Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Választanom kell a szerelmem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Választanom kell a szerelmem és az egyetem között, mit tegyek most?

Figyelt kérdés

Úgy érzem romokban az életem. Nagyon beleszerettem egy lányba nyáron de elkezdődött az egyetem és ez már nem középiskola, itt teljesíteni kell. Viszont ez a bizonyos lány nagyon időigényes. Elvárja hogy naponta 4-5 órát beszélgessünk és sajnos csak 2 hetente tudunk találkozni. Mindketten szeretjük egymást nagyon , tényleg nagyon,de ez így nem mehet tovább mert mindig kiakad mikor mondom neki hogy tanulnom kell, vagy át kell tennünk a találkozót másik hétre.

Mit tegyünk? Én nem akarok végetvetni a kapcsolatnak azt szeretném ha megértené hogy tanulnom kell ... de ez nem megy neki és így egyre lejjebb csúszok az állandó bőgéstől és feszültségtől.

Kérlek segítsetek , kérlek

19/F

2012. nov. 12. 10:27
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%

Járd a saját utad, lehet hogy valakivel keresztezni fogjátok egymás útját, vagy egy ideig egy úton fogtok haladni, de arra semmit garancia nincs, h ez örökre így marad.

De, amit te önmagadnak megadsz, amivel több leszel hosszútávon, azt senki nem veheti el tőled.

Tehát válaszd az önálló boldogságot. Hagyd, ha valaki melléd akar csapódni, de ne ő határozza meg, h ki vagy, és milyen életet élsz.

Am pedig egy vérszívó energiavámpír a csaj. Miért nem mondod, h baszod nem érek rá, h 4-5 órán kersztül a gyökérségeidet hallgassam. Hazamegyünk, azt majd dugunk, na csá...

2012. nov. 12. 11:55
 12/27 anonim ***** válasza:

A szeretet türelmes. Mondd meg neki, hogy szeretnél vele együtt maradni, de el kell fogadnia a kialakult helyzetet. Tudod, aki szeret az megvár, bárhová is mész, bármeddig.

Ha emiatt ellök magától, akkor az nem szeretet, csak ösztön, csak vágyakozás.

2012. nov. 12. 12:26
 13/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Nem arról van szó hogy nem tudom összeegyeztetni az időmet vele, csak ő túl sokat akar. Tényleg nincs semmi elfoglaltsága rajtam kívül. Tényleg minden este szoktam vele beszélgetni 8tól éjfélig , de ha már egy is kimarad nagyon kiakad és nem tudok vele mit csinálni. A kéthetente találkozás megvan mindig, de most jön a 12-13-14. hét egy csomó zh aztán meg vizsgák és én már előre tudom, hogy most ki fognak maradni a találkozások, de nem tudom hogyan fogja fogadni. Pedig mikor együtt lehetünk nincs semmi baj és mikor van időm tényleg megyek hozzá és akkor csak rá koncentrálok és péntek estétől hétfő reggelig csak vele foglalkozom de néha már úgy érzem hogy egyre többet és többet akar, ami érthető mert én is ezt szeretném, csak nekem az egyetem is fontos.

Nem tudom mi lesz, még ma felhívom és kérem tőle hogy beszéljük meg komolyan a dolgot.

Abban is lehet igazság hogy nagyon ráparázok az egyetemre. Bme-gpk mechára járok és látom hogy sok csoporttársam félvárról veszi és úgysem éri őket kudarc de nekem ez nem megy mivel nem érzem magam okosnak és így szorgalommal kell kompenzálnom ezt.

Köszönöm a válaszokat mégegyszer úgy érzem sok hasznos tanáccsal láttatok el!

2012. nov. 12. 12:42
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Szinte 100 %ig biztos voltam benne hogy BME-re jársz. Ne vedd félvállról, jó ez a hozzáállás, bizony itt durván teljesíteni kell, és 12-13-14. héten nincs életed, vizsgaidőszakban meg kb kajálni és sz@rni van idő a tanulás mellett, esetleg cigizni ha dohányzol. Aztán ennyi, karácsony is egy sz@r, viszont január végén ha úgy zárod a dolgokat hogy megvan minden vizsgád akkor az nagyon jó érzés.

Emiatt nem kell középsulis csajjal összejönni, vagy vmi büfészakossal. Nem fogja megérteni milyen az amikor reggeltől estig tanulnod kell különben buksz. Az egyetemen a jövőd múlik, a korodból ítélve meg elsős vagy, tehát még jobban oda kell figyelned. Egy csaj miatt ne cseszd ezt el...meg bocs, de legyél már kicsit férfi. Ne szabályozzon itt téged, mondd meg hogy ha tanulnod kell, akkor tanulnod kell és nincs mese, ha nem érti meg mehet ahova akar, lehet még sok csajod az egyetemen..

2012. nov. 12. 12:49
 15/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm igazad van. Remélem megérti még ma beszélek erről vele. És hogyha mégsem akkor bármennyire is fáj ki kell mondjam : hogy legyen vége.
2012. nov. 12. 13:03
 16/27 anonim ***** válasza:

komolyan ennyire jó ez a csaj? megéri hülyét csinálnod magadból érte? a leírak alapján értelmes, intelligens srác vagy, ne add már alább a szintet. csak egy önző féreg akar így kisajátítani magának. sértésnek fogja venni, de csak segítesz rajta, ha megmondod neki, hogy legyen már élete, és ne rajtad függjön folyton. ez nem egészséges kapcsolat, bárhonnan is nézzük.

az én barátom is elsős bme-s, én pedig gimis vagyok, mégis megértem, hogy most erre kell koncentrálnia, és nem lógok nonstop a nyakába, nem kezdek végeláthatatlan hisztibe, ha éppen egyik hétvégén nem ér rám.

exemmel pedig távkapcsolatban voltunk (ő is elsős bme-s), és hidd el, a legkevésbé sem éri meg, egyáltalán nem kifizetődő, bármennyire is érzed úgy, hogy összeilletek, csak rossz vége lehet, időpazarlás. de ez természetesen a te döntésed :)

20L

2012. nov. 12. 14:20
 17/27 A kérdező kommentje:

Most beszéltem vele telefonon , szerintem megsértődött, de túl gyenge, nem meri kimondani hogy legyen vége így meg fogjuk próbálni helyrehozni a dolgot.

Az a baj hogy nem annyira jó lány. Szóval nem szép, és nem különösebben okos, mégis minden annyira jó vele mikoregyütt lehetünk.

Köszönöm szépen a válaszokat , nagyon sok erőt adtak.

Azért kicsit szánalmas hogy innen kell erőt merítenem , másoktól és nem vagyok képes majdnem 20 évesen férfi lenni és észszerűen végigondolni a dolgokat.

De a válaszok nagyon hasznosak voltak ! Köszönöm szépen.

2012. nov. 12. 17:45
 18/27 anonim ***** válasza:

ez nem a gyengeség jele, mindenkinek szüksége van tanácsokra, segítségre

hihetetlen mennyire önbizalomhiányos vagy

2012. nov. 12. 21:20
 19/27 anonim ***** válasza:

Nos én 22 éves vagyok, de a párommal mindketten egyetemisták vagyunk. A különbség annyi, hogy ő tojik rá, még is jól teljesít (relative könnyebb szakon van), míg én majd meg gebedek, hogy ne csak kettesekkel csusszanjak át véletlenül egy-egy tárgyból. Vizsgaidőszakokban van hogy 4-5 hétig egyáltalán nem találkozunk, ami persze egyikünknek sem tetszik, még is túléltünk más néhányat.

Ez nem akarom-nem akarom kérdése és ezt neki is meg kell értenie. Ha csak összeszámolod mennyibe kerül egy féléved, akkor abszolút meg lehet érteni, hogy nem akarsz csúszni, nem akarsz kikerülni költségtérítéses képzésre, stb stb. Ezen felül a mai világban ki kell tűnni valamivel és talán a legésszerűbb az, ha jó jegyekkel végzed az egyetemet!

Nehezen ugyan, de az én párom is megérti, hogy fontos a "karrier", hogy később könnyebben menjen a kenyér keresés. Ha csak egy kicsit is felém billen a mérleg a tanulmányi eredményeim alapján egy állás pályázatnál, akkor már megérte!

Egyébként én is úgy tartom az egyensúlyt, hogy hétköznap tanulok mint valami idióta, de a hétvégék mind mind szabadon telnek el, amiket a páromra tudok szánni.

2012. nov. 13. 16:02
 20/27 A kérdező kommentje:

Én is rászánom a legtöbb hétvégémet, most is megyek hozzá pedig kedden matek zh, de már direkt elkezdtem rá készülni meg ott lesz az egész hétfő, úgyhogy most ezt így meg tudjuk oldani, de aztán lehet hogy csak 5 hét múlva találkozunk, ha minden jól megy. Remélem meg tudom vele most értetni személyesen ezt a dolgot, mert szemtől szemben teljesen más vele, akkor kedves megértő, de mikor pl chatelünk és mondjuk már 1 hete nem találkoztunk valami bekattan nála :(

De remélem rendeződnek a dolgok mert sokszor úgy érzem , hogy ő sem lesz és az egyetem sem fog menni, otthonról is nagy a nyomás mivel szüleim egy csomó mindenről lemondanak , hogy tanulhassak pedig mondtam nekik hogy nem kell mert így csak még nagyobb nyomás nehezedik rám, de nem értik meg :( Pedig nem is ilyen vagyok. Eddig tök laza voltam , nem idegeskedtem, mindig azt gondoltam hogy minek idegeskedni úgyis sikerülni fog csak tenni kell érte. Most viszont úgy érzem , hogy teszek de nem haladok előrébb sem a tanulmányokkal , sem a kapcsolatomban. Pedig az első akadájokat egész jól vettem, de jön az utolsó hét, rengeteg zh, aztán a vizsgák. Igaz hogy csak 3 lesz elvileg de akkor is félek tőlük. Remélem most sikerülni fog ez , akár mindenből kettesel, és a második félévre fel tudom venni a dolgok ritumsát, és remélem hogy ő is megérti ezt.

2012. nov. 14. 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!