Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Feladni a karriert, tanulást,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feladni a karriert, tanulást, jó állást párkapcsolatért?

Figyelt kérdés

Mindkettőnknek diplomája van, ő talált vele jó állást, nekem sokáig nem is volt. Régebben úgy terveztem, hogy ha végzek kimegyek külföldre, mivel a környezetvédelmes diplomát kint jobban megbecsülik, de miatta maradtam. Az anyósom segített hozzá egy minimálbéres csicskamunkához. Most pedig a párom és a családja úgy gondolja, hogy ez így tökéletesen jó, amikor posztgraduális képzésre akartam menni saját megtakarításból lehurrogták, azt sem nézik jó szemmel ha más helyekre adom be az önéletrajzom, az anyósom viszont azt szorgalmazta, hogy végezzek el valamilyen titkárnős OKJ-t és akkor lehetek eggyel magasabb fokozatban ugyanezen a munkahelyen. Ugyanennyiért, csak ott kevesebb ember óhajait kell teljesíteni. Azon kívül pedig otthon maradjak csak a háttérben, a párom jár mindenféle továbbképzésre, én pedig főzök-mosok-takarítok. Nem így képzeltem a jövőm, ennyivel nem kellett volna 5 évig szopnom az egyetemen.

Ne ugráljak, maradjak meg így, tegyem be a diplomám, nyelvvizsgáim a szekrény aljára és örüljek, hogy van munkám, párom, otthonom? Többet szerettem volna az élettől..

2012. szept. 27. 12:45
1 2 3
 21/22 anonim válasza:
En azok koze tartozom, akik kulfoldrol irnak.Amit hozza tudok fuzni a temahoz az csak annyi, hogy ha a kapcsolat eros akkor nagyon nehez tavol lenni a csaladtol. Ilyenkor atgondolja az ember, hogy mi er tobbet: egy jo fizetes tavol a szeretteitol vagy egyutt nelkulozni azokkal, akiket szeret. Komoly dilemma. De annyi bizonyos, hogy ha nincs egy kulfoldon is keresett jo szakmaja az embernek, akkor bizony vert fog izzadni a kezdeti idokben. Mert idegen kornyezetbe kerul, amivel meg kell birkoznia, gyakorlatilag a nullarol kell ott kinn felepitenie ujra az eletet es persze meg kell kuzdenie a hatrahagyott elete okzta hianyerzettel is. En Ausztraliaig jottem es bar csak egy honapja vagyok itt es van allasom, de emellett is nagyon kemeny. Ha valaki nem erzi magat lelkileg nagyon erosnek, akkor gondolja meg hogy egy jol mukodo csaladi kapcsolattal hogyan lep. Csalad nelkul, kotodesek nelkul persze joval egyszerubb.
2012. okt. 24. 05:51
 22/22 anonim ***** válasza:
Nekem az a benyomásom, hogy a párod és az anyja is nagyon igyekszik lenyomni az önbecsülésedet (vajon miért, akkor jobb házicseléd leszel és szót fogadsz nekik). Én is ugyanebben a cipőben jártam, és ugyanígy beszéltem mint te. Aztán léptem, mert elegem lett. Anyósból is és a pasiból is. Persze kaptam hideget meleget, hogy én milyen vagyok... De életem egyik legjobb döntése volt! Tisztázd le magadban, hogy mit szeretnél, hogyan szeretnél élni és mondd el a párodnak, hogy mi zavar. Ha nem érti meg, vagy azt látod, hogy az ígéretek ellenére nem változtat... szerintem tiszta lelkiismerettel tudsz kilépni a kapcsolatból.
2013. jan. 31. 18:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!