Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Feladni a karriert, tanulást,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feladni a karriert, tanulást, jó állást párkapcsolatért?

Figyelt kérdés

Mindkettőnknek diplomája van, ő talált vele jó állást, nekem sokáig nem is volt. Régebben úgy terveztem, hogy ha végzek kimegyek külföldre, mivel a környezetvédelmes diplomát kint jobban megbecsülik, de miatta maradtam. Az anyósom segített hozzá egy minimálbéres csicskamunkához. Most pedig a párom és a családja úgy gondolja, hogy ez így tökéletesen jó, amikor posztgraduális képzésre akartam menni saját megtakarításból lehurrogták, azt sem nézik jó szemmel ha más helyekre adom be az önéletrajzom, az anyósom viszont azt szorgalmazta, hogy végezzek el valamilyen titkárnős OKJ-t és akkor lehetek eggyel magasabb fokozatban ugyanezen a munkahelyen. Ugyanennyiért, csak ott kevesebb ember óhajait kell teljesíteni. Azon kívül pedig otthon maradjak csak a háttérben, a párom jár mindenféle továbbképzésre, én pedig főzök-mosok-takarítok. Nem így képzeltem a jövőm, ennyivel nem kellett volna 5 évig szopnom az egyetemen.

Ne ugráljak, maradjak meg így, tegyem be a diplomám, nyelvvizsgáim a szekrény aljára és örüljek, hogy van munkám, párom, otthonom? Többet szerettem volna az élettől..

2012. szept. 27. 12:45
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Könnyű azt mondani, hogy meneküljek, de mégiscsak a párom, felépítgettünk együtt valamit...

A korábbi kapcsolataimból kisebb dolgok miatt is elmenekültem, aztán rájöttem, hogy az újabb kapcsolat tulajdonképpen még rosszabb. Hozzá képest az exem bizonyos dolgokban jobb volt, de az már a múlt..

Lesz ennél jobb? A környezetemben sok embernek annyira elb***ott kapcsolatuk, életük van, hozzájuk képest nekem jó. Meg 30 környékén az ember nem csinálja azt mint 20 évesen, hogy - innen nézve - apróságok miatt szakít. Ez ugyan nem apróság, de lesz jobb pasi? Anyám és nagymamám is 30-40 évesen az igazit kereste, de csak egyre rosszabbakat talált, végül egyedül maradtak. Nekem lehet mázlim volt, hogy minden eddigi párkapcsolatom normális ember volt. Csak idővel jönnek a problémák, és neki pont ilyen konzervatív szülei vannak, hogy lány othon, max. valami papírtologató munka, fiú az ész, a kenyérkereső, a családfő, a döntéshozó. Legjobb lenne elmenni az anyóséktól távolra, ne tudjon mindennap találkozni velük..

2012. szept. 27. 13:27
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

az ellenkezőjét teszed, mint mondod

belebonyolódsz egy családi drámába, miközben csak egy lépés lenne az egészet ott hagyni, nem?

biztos, h a párod miatt maradtál itthon vagy a párod egy jó ok volt erre?

igazából magadhoz legyél nagyon őszinte

nem vagy kissé döntésképtelen?

cselekedj aszerint, amit akarsz!

2012. szept. 27. 13:27
 13/22 anonim ***** válasza:
Ne add fel magad egy kapcsolatért. Mit ér az olyan kapcsolat ahol az anyós mondja meg hova menj dolgozni stb? Na meg a pasinak is inkább támogatnia kellene abban amit szeretnél csinálni , beszéld meg vele. Tegyük fel ha szakítanátok később , akkor tuti megbánnád , hogy nem építetted fel a karrieredet stb.Ha karriert akarsz akkor hajrá ,na meg más örülne ha lenne pl: nyelvvizsgája stb ne pazarold el.
2012. szept. 27. 13:32
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
*UI: Egyet értek az előttem szólókkal ha a srác anyuci pici fia akkor fuss! Miért elégednél meg egy elmegy kapcsolattal, amikor lehet találnál jobbat , ne az legyen a szemed elött ,hogy egyedül maradsz..
2012. szept. 27. 13:36
 15/22 anonim ***** válasza:

jah, asszem értem a problémádat, bár ezt csak a sorok között fogalmaztad meg

20 évesen mg könnyen szakítottál, mert fiatal voltál, de 30hoz közel már meg kellene állapodni, és aztán te is csak keresnéd...keresnéd

de manapság nem fognak megszólni, ha egyedül vagy, inkább egyedül, mint egy rossz kapcsolatban

vagy elmenekülsz vagy megpróbálod megoldani, de ahhoz kell egy partner (és neked nincs ilyened vagy legalábbis te úgy érzed)

hogy mikor melyik a jobb az szitu függő...ezt a döntést neked kell meghozni, végiggondolva, minden eshetőséget

talán segít: képzeld el az életedet 10 év múlva aprólékosan (napirend, hobbi, pár, munka, esetleg gyerek/ek) ha együtt maradtok, és semmi nem változik

ha együtt maradok és változnak az erőviszonyok

ha nem maradtok együtt

válaszd a megfelelő opciót, sok sikert!

2012. szept. 27. 13:37
 16/22 anonim ***** válasza:

"Könnyű azt mondani, hogy meneküljek, de mégiscsak a párom, felépítgettünk együtt valamit... "

Magyarázd meg hogy mit?

Én úgy látom hogy te felépítettél magadnak (avagy rád osztották) az otthonlévő, gyereknevelős, főzős szerepet. A párodra meg ráosztották a tökéletes, mindenben támogatásunkat élvező karrierista szerepet.

Milyen felépített élet az, amiben rosszul érzed magad? vagy hogy más mondja meg hogy mire vagy jó. egy nagy rakás sz@r, életnek nem nevezhető dolog, egy növény is jobban érzi magát, pedig neki nincs nagy igénye, fény meg tápanyag.

mit tehetsz?

-elfogadod hogy feleslegesen tanultál, és rád a családanya szerep lett kiosztva. talán kijutsz külföldre ha a párod kivisz, vagy nem jutsz ki soha ha ő nem akar menni.

-megbeszéled a pároddal hogy ez így neked nem jó, és vagy dűlőre juttok vagy nem

- keresel valakit aki nem önző, és rád is odafigyel. szerencsére vagyunk páran ilyenek.

2012. szept. 27. 13:40
 17/22 anonim ***** válasza:

ha azt látnám hogy manapság 1 biztos pontot ki lehet építeni igaz életben, akkor mondanám az egyiket vagy másikat válaszd.

de sajnos azt látom, hogy a munka meg a pár is csak jön megy és teljesen értelmetlen mindkettő.

szerintem ha többet akarsz az élettől jobb külföld, ott a kereset is jobb és az emberek is értelmesebbek, egy ilyen férfival nem hiszem hogy sokra mész. persze ez a te hibád is hogy nem ismerted meg előtte rendesen,szóval szerintem neked inkább a karrier mint az emberi kapcsolatok lesz a boldogságforrás

2012. szept. 27. 14:06
 18/22 Diavolino44 ***** válasza:

Kivancsi vagyok, ki az a valaszolok kozul aki kulfoldrol ir? Ha esetleg van ilyen akkor az jelezze itt kommentben, de gyanitom, hogy senki.

Eloszor is kedves kerdezo, kitol hallottad,hogy kint jobban megbecsulik a kornyezetes embereket? Itt ahol elek UK (edinburgh) akiknek ilyen vegzettsege van sem tud elhelyezkedni a szakmajaban, nem hogy egy kulfoldi. Tudom mert en is ezt vegeztem, s h ne menjen karba az eveim ezert probaltam kvazi mindent hasztalan. Ha kulfodre koltozik valaki es diplomajahoz keresne munkat, felejtse el (kiveve a orvos, fogorvos vagy ha konkretan ot keresik arra az allasra). Az uj orszagban te egy senki vagy a tanulmanyaid semmit sem ernek. Fel ev College v. Uni amit itt vegzel az tobbet er mint az otthoni 5 eved. (Forditva ez maskepp van a kint megszerzett diploma otthon ertekesebb.)

Azt mondjak USA-ban vannak olyan reszek ahol kellenek meg ilyen szakemberek, de szemely szerint olyan messzire nem mennek. Nemetul nem beszelek igy ott nem tudom mia helyzet.

Nekem itt sz@r munkam van, de annyi penzt kapok erte, h az karpotol majdnem mindenert.

Karrirer,penz vs Parkapcsolat

En anno a mennyasszonyommal jottem ki, de o 8 honapja kapott egy ajanlatott Magyarorszagon s mindenkepp haza akart menni, haza is ment. Mehettem volna en is, s kb 1 ev mulva majd talalok egy melot mint a tied havi 90 nettoert. Ezt nem akartam. Keptelen voltam haza menni...

Azota sincs parom s tavol vagyok a csaladtol, a notol akit meg most is szeretek. Aki nem elt igy az nem tudja milyen maganyos tud lenni az ember egy idegen orszagban, s baromi egyszeru a penz valasztani, de nem biztos, h jol dontottem.

2012. szept. 27. 14:11
 19/22 A kérdező kommentje:

Pár volt évfolyamtársam Amerikába ment, de még ha pl. Angliába is mennék bébiszitternek vagy szállodába, akkor is jobban keresnék mint itt.

Elhagyni azért sem akarom, mert szeretem, meg szerintem jobb lenne vele, ha nem lenne ennyire terelve. Figyel rám, foglalkozik velem, csak szerinte (is) ez egy felesleges diploma, örüljek, hogy van munkám. Most azon vagyok, hogy legalább Budapesten, vagy Nyugat-Mo-n legyen valamilyen jobb állásom, ott ő ugyanúgy találna munkát mint itt - még jobbat is, csak nehezen akar lépni.

2012. szept. 27. 14:21
 20/22 anonim ***** válasza:

persze, a pénz nem tesz boldoggá, de a szerelem sem fog megetetni...

és nem angliába kell menni, ott már tele van bevándorlókkal az ország.

2012. szept. 27. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!