vagy szakítsak?

Figyelt kérdés
Barátnőm 17 éves, 5 hónapja járunk. Én 2 évvel vagyok idősebb tőle. Sok lány ismerősöm/barátom van. De tényleg csak haverok. Viszont a barátnőm nagyon féltékeny, most rajtakaptam, hogy megnézte a telefonomat, az fb. is állandóan nézni akarja, ha együtt vagyunk, mondja, hogy nézzek fel. Én ennek nem vagyok a híve. Azért vagyok benne egy kapcsolatban mert vele akarok lenni. Fiatal vagyok, lenne más is akivel járhatnék, őt akarom, ha meg majd mást, akkor szólok és lelépek, nem megcsalom. Ezt már ezerszer elmondtam neki. Anyám is egy olyan nő, aki a pasikra rátelepszik, számon kéri, féltékenykedik. Így nőttem fel, szerintem nem tudja egy nő jobban megalázni magát ennél. Az anyámat sem tudom tisztelni, és félek, hogy a barátnőmet sem fogom tudni, anélkül meg semmi értelme a kapcsolatunknak. Plusz ezzel a viselkedéssel azt mutatja, hogy ő sem tisztel engem. Ti mennyi időt hagynátok neki, hogy erről "leszokjon". Le tud egyáltalán vagy ilyen a habitusa? Én nem fogom azt bizonygatni, hogy nem csalom.

2012. nov. 13. 17:04
1 2
 1/20 betlindis ***** válasza:
a túlzott féltékenység önbizalomhiányból ered. nem attól fél, hogy te nem viselkedsz "rendesen", hanem attól, hogy ő nem elég jó neked, hiszen annyi szép lány van a világon. nem fog elmúlni sajnos, anyukádon is láthatod, aki ilyen, az általában ilyen is marad.
2012. nov. 13. 17:07
 2/20 Syrakusa ***** válasza:
Hasonló cipőben vagyunk :-) Nálam durvább a helyzet!Nem ,nem fogod tudni leszoktatni!Legalábbis Nekem két év alatt nem sikerült.Vagy kitartasz mellette és lenyeled a békát/ha szereted/vagy dobod!
2012. nov. 13. 17:07
 3/20 anonim ***** válasza:
Még egyszer ülj le vele, és észérvekkel próbálj meg rá hatni. Ha, nem használ hagyd ott, mert ennek semmi értelme. Ebből előbb - utóbb úgyis szakítás lenne, minek addig húzni a dolgokat, illetve súlyosbítani. Sajnos vannak olyan emberek, akik már-már betegesen féltékenyek. Az meg már plusz görénység, hogy a személyes holmijaid között is turkál .
2012. nov. 13. 17:09
 4/20 A kérdező kommentje:
Én nem akarok egy ilyen kapcsolatot az biztos. Mint írtam láttam már közelről. Pedig egyébként értelmes, okos lány. Jókat tudunk beszélgetni, egyformán gondolkodunk, hasonló az életstílusunk és szeretjük is egymást. Szóval minden tökéletes lenne, ha nem csinálná ezt.. Így csak folyton veszekszünk
2012. nov. 13. 17:10
 5/20 Lifeishard ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Azt, amit utoljára mondtál, így mondd el neki. Ha így sem érti meg, nem tudsz mit tenni. Esetleg írj neki egy levelet, azt nagyon szeretik a csajok. Írd meg neki, hogy szereted, nagyon jó vele, és nem alázod meg, de a féltékenység egy ördögi kör: ő féltékenykedik, de elidegenedsz tőle, mást találsz magadnak, aztán jön az "én megmondtam" duma, magyarán, hogy megmagyarázza magának, volt oka a féltékenységre, te pedig nem szeretnéd, ha becsapná magát. :)

26/F

2012. nov. 13. 17:23
 6/20 Lifeishard ***** válasza:
... de helyett Te...
2012. nov. 13. 17:24
 7/20 betlindis ***** válasza:
ha tényleg nagyon szereted és így összepasszoltok, és vele akarsz maradni, akkor van talán egy megoldás, ami kétséges és sokáig tart, mire eredménye lesz, de ez az egyetlen esély. ne mondd neki, hogy azt hallottad, önbizalomhiány miatt ilyen, mert azt nem fogja beismerni. véletlenül se mondd neki, hogy tudod, hogy ő nem tökéletes, és vannak nála szebb lányok is, de te őt szereted. és ne kérd ki magadnak nagy hangon, hogy utánad kutat, ezek csak olaj a tűzre. amit lehet tenni: egy darabig hagyd, hadd kutasson, nézegesse nyugodtan a mobilodat és a fb-t, mondd neki hogy megengeded, hiszen neked nincs takargatnivalód. így talán jópár hónap után fogja látni, hogy tényleg nincs. ez az egyik oldal. a másik oldal: mondd neki többször, hogy milyen szép, dicsérd meg a haját, a ruháit, az eszét, bármit, amit szeretsz benne, és néha még azt is, ami nem annyira tetszik, az a lényeg, hogy növeld az önbizalmát. de ezt ne úgy csináld, hogy egyik napról a másikra elhalmozod bókokkal, mert az túl feltűnő, csak szép lassan fokozatosan kezdd el dicsérgetni, egyre többet. vigyázz, hogy a dicséreten látszódjon, hogy szívből jön, ne úgy beszélj vele mint vmi hülyegyerekkel lesajnálóan. így talán épül az önbizalma. legalább fél évre lesz szerintem szükség, hogy ezek hassanak, de ha nagyon szereted, megéri megpróbálni.
2012. nov. 13. 17:25
 8/20 anonim ***** válasza:
17 vagy.Szerintem neked még focizni kéne,meg tanulni!
2012. nov. 13. 17:26
 9/20 A kérdező kommentje:
7-es! A második résszel egyetértek. Az elsővel nem nagyon, de majd meglátom. Attól még hogy mondjuk elolvashatná a leveleimet hihetné azt, hogy előtte már kitöröltem. Nem egy ismerősöm van aki tudja a párja jelszavait, nézegeti az fb-t is. Nekem ez nem menne. Engem sem érdekel, hogy ő mit írogat a barátnőivel. Megbízok benne, ha nem tenném, nem lennék vele. A legnagyobb gondom talán az, hogy nem értem ő miért van velem, ha nincs bizalma. Én nem tudnék olyat szeretni aki szerintem átver
2012. nov. 13. 17:31
 10/20 A kérdező kommentje:

19 éves vagyok. Idézem magam: "Barátnőm 17 éves, 5 hónapja járunk. Én 2 évvel vagyok idősebb tőle"

De 17 évesen is volt barátnőm. Már előtte kifociztam magam, megtanultam szöveget is értelmezni. Szóval totál érett vagyok egy kapcsolatra.

2012. nov. 13. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!