Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Segítség! Hol a kiút?
20-20évesek vagyunk a párommal 3éve vagyunk egy kapcsiban. Bnőm depressziós voltak öngyilkossági kisérletei is, otthon nemérzi jól magát, nagyon sokmindenért ok nélkül kap, nővére tönkreteszi idegileg. Én eztlátva, mert szeretem megpróbáltam elvinni onnét, akár 1albérletbe. De a megbeszélt időre nemtudtam ezt beváltani. Ő aztmondja csak igérgettem,és öngyilkos akart lenni, én megakadályoztam. Mindig aztmondja hogy öngyilkos lesz,mert nemsikerült elvinnem,ott pedig nembirja tovább a szüleinél.pszichológus aztmondta h környezetváltozás kell neki. ezt akartam bevalósitani demint már irtam nemsikerült a megállapodott időre.. Igy aztmondja igérgettem,hazudtam. Pedig tényleg amit tudtam megtettem és megis teszem. és aztmondja ezzel a kudarcal öngyilkosságba kergetem. Tegyük fel ha öngyilkos lesz, engem akkor meghurcolnak rendőrségen. lehet ez olyan amit itt leírnak ? : [link] << mert itt az áll h olyan lelki hatást váltok ki a másik személyből a kudarcal, hogy ö ebbe menekül... szerintetek?
A másik pedig amin rajtavagyok h próbáljuk meg átvészelni ezt az egész helyzetet,én párterápián is gondlkodtam h elmegyek oda, mert nemakarom h baj érje mert féltem,szeretem.. de ha ő igy nemakar együtt maradni akkor mit tegyek ? kérlek segitsetek ! köszönöm
Akármennyire is sajnálom a partneredet, én nem tudnák vele élni. Nem vagyok hajlandó az életemet elrontani és egy rettegésben élni.
Ő már örökké ilyen lesz. ebből nem hiszem, hogy belátható időn belül kigyógyul. Segíts neki, de ne kösd az életedet hozzá.
Lehet, hogy kőszívűnek látszom, de a családomat nem alapoznám ilyen életre.
Nem értek egyet előzővel, TE nem tudod kihozni őt a depresszióból! Ez nem egy rosszkedv, hanem egy pszichés betegség. Túl sokat vársz magadtó, és ő tőled. Te nem tudod őt megváltani.... Szomorú igazság, de el kell fogadni.
Neki kell rászánnia magát egy komoly kezelésre. Ha szuicid veszély van, azonnal felveszik a pszichiátriára.
Még egyszer: NEM A TE FELELŐSSÉGED AZ Ő LELKIÁLLAPOTA!!!!!
Azt az egyet tudod megtenni, hogy segítesz neki bemenni a pszichiátriára. Ennyi.
# 2/3 Időpont ma 21:42 -nek :
a romantikázás.. igazából nyugton se hagynak minket ott. se nálunk. voltunk panzióban kettesben tölteni az időt, de abból se jött igazából ki sok jó,mert hiába nyugtattam teljes erővel pedáloztam akkor se igen sikerült.. a másik pedig h oylannyira elfajult a helyzet, hogy van mikor odamegyek hozzá átölelném,vagy megsimogatom, akkor neki ez nemjól esik, meg ilyenek.. pedig mindent beleadok és tiszta szivből szeretettel fordulok hozzá, és abban az ölelésben benne van minden érzelmem, de valahogy nem müködik vagy az ő számára nemjön ez át nemértem :/
A depresszió kezelhető megfelelő terápiával,sok sok beszélgetéssel.Igenis kihúzható az ember a mélyből.
De a legfontosabb amit már elmondtak:jobb környezet.
"mindent beleadok és tiszta szivből szeretettel fordulok hozzá, és abban az ölelésben benne van minden érzelmem, de valahogy nem müködik vagy az ő számára nemjön ez át nemértem :/"
21.46-os vagyok. Mondtam, hogy beteg, sürgős terápiára van szüksége!!! Nem tudod TE megmenteni a szereteteddel/szerelmeddel, csak azzal, ha szakemberhez viszed!
Én is akartam, még a barátom előtt Öngygyöngyi lenni, aztán elmeséltem (sajnos) neki, és nem mer egyszerűen elhagyni. Hiába mondom hogy már nem tennék butaságot, nem és nem. Jó, nem emiatt van velem, de amint vitázunk, és vhogy felhozódik a szakítás, látom rajta hogy bekapcsol az agya, és nem akarja hogy bántódásom essen. Nekem is szörnyű itthon, de ezt meg kell tanulnia kezelni a bnődnek. Mindent ki lehet bírni, ez sajnos kicsit a személyiség rovására mehet. Én pl eléggé érzéketlen lettem, nem bunkó, csak egyszerűen nuku emberi érzelem. Csoda hogy szerelmes vagyok, és amennyire tudom, kipróbálom mutatni hogy szeretem, de tudja nem vagyok nagy nyálazós csaj.
Szóval azt mondom, gáz ha a nyakadba varrja ezeket a problémákat olyan értelembe, hogy ilyen szavakkal dobálódzik, és nyakadba varrja a felelősséget. Mellesleg elég önző dolog is, és gondolom szerelmes, már ne haragudj, én a páromért bármit megtennék, pláne ha arról lenne szó ha kicsit tűrnöm kéne. Éljen a jövőben fejben, hogy mennyivel könnyebb és jobb lesz...ha nem így teszi, önző, már ne haragudj. Nekem se jó itthon tényleg, elhiheted, nem csak egy tini pi*csa siránkozik gyk-n, én 7 évesen többet megéltem mint más 35 év alatt....
Mellesleg...öngyilkosság? Aki tlg az akar lenni, nem mondogatja. Tudom, ez egy eléggé elterjedt sztereotípia, de van benne vmi. Valószínűleg már csak nagyon ki van bukva, és több törődésre vágyik. De ha mégis ilyen hajlamú van rá megoldás. Én nem tudom, lehet hülyén hangzik, de tudsz róla hogy felhalmozott volna gyógyszert...borotvapengét, v bármit amivel megölheti magát? Mert ha nem, nem is tervezett..
Nekem mai napig van egy igen éles borotvapenge még a közgázkönyvemben, és a mai napig egy kiút. Ha szétmennénk a párommal, és nem bírnám tovább a világot, akkor ez egy mentsvár. És ha már ott tartanék, mert már 1x tartottam, elővettem, és kvra lenyugodtam. Egyszerűen csak itt maradtam "kíváncsiságból". Szóval nem tudom, sok tippem van még hogyan lehetne ezt belőle kinevelni, ha akarod rám írsz, már így is kész regényt írtam. Sry..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!