Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szakmunkás vagy diplomás párt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakmunkás vagy diplomás párt választanátok? Melyik a jobb?

Figyelt kérdés

26 éves szakmunkás pasi vagyok, volt szerencsém mind két kategóriához. Szerintem egy szakmunkás nő több szempontból is jobb. Van amelyik sokat olvas és művelt és vannak színházba, operába járó szakmunkások is. Sok esetben pedig egy szakmunkás, jóval többet is keres, mint némelyik diplomás. Meglátásom szerint, egy szakmunkás nő nem annyira pénzéhes (jó persze azok között is van) és sokkal érettebben gondolkodnak diplomás kortársaiknál. Ezenkívül szakmunkás nőt, még nem láttam prostiként dolgozni, egyetemistákkal viszont tele van a szakma.

A haverom pár éve összejött egy egyetemista lánnyal, aki hozzáköltözött. Egyedül ő dolgozott a csaj nem. Hivatkozva arra h ő tanul. Fizette neki a luxusigényeit, a csaj ígért neki fűt-fát, házasságot, gyereket, ha majd lediplomázott. Meg is lett a diploma, a csaj közölte a sráccal, hogy most már le lehet kopni, mert őneki csak diplis pasi kell. Addig meg jó volt a szakmunkás is, még fizetgette az egyetemi éveit. Ezt hívják kitartott k.-nak. Érdekes szakmunkás nők között még nem láttam ilyet.

Ki hogyan látja ezt?

2012. szept. 23. 15:06
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Igen, ebben igazad van. Ezt ki is hagytam a válaszomból, hogy azért van néhány diploma, aminek úgymond van értelme, gyakorlati haszna. Ezekkel semmi gond, ha az illetőnek nincs hozzá nagy arca.
2012. szept. 24. 15:50
 22/29 anonim ***** válasza:
51%

Én azt vettem észre a szakmunkásoknak van nagy arca. Fogalmam sincs miért. Harsogják, hogy lenézik őket a diplomások, de én diplomás közegben mozgok, és soha senkitől nem hallottam, hogy "hülye szakmunkások". Azt viszont elég soktól, köztük én is osztom ezt a véleményt, hogy sokan azért nem mennek el szakmát tanulni, mert akik oda kerülnek, az valami borzalom. Olyan közegbe kerülne, ami elviselhetetlen és ez sajnos igaz. Régebben ez egészen más volt, igenis megválogatták ki lehet szakmunkás és tényleg akarták is a szakmát, meg szerették, na meg nem utolsó szempont, hogy tudták is. Most meg gyakorlatilag az megy szakmunkásképzőbe, aki sehova máshova nem jut be. Ami elég nagy baj, mert érdeklődés híján nem sok jó szakember kerül ki. Az egyik rokonom akart alkalmazni fiatal szakmunkást és a rengeteg jelentkező közül egyetlen olyan sem volt, aki alkalmas lett volna a végzettségének megfelelő munkára.

Felénk a szakmunkásképzőt nagy ívben kerülik, mert akárki elmegy mellette, legyen idős, fiatal, nő vagy férfi, elkezdenek anyázni meg köpködni. Szóval ez azért elképesztő és ez nem a régiekre vonatkozik, hanem a mostaniakra, ezt hangsúlyozom. Nagyon sajnálom a kivételt, hosszú távon nagyon jól fog járni, de a tanuló évek szörnyűek lehetnek nekik.

Visszatérve nekik a legnagyobb az arcuk és szidják a diplomásokat mondván semmire valók, lenézik őket, holott én példát erre soha életemben nem láttam a fordítottjára viszont számtalanszor. Csak pár megjegyzés: "Hülye diplomás, szart sem ér a papír, lusta voltál dolgozni menni, én biztos sokkal okosabb vagyok akármelyik hülye diplomásnál".

Szóval lehetne beszélni róla, hogy ki néz le kit. A normális szakmunkás és normális diplomás tökéletesen elfér egymás mellett és soha egyiknek sem lesz szava a másikra.

2012. szept. 24. 17:26
 23/29 anonim ***** válasza:
50%

Na meg nem beszélve a kérdezőről. Nekem nagyon rosszul esett, amit írt, alaptalan marhaságok, és tudom, hogy rám nem vonatkoznak, mert nem vagyok ilyen, de a többségre sem vonatkozik és általánosít, egy kalap alá vesz a bunkókkal, csak mert tovább tanultam.

Az én szememben minden ember egyenlő és soha senkit nem értékeltem ez alapján és nem soroltam kategóriákba.

2012. szept. 24. 17:34
 24/29 anonim ***** válasza:

Tudjátok mi a furcsa? Lehet én mozgok olyan közegbe, vagy nem figyeltem fel soha hasonlóra, de 37 éves vagyok és még soha nem hallottam az ismerőseim közül, hogy lenéztek volna valakit a végzettsége miatt. Pedig vannak olyanok is, akik szakmunkásiskolát végeztek, van aki egyetemet.

De dolgoztam is már olyan helyen, ahol elég széles volt a választék végzettség terén, és ott sem hallottam ilyesfajta megkülönböztetést.

:)

2012. szept. 24. 21:12
 25/29 Zoli0325 ***** válasza:
76%
Te ha randizol az az első kérdésed hogy milyen pappírja van???? Te aztán az abszolút idióta kategóriába tartozol és ha megtetszik egy szép, aranyos lány akinek belső értékei is felbecsülhetetlenek számodra na de sajnos csak ált. isk. van akkor elhajtod mert nincs számodra megfelelő pappír??? Te most alkalmazottnak megfelelőt vagy társ-nak megfelelő nőt keresel?
2012. szept. 25. 14:47
 26/29 anonim ***** válasza:
51%
Amúgy ,meg a nők többsége előszeretettel csalja meg a diplomás férjét szakmunkás pasival.Ez a gyakorlat.Az ágyba is jobb az állóképessége egy fizikai munkásnak.
2013. febr. 12. 22:04
 27/29 anonim ***** válasza:
51%
Bocsánat:ágyban
2013. febr. 12. 22:05
 28/29 anonim ***** válasza:
Ez azért jó vicc volt utolsó :)
2013. febr. 13. 10:24
 29/29 anonim válasza:
57%

Végigolvastam az összes kommentet.Vagy dőltem a röhögéstől, vagy dühös és szomorú lettem. 27 éves diplomás nő vagyok, a párom szintén diplomás, az első diplomás az életemben és remélhetőleg az utolsó is :) Volt már kapcsolatom szakmunkással is. Emberek, most komolyan a végzettség határozza meg a személyiségünket?! Egyáltalán nem. A legtöbb ember nem a végzettsége miatt van elszállva magától, hanem mert benne van a személyiségében ez a viselkedési mód. A páromnak egyetemi diplomája van, nagyon jól fizető állása és egyáltalán nem beképzelt, nem kérkedik a tudásával, a pénzével. Viszont az ismeretségi körünkben számos szakmunkás van, ők elég gyakran lenézően viselkednek velünk, beszólogatnak,és sokszor irigységet is vélek felfedezni náluk, amiért ők nem tudnak olyan munkakörben és olyan fizetésért dolgozni, ahogy mi. De itt azért gondoljunk bele abba, hogy nem mindenki tud továbbtanulni (családi/anyagi háttér), illetve nem mindenki akar továbbtanulni.

Nem kellene általánosítani, hogy egy diplomás csaj csakis hülye p*csa lehet, eltartatja magát stb. Ismerek szakmunkás csajt, aki a bolond diplomás palijával tartatja el magát, úgy él, mint egy kis hercegnő. Szóval látható, hogy diplomások között is van bolond bőven, meg szakmunkás pénzéhes csaj is létezik.

2013. jún. 11. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!