Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Le lehet valakit szoktatni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Le lehet valakit szoktatni a féltékenységről vagy szakítsak?

Figyelt kérdés
Barátnőm 17 éves, 5 hónapja járunk. Én 2 évvel vagyok idősebb tőle. Sok lány ismerősöm/barátom van. De tényleg csak haverok. Viszont a barátnőm nagyon féltékeny, most rajtakaptam, hogy megnézte a telefonomat, az fb. is állandóan nézni akarja, ha együtt vagyunk, mondja, hogy nézzek fel. Én ennek nem vagyok a híve. Azért vagyok benne egy kapcsolatban mert vele akarok lenni. Fiatal vagyok, lenne más is akivel járhatnék, őt akarom, ha meg majd mást, akkor szólok és lelépek, nem megcsalom. Ezt már ezerszer elmondtam neki. Anyám is egy olyan nő, aki a pasikra rátelepszik, számon kéri, féltékenykedik. Így nőttem fel, szerintem nem tudja egy nő jobban megalázni magát ennél. Az anyámat sem tudom tisztelni, és félek, hogy a barátnőmet sem fogom tudni, anélkül meg semmi értelme a kapcsolatunknak. Plusz ezzel a viselkedéssel azt mutatja, hogy ő sem tisztel engem. Ti mennyi időt hagynátok neki, hogy erről "leszokjon". Le tud egyáltalán vagy ilyen a habitusa? Én nem fogom azt bizonygatni, hogy nem csalom.

2012. nov. 13. 17:04
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Ja és most kezdtem levelezőn az egyetemet, mellette dolgozok.
2012. nov. 13. 17:33
 12/20 betlindis ***** válasza:

nem benned nem bízik, hanem saját magában. abban nem bízik, hogy ő elég jó nő ahhoz, hogy elég legyen egy férfinak. ez még akkor is így van a féltékeny embereknél, ha maguknak sem vallják be, és te sem látod őket gyengének. a féltékenység önbizalomhiányból fakad. mindig.

igen, tudom, hogy nehéz az, hogy bármibe belenézhessen, de gondolj bele, valamit valamiért. egy jó kapcsolat néha áldozatokat kíván az embertől. egy egyébként sem tartana örökké, ha sikerülne maga a folyamat, akkor elég lenne néhány hónap hozzá, hogy elkezdjen bízni benned.

egyébként tapasztalatból írom, 18 évesen összejöttem egy pár évvel idősebb sráccal, és szinte ugyanezt műveltem vele, amit te leírtál, és közben iszonyúan éreztem magam. de ma már tudom, hogy tényleg nem csalt meg, és igazán szeretett engem. azóta már nem vagyunk együtt, más okból, ez több mint tíz éve történt.

viszont pontosan úgy alakult ki bennem a bizalom, hogy mindenét átnéztem, még a táskáját is kiborogattam és az összes cetli miatt egyenként ráordítottam, hogy ez mi???

ő pedig türelemmel viselte, és mondogatta, hogy gyönyörű vagyok, és szeret. csodák csodája, pár hónap alatt lecsengett nálam a dolog, és utána még évekig voltunk boldogok együtt. szóval, ha úgy érzed, megéri a csaj, szerintem csináld!

2012. nov. 13. 17:38
 13/20 nettybaba43 válasza:
Ez mind hülyeség. Én is féltékeny tipus voltam anno é sokat is veszekedtünk emiatt a párommal de mindíg megeszéltük és miután kiment külföldre és én egyedül voltam náluk terhesen teljesen megerősödött bennem a bizalom és tultettem magam rajta és teljesen megváltoztam mert rájöttem hogy ez nem jó és hogy így csak el fogom veszíteni. de nem veszítettem el mivel együtt vagunk ímmár régóta és van egy gyerekünk is és boldogogk vagyunk egymással. mostmár mondhatom azt is hogy mámmeg ő féltékeny egy kicsit de engem nem zavar mert tudom hogy szeret és ez a lényeg. tehát a féltékenységet lelehet győzni csak hinni kell benne hogy nem csal meg meg minden ilyesmi. bízzunk a másikban mert ha szeret akkor nem csal meg és nincs ok a féltékenységre.
2012. nov. 14. 14:09
 14/20 Syrakusa ***** válasza:

13 - as

Én pl csinálhatok bármit akkor is féltékeny és megkérdőjelezi a szava hihetőségem.Volt ,h a bnőjével nyomoztatott utánam,megnézte a levelezésem stb.....Minden hiába volt,de ettől egy cseppet sem nyugodott meg.Azóta is mindennapi szinte,hogy bizti van valakim.Ha jó kedvem van mikor hazaérek melóból akkor azért ,mert van vkim ha sz@r akkor azért,mert bizti összebalhéztam a nőmmel.Ha kések 10-15 percet akkor nő miatt,ha többször megyek el ugyanoda(pl.: haverokkal egy sörre)akkor azért ,mert bizti felszedtem ott vkit stb...... Nem mindenki képes túl lenni ezen.Te szerencsés vagy.....

2012. nov. 14. 14:19
 15/20 anonim ***** válasza:

Igaz,nem mindenki tud túllenni ezen. Velem is ez volt a baj, én is túl féltékeny voltam,leginkább az exér (talán volt is alapja mert még annyi idő után is úgy beszélt róla,hogy nincs hozzá fogható,meg milyen jó volt vele ezt meg azt csinálni), de akkor is ha nem voltunk együtt és én azt képzeltem hogy biztos megcsal (hogy volt-e alapja vagy se azt most se tudom). És egyszer minden előjel és egyik napról a másikra ejtett,állítólag mert nem illetünk össze. (amúgy minden jó volt köztünk csak a féltékenységgel volt baj meg hogy néha húztam az orrom). És sajnos volt időm magamba szállni, és most hogy nem lennék ilyen féltékeny , nincs lehetőségem rá hogy bizonyítsak mert hallani se akar rólam,hiába mondták már neki mások is hogy változtam. Még külsőre is változtam csak hogy teljes legyen a kép.

Amúgy én is azér csináltam mert hatalmas önbizalomhiányom/önértékelési problémám van,főleg úgy,hogy neki se kellek.

2012. nov. 14. 15:32
 16/20 nettybaba43 válasza:

14-es

köszönöm! Igen lehet hogy én szerencsés vagyok de én azt mondom ha valaki szeret és megbízik valakiben akkor nem csinál ilyet. Én is azért voltam féltékeny mert a mostani párom előtt volt egy másik fiú és sajnos ő megcsalt és nem árulta el hanem titkolta pedig én tudtam jól. És a legrosszabb az az volt hogy az egyik legjobb barátnőmmel. Emiatt nem bíztam meg a páromban egy darabig míg rá nem jötem hogy ez hülyeség és szeret nem fog elhagyni. És íme mostanra meg ő féltékeny egy kicsit. De kitartott mellettem és megbeszéltem vele ezt a dolgot hogy miért vagyok ilyen. magértett meg minden így tultettem magam rajta de sokat segített ő is nekem.

15-ös

a te eseted sokkal rosszabb mert az a fiú nem érdemelt meg téged te ennél sokkal jobbat érdemelsz aki csak úgy egyiknapról a másikra dob téged azzal az ürüggyel hogy a féltékenységed az oka az nem őszinte ember mert ezt a dolgot meglehet beszélni egymásközt és nem kell emiatt dobni vaakit. lehet hogy ez egy betegség de nem komoly mert mi csak féltsük a párunkat hogy elveszi tőlünk valaki de ha ő menni akar akkor úgy is menni fog de ha velünk marad akkor a miénk lesz örökre.

2012. nov. 14. 16:46
 17/20 A kérdező kommentje:
Utolsó! Ne írd már kérlek azt hogy rossz ember az aki kidobta "csak" azért a korábbi hozzászólót, mert féltékenykedett. Én is erősen ezen gondolkodok és ha nem fog változtatni meg is teszem. Tudod te milyen az, ha olyannal vagy aki folyton ellenőrizni akar? És nem bízik benned? Ha sz.rsz és nem veszed fel a telefont rögtön azon pattog hol voltál? Ez a legerősebb szerelmet is megöli.
2012. nov. 14. 16:56
 18/20 A kérdező kommentje:
pontosabban azt írtad, nem érdemelte meg.
2012. nov. 14. 16:56
 19/20 nettybaba43 válasza:
figyelj ha ilyen akkor mond meg neki hogy vagy nem cinálja ezt vagy akkor vége mindennek vagy oylat tudsz csinálni hogy szakítasz vele és akkor rájön mit tett de pl egy hét mulva felkeresedhogy megváltozike vagy sem mert ez így nem működik ez rosz szt én is tudom de én sem változtam addig míg külön nem voltunk mert akkor erősödött meg bennem minden miután külön voltunk egy jó pár időre mire megint együtt tudtunk lenni jó mi nem e miatt voltunk külön hanem a muka miatt de nekem ez segített a távolság legyőzni a féltékenységet na meg egy jósnő is segített.
2012. nov. 14. 19:06
 20/20 anonim ***** válasza:

15-ös válaszoló vagyok.

Igen,meglehet ezt beszélni. Lehet (a sajátombol tudok csak kiindulni )azt kéne tenned kedves kérdező,hogy leülteted, és kerek perec elmondod hogy te ezt már nem bírod tovább,vagy változtad,csinál magával valamit,vagy akkor ennyi volt,és mindenki megy amerre lát. Határozottnak kell lenned,látnia kell rajtad,hogy te ezt komolyan gondolod. De azt mond el neki,h. szereted,segítel neki amiben csak tudsz,de több esély nem adsz neki. Egy esély mindenkinek kijár szerintem. (ha már én nem kaptam). Ha lássa rajtad hogy komolyan gondolod,akkor magába száll és tesz valamit. Mert ha igazán szeret és ha tudatosul benne,hogy tényleg elveszíthet akkor megteszi. (már csak maga miatt is).

Te meg ha ennyire szereted,akkor ne hagyd ennyiben. Nem mondtam azt,hogy könnyű lesz,sok türelem és legfőbbként idő kell..

Nekem is ezt kellet volna hogy tegye a párom,hogy álljon oda elém a párom határozottan,és mondja el ezeket amiket most én. Mert ő csak hallgatott mindig és nem mondta el mit érez.

És azért is lehet féltékeny (szintén csak magamból kiindulva) mert félt hogy elveszíthet.

Én nem akartam folyton ellenőrizni,ha sz@rt és nem vette fel a telot nem akadtam ki. (bár mi inkább neten beszéltünk),látta hogy hivom és vissza hívott. Ha kérdezi hol voltál megmondod sz@rtál és kész.

Vagy a másik az,amit írt nettybaba,hogy külön lesztek egy darabig de később keresd fel hogy tényleg változott -e még ha egy kicsit is. Bennem is akkor erősödött meg hogy elveszítem mikor már elvesztettem.

A választás előtted van,te döntész. Akik válaszolnak csak segíteni akarnak neked.

Ha netán kérdésed van kérdez és válaszolok hisz én a buta féltékenység miatt vesztettem el életem szerelmét és most akárhogy is próbálom/próbáltam nem hisz nekem.

( ja amúgy egyszer volt olyan,hogy valamit megakartam nézni de előtte megkérdeztem tőle szabad-e mire ő hogy hát nincs ott semmi. De akkor mondom miért ne nézhetném meg mire ő mondott valamit, én elfogadtam . Kimentem a fürdőbe de hátra fordultam és láttam hogy egyből törli onnan magát...ezek után jó hogy kiakadtam.)

2012. nov. 14. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!