Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Választanom kell a szerelmem és az egyetem között, mit tegyek most?
Úgy érzem romokban az életem. Nagyon beleszerettem egy lányba nyáron de elkezdődött az egyetem és ez már nem középiskola, itt teljesíteni kell. Viszont ez a bizonyos lány nagyon időigényes. Elvárja hogy naponta 4-5 órát beszélgessünk és sajnos csak 2 hetente tudunk találkozni. Mindketten szeretjük egymást nagyon , tényleg nagyon,de ez így nem mehet tovább mert mindig kiakad mikor mondom neki hogy tanulnom kell, vagy át kell tennünk a találkozót másik hétre.
Mit tegyünk? Én nem akarok végetvetni a kapcsolatnak azt szeretném ha megértené hogy tanulnom kell ... de ez nem megy neki és így egyre lejjebb csúszok az állandó bőgéstől és feszültségtől.
Kérlek segítsetek , kérlek
19/F
Ha nem ért meg téged akkor hagyd a fenébe!
Annó én is hasonló helyzetben voltam, nem értette meg vagy inkább nem akarta megérteni,hogy nagyon fontos nekem az egyetem. Akkor én is azt mondtam neki (bármennyire is szerettem),hogy akkor itt fejezzük be!
És láss csodát utána még ő kapálózott,hogy próbáljuk meg mégegyszer és megígéri megpróbál megváltozni...hellyel közzel sikerült neki :)
Ha nem tudja megérteni, hogy tanulnod (is) kell, akkor elég önző a csaj, már ne is haragudj!
Én is távkapcsolatban élek és mi még sajnos olyan gyakorisággal sem tudjuk megoldani a találkozást, mint ti és mégis kitartok mellette és nem hisztizek, hogy miért nem tud gyakrabban jönni! Ez érettség kérdése, ahogy mások is írták, ha pedig nem tudja ezt felfogni, akkor nem benned van a hiba!
23/L
Nem értem hogy nem lehet összeegyeztetni a két dolgot. Orvosira járok (ami azért nem egy egyszerű szak), mégis mindig volt időm a páromra.
Beszéld meg vele, hogy neked van más dolgod is. Hétköznap tanulj, a hétvégéket meg ne mondd le...
Ha annyira éretlen, hogy ezt nem bírja felfogni, akkor igen nagy gondok vannak a lánnyal.
Ha ennyire nem tudja tolerálni azt, hogy nem minden körülötte forog, akkor nem tudom mennyit lehet várni ettől a kapcsolattól.
Ha az ember szeret vkit, akkor az illető jövője is fontos neki...
Én egyszer az életben elkövettem ezt a hibát. Még naiv 18 évesként elhittem, hogy a tanulás meg a barátnő nem férhetnek meg egymás mellett. Aztán persze már későn ébredtem rá, hogy simán működött volna.
Ahol két ember tényleg nagyon szereti egymást, ott simán működhet a dolog. Persze ez is két félen múlik, mint annyi minden más.
Egyrészt ott van ő, akinek meg kell értenie, hogy a pasija egyetemre jár, mert fontos neki a jövője, stb. Ha komolyan szeret, el fogja fogadni.
Másrészt ott vagy te. Csak azt látod, hogy ez a csaj itt egyfolytában hisztizik. Közben belegondoltál, hogy ő mit érez? Hogy mennyire nagyon hiányzol neki? Hogy rossz neki nélküled, ráadásul lehet, még attól is fél, hogy "találsz valaki mást" az egyetemen. Ilyenkor neked kell észnél lenned, megnyugtatni őt, ha számonkérően viselekdik veled, ne izzítsd tovább az indulatokat, hanem inkább nyugtasd meg! Ha így viselkedik, azt csak azért teszi, mert marha rossz neki, hogy az eddigiekhez képest alig vagy mellette.
Ráadásul a félelmei nem is alaptalanok, mert azért már felmerült benned, hogy elhagyod...
Egyébként meg bocs, de azért az egyetemisták se csak tanulni szoktak egész álló nap. Még akkor sem, ha tényleg nem valami "büfészakról" van szó. Gondolom interneted az van, manapság már úgy vélem, eléggé általános, hogy ötből négy egyetemista laptoppal rohangál, arra meg ugye létezik skype meg miegymás. Innentől kezdve meg már csak időbeosztás kérdése az egész.
Meg ugye elég gyakran vannak szünetek, őszi, téli, tavaszi, szóval most lett vége az őszi szünetnek, de pár hét, és már itt is a téli, amikor értelemszerűen többet lehettek együtt. Meg gondolom, a vizsgaidőszak 6 hete sem abból fog állni, hogy heti 150 órát tanulsz.
Szóval én azt mondom, hogy meg lehet oldani ezt. Csak akarni kell.
Nem ismerem az időbeosztásodat, de van egy olyan érzésem, hogy te meg az egyetemmel kapcsolatban esel túlzásokba. Fontos dolog, kemény dolog, de azért messze nem olyan, mint amilyennek beállítod, hogy most éjjel-nappal csak tanulsz, meg minden. Elhiszem, hogy kiakadt, ha még egy szombat délutánt sem tudtál beáldozni érte.
nekem siman ment a kapcsolat egyetem mellett is,pedig en sem bufeszakra jartam.szerintem is idobeosztas kerdese.sot,en meg versenyszeruen sportoltam mellette,es modellkedtem is,ami sok kulfoldi utazassal jart.igazabol valami rendszert kene kialakitanotok,megmondom oszinten,a baratnod helyeben en sem feltetlenul orulnek,ha csak kethetente lathatnalak.es ez nem hiszti meg stb,de oda kell figyelni egy kapcsolatra is.
probaljatok komprumisszumot kotni,ha nem sikerul,akkor felesleges eroltetni,en amondo vagyok.
A kötelességet, a karriert nem szabad feladni egy szerelemért, ez tuti. Meg kell értetned vele, hogy neki is áldozatokat kell hoznia a kapcsolatért, mert az élet nem tejszínhab sajnos.
Javaslom, egyezzetek meg valami konkrét dologban, pl, mikor legyenek a randik, egyeztessétek a naptáraitokat. Arra pedig neked is oda kell figyelned, hogy ezekben az időpontokban tényleg rá koncentrálj. Gyanítom, most az a probléma, hogy ő vár rád, te pedig bejelented, hogy menned kell tanulni, ezért folyamatosan csalódások érik. Sokkal másképp esik, ha a csaj tudja előre, hogy mondjuk, a jövő héten szerdán zh-zol, ezért nem lesz rá időd hétfőn és kedden, cserébe viszont szerdán odateszed magad. Ha ezt nem közlöd, csak hétfő és kedd este is lerázod, mert tanulsz, attól persze, hogy kiborul, mert beleéli magát abba, hogy beszél veled, aztán csalódik. Egy idő után meg már eleve frusztrált, mert nem tudja, hogy most lerázod, vagy sem.
Ha ilyen módon sem tudtok dűlőre jutni, akkor viszont baj van. Muszáj neki is megértenie, hogy nem történhet mindig az, amit ő akar és hisztivel és lelki terrorral ne akarja elérni a céljait. Találnia kell neki is egy hobbit magának, hogy ne éjjel-nappal azon rinyáljon, hogy nem érsz rá. Az ilyen csajoknak az a bajuk, hogy az égvilágon semmi elfoglaltságuk nincs, csak a szerelem, és a napjuk 24 óráját is a sráccal akarják tölteni. Ha lenne valami, amivel hasznosan tölti a szabadidejét, akkor nem lenne ennyire kiborulva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!