Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha nagyon szerelmesek lennétek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha nagyon szerelmesek lennétek el tudnátok fogadni, hogy a párotok jehova tanúja?

Figyelt kérdés
A barátom családja is az,de én nem szeretnék az lenni és ők szerintem nem fogják ezt elfogadni. A párom pedig gyerekkora óta ezt a neveltetést kapta. Viszont mindketten nagyon szeretjük egymást...

2012. nov. 7. 11:02
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
39%
bírom ezeket a kiragadott példákat, csak józan ész nincs bennük
2012. nov. 7. 13:08
 32/42 anonim ***** válasza:
8%
Én eleve össze se jöttem volna vele. Amikor kiderült, hogy egy elmebeteg családja van, akkor kellett volna szakítani. Az látszik, hogy nem annyira hithű, mint a szülei, de nem fog téged választani a szüleivel szemben. Erre készülj fel.
2012. nov. 7. 13:17
 33/42 anonim ***** válasza:

Azért egy tanú heti két alkalommal gyülekezetbe jár. Fel is készül rá (amúgy úgy mondjuk 1-2 órát is igénybevesz hetente). Aztán még megy prédikálni is (ez nincs megkötve, de lehet hogy havi 10-15 órát, de az is lehet, hogy havi 70 órát). Plusz még ugye ha heti 40 órába dolgozik, az is idő. És akkor még főzzön meg - tudom is én kétnaponta mondjuk 1-2 óra). Bevásárlás stb. És ha hithű tanú, akkor tudja, hogy Jehova az első és sohasem a férje. A tanúknál a férj és a feleség a 2. helyen van.

El tudnál lenni egy ilyen tanúval? No ezért írtam az előbb én is, hogy jobban teszi egy tanú, hogy tanúval köti össze az életet, mint mással. Ezért is tanácsolja a Biblia,hogy az "Úrban házasodj". Igy tudják egymást támogatni, nem pedig hátráltatni.

Hát nem tudom, hogy a kérdező ha szereti az illetőt ÖNZETLENÜL, hogyan tudná támogatni ezekben a dolgokban a társát.

2012. nov. 7. 13:26
 34/42 anonim ***** válasza:
És akkor még a napi rendszeres Bibliaolvasásról és a személyes tanulmányozásról nem is beszéltem, hogy mennyi időt vesz el.... (mondjuk olyan 4,5 - 5 óra hetente kb.)
2012. nov. 7. 13:28
 35/42 anonim ***** válasza:
25%
NEm! Nagyanyám is egy ilyen ro hadék jehovista volt, ezeket a becsengetős hittérítő férgeket nem lehet elviselni. Más vallást se szeretek, de azok legalább kusban vannak, aztán vallogatnak azt amit szeretnének hinni. Nem érdekel. De ezek a jehovisták ritka erőszakos bar mok. Nem kellene egy ilyen szentfazék nő mellék. Én egy csinos, aranyos két lábbal a földön járó ateista materialista normális gondolkodású nőt tudnék csak megtűrni magam mellett. A vallásra nevelt bírkák sohasem hatottak meg.
2012. nov. 7. 14:17
 36/42 A kérdező kommentje:
nekem eleve visszataszító az h házalnak,becsengetnek és erőszakosak,más vallást pocskondiáznak... mindenkinek saját szíve joga h mit választanak,mibe hisznek...
2012. nov. 7. 14:59
 37/42 anonim ***** válasza:
0%
Pontosan kérdező! Hát tudod te! Ez a baj ezekkel. MEg az,hogy szentfazekak. De ha a másik fél is ilyen agymosott vallá-man, akkor aztán egymásra találtak. De ha nem vagy ilyen hiedező féle, akkor ritka nagy teher tud lenni, amikor minden második mondatában jézuskrisztyust skandálja, meg mindenre ezeket a marhaságokat vezeti rá, ami történik. Nem! A világ gonosz, az emberi lény gonosz, az teszi azzá, és se isten, se jézuska nem foglalkozik velünk, nem hagyná,hogy oda jusson ez a világ, ahol már most van, meg ami még várható. Egyedül vagyunk, ezt fel kell tudni fogni. Az élet ezt bizonytja, nem azt a semmirekellő hittérítő álmodozást. Ezek álomvilágban élnek.
2012. nov. 7. 15:03
 38/42 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Az igaz szerelem egyik fő titka hogy elfogadod a másik embert úgy ahogy van. Ha az a fiú JT és megy házalni, de te nem fogadod el, akkor tulajdonképp a feltett kérdésed sem értem. Te nem őt magát szereted! Nem azt ami ő maga valójában (hogy tanú), hanem csak a fiút - vagy én nem is tudom, mert hát nem tetszik neked amit neki kell csinálni (pl. prédikálás - most írtad).

El kéne döntened, hogy szereted-e a őt mint tanút. Elfogadod-e hogy gyülekezetbe jár, prédikál stb...

HIDD EL! HA VALAKIT MEG AKARSZ VÁLTOZTATNI ANNAK NEM LESZ JÓ VÉGE! Egy tanú elfogadná őt olyannak mint ami - vagyis tanúnak. Szerintem hagyd őt olyannak aki teljes egészében úgy szereti amilyen a hibáival együtt és akard önző módon a saját formádra formálni.

2012. nov. 7. 15:25
 39/42 anonim ***** válasza:

(félreírtam bocsi)

"együtt és akard önző módon a saját formádra formálni."

helyesen: ".... és NE akard...."

2012. nov. 7. 15:26
 40/42 anonim ***** válasza:

Az igaz szeretet önzetlen! nem pedig önző!

Ha te nem akarsz tanú lenni, ne legyél! Saját döntés! Mint ahogy saját döntés, hogy ő Jehovát szereti. Miért várnád el tőle, hogy érted elhagyja a vallását? Ez éppoly őnző dolog. Nemde?

2012. nov. 7. 15:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!