Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Segítség! Hol a kiút?

Figyelt kérdés

20-20évesek vagyunk a párommal 3éve vagyunk egy kapcsiban. Bnőm depressziós voltak öngyilkossági kisérletei is, otthon nemérzi jól magát, nagyon sokmindenért ok nélkül kap, nővére tönkreteszi idegileg. Én eztlátva, mert szeretem megpróbáltam elvinni onnét, akár 1albérletbe. De a megbeszélt időre nemtudtam ezt beváltani. Ő aztmondja csak igérgettem,és öngyilkos akart lenni, én megakadályoztam. Mindig aztmondja hogy öngyilkos lesz,mert nemsikerült elvinnem,ott pedig nembirja tovább a szüleinél.pszichológus aztmondta h környezetváltozás kell neki. ezt akartam bevalósitani demint már irtam nemsikerült a megállapodott időre.. Igy aztmondja igérgettem,hazudtam. Pedig tényleg amit tudtam megtettem és megis teszem. és aztmondja ezzel a kudarcal öngyilkosságba kergetem. Tegyük fel ha öngyilkos lesz, engem akkor meghurcolnak rendőrségen. lehet ez olyan amit itt leírnak ? : [link] << mert itt az áll h olyan lelki hatást váltok ki a másik személyből a kudarcal, hogy ö ebbe menekül... szerintetek?

A másik pedig amin rajtavagyok h próbáljuk meg átvészelni ezt az egész helyzetet,én párterápián is gondlkodtam h elmegyek oda, mert nemakarom h baj érje mert féltem,szeretem.. de ha ő igy nemakar együtt maradni akkor mit tegyek ? kérlek segitsetek ! köszönöm

2012. szept. 5. 21:34
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
igen eléggé elfajult a dolog és személyiségileg is ennek tudható be a változás.... :/ én próbálom mindig biztatni vmit tenni, de annyira sakk-matt helyzetben vagyok hogy agyalok-agyalok de nemtudom hol próbálkozzak már. csak nyugtatom mindig.
2012. szept. 6. 21:49
 12/23 anonim ***** válasza:

Agyalsz, agyalsz... már KÉTSZER írtam, hogy szakemberre van szüksége! Pszichiáterre konkrétan. TE nem tudod meggyógyítani, és ha azt hiszed, hogy tudnod kellene, akkor magadat is megnyomorítod. Ez van.

Vidd el a pszichiátriai gondozóba.

2012. szept. 6. 22:15
 13/23 A kérdező kommentje:
Voltunk, ő is ezelőtt pszichiáternél / gondozóban, kecskeméten ,szegeden kórházban hasonló dolgok miatt.. depresszió meg a többi.. De most ahogy mondtam neki ezt, azt beszéltük h telitömnék gyógyszerekkel, aztán megint magáról se tudna. 1részt ezt megértem mert kecskeméten ez volt. deakkor viszont keresünk vkit, akihez elmehetünk és kezeli.
2012. szept. 7. 17:16
 14/23 anonim ***** válasza:

Megint én vagyok, aki a pszichiátert nyomatja.

Szegeden tudom ajánlani a legjobb szakembert, aki a lelkével is foglalkozik, nemcsak gyógyszert ad! Írom privátban!

2012. szept. 7. 20:35
 15/23 A kérdező kommentje:

sziasztok! A fejlemény annyi,hogy ismét a kudarcok és a félreértések miatt, sajnos rossz helyzetbe kerültünk. Próbálom nyugtatni,és megmondtam neki h pszichiáterhez megyünk. Erre ő aztmondta hogy a kapcsinkat kell rendbetenni,mert ősem tudja már mit akar. Nem ennyit ér a kapcsi , és szeretném ha egy szakértő (pszichológus) mondana véleményt az egészre, mert igy nemlehet bmihez is hozzákezdeni v belefogni,hogyha lelkileg őis teljesen kivan,emiatt feszült,meg agressziv is lesz. Pl: elmentünk panzióba kikapcsolódni,sajnos egy ügyetlen félreértésből megint balhézás lett,ezen nagyon bepörgött,akárhogy is akartam nyugtatni,majd eltelt az időnk is, ami mégjobban idegesítette őt is,és igy nemlett semmi a kikapcsolódásból,és az eggyütlét részből sem. Nagyon kivagyok és sajnálom, én csak elakartam neki mondani néhány dolgot,amit talán mindketten túl hevesen reagáltunk le...

Most még megpróbálkozunk a pszichológussal.. Aztmondta bnőm,hogy mindenképp rossz helyzetbe került őis, (énis,hiszen nekemis ugyanúgy érdekem a kapcsolatunk,és féltem is őt) de nemakarom h miattam szedjen gyógyszert v akármi, mert ez ahova jutottunk,amiatt van hogy nembirtam elvinni kikapcsolódni,és igy a mikapcsolatunk is szétcsúszott... és az hogy mi is összeszólalkozunk, nemvezet jóra, ezért szeretném egy szakemberhez elvinni őt is és elmondani a jelenlegi helyzetet és az előzményeket. Ha vele maradok, kikell hoznom a kapcsolatunkat a béka segge alól, erőt adni neki,és elköltöztetni, utóbbi a legnehezebb. Viszont beszéltük amit mondott hogy hagyjuk egymást. Amikor erre visszatértünk, aztmondta nemtudna akkor mihez kezdeni,mert akkor meg nembirnánk beszélni ennyit sem. Én nemtudom elképzelni hogy ha szakitanánk,úgy legyek mellette mint barát.. szóval féltem,szeretem, és amellett vagyok hogy ezt a kapcsolatot és őt,újra felélénkítsük és kimásszunk a lecsóból.. Ti mit gondoltok arról amit most leírtam?

2012. szept. 13. 19:01
 16/23 anonim ***** válasza:

Szia, én vagyok megint (én adtam a pszichiátert Szegeden).

Újra és újra az szúr szemet nekem, hogy te mennyire felelősnek érzed magad a barátnődért. Kihozni, elvinni, elköltöztetni... NEM a gyereked, nem vagy érte felelős, újra csak azt tudom hangsúlyozni. Beteg és segítség kell neki, annyit tudsz segíteni, hogy oda elirányítod. Az már rajta múlik, hogy elmegy-e vagy jár-e rendszeresen.

Erre meg te is rá fogsz menni, hogy egy pszichésen ennyire megterhelő lány egész életét és boldogulását magadra veszed...

Szerintem ezt meg fogja erősíteni a pszichiáter is...

Más: neked magadnak meg azon lenne érdemes elgondolkodnod, hogy miért bünteted magad... Nagyon önostorozó vagy, önszántadból veszel magadra olyan terheket és felelősségeket, amelyek nem téged illetnek...

2012. szept. 13. 20:56
 17/23 A kérdező kommentje:
Pont ezen gondolkodom, de azért mondtam neki h megpróbálom,mert nemtudtam elnézni hogy otthon minden szirszar miatt szenved,meg ilyenek.. És egyszerüen annyira gáz a dolog.. pl ha nembirnám és otthagynám,akkor valószinü h hülyeséget csinálna.. írtam a kisérleteit.. Hameg maradok akkor rákell vennem h ebből a helyzetből kijussunk. Figyelj, múltkor kérdezett vmit előző kapcsimból,elmondtam,kifejtettem neki bővebben, erre meg az idegesség miatt mindenen felkapja a vizet,és megint csak szócsata lett belőle amivel sikeresen eltelt az idő is :S igy megint nemmaradt másra, pedig végig azon voltam h érthetően lefixáljak egy olyan témát, amivel nemis érdemes foglalkozni,és megakartam nyugtatni.. Szóval ő már annyira kivan h amit más ember letud, ő azon is felpörög, és legutóbb megint sírógörcs, ordibálás agresszió,meg 2x megpofozott (!) , utána meg idegében összeesett,rángatózni kezdett.. már épp mentőt akartam hivni mikor kezdett kicsit jobbanlenni. olyan mintha vmi epilepsziás rohamot kapna v vmi.. most ha igyfolytatjuk akk vagy infarktust v agyvérzést kap :S akkor meg egy életre megpecsételődik minden :/
2012. szept. 14. 20:34
 18/23 anonim ***** válasza:
Figyelj ide, rágódhatsz te meg ecsetelheted, hogy mi minden történik, de újra csak azt mondhatom, BETEG, orvosra van szüksége. Nem tudsz segíteni neki, nem feladatod, nem felelősséged...
2012. szept. 14. 20:41
 19/23 A kérdező kommentje:
Viszem is, beszéltem pszichológussal,sőt doki jóvoltából,bemehetünk együtt a kórházi pszichológushoz, pszichiátria részlegen, és ott felméri az állapotot, az ingyenes. Viszont a magán terapeuta,az meg 10-ezer / alkalom/60p. de amit csak tudok megteszek. elé álltam és megmondtam hogy nemtürhetjük a helyzetet, elkell menni, egy szakember másképp látja ezt! és jövőhéten ezt elakarom intézni h elmenjünk!
2012. szept. 14. 21:02
 20/23 anonim ***** válasza:
[link] hallgasson pro fm-et
2012. szept. 16. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!