Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem volt barátom még. Miért?
17 éves lány vagyok. Mások szerint(ismerősök, barátok, rokonok) nagyon szép vagyok. Törődök magammal, vigyázok az alakomra, mindig rendben van mindenem. Mindenki csak csodálkozik, hogy hogy lehet az, hogy nem volt még barátom soha. Erre én mindig csak azt a választ adom, hogy 'Nem tudom..'. Mert tényleg nem. Lehet azért mert félénk vagyok, és nagyobb önbizalmam kéne, hogy legyen? Mert az jelenleg(többek közt e miatt is) szinte 0. Látom a nálam kevésbé szép lányokat a barátjukkal(ez nem sértés, csak észrevétel), és arra gondolok, hogy ha nekik sikerült, nekem miért nem? Hiába vagyok majdnem minden nap a városban, sétálgatok, leülök. Mindig egyedül vagyok. Mégse jön hozzám oda senki, pedig ahogy láttam meg hallottam, jó párszor oda mennek a fiúk a magányosan üldögélő lányokhoz.
Ennyire látszana, hogy nem vagyok megelégedve magammal? Vagy mi lehet a gond?

Én is magamra ismertem az írásodban. :) Igaz, nekem volt már barátom, de csak egy hónapig... ő hagyott el. Annyira rosszul esett, hogy azóta szinte reménykedni sem merek már. Ő volt az, aki által sikerült sokat fejlődnöm önbizalom terén, mely azelőtt nekem is jóformán nulla volt. Segített... de nem volt mellettem elég ideig. Most ismét csaknem olyan vagyok, mint régen voltam.
Talán a kisugárzással lehet a gond a te esetedben is, és meglehet, hogy érzékelhető valamelyest mások számára az önbizalomhiányod is.
Csak annyit tudok segíteni: ne hajszold a szerelmet, csak várj rá csendesen, és akkor előbb-utóbb rád talál. Tudd magadról, hogy értékes vagy! Amint elfogadod önmagadat, önbizalmat nyersz, és ez külsőleg is látszódni fog a kisugárzásodban.

Azt kell, hogy mondjam, van olyan, mikor belenézek a tükörbe, és szépnek látom magam. Minden este megnézem az alakom a tükörben, és úgy gondolom, hogy igen, ezt akartam elérni. És valahogy még sincs önbizalmam. Fura. Pedig az arcom se csúnya, megint mondom, van olyan, hogy kifejezetten szépnek látom magam.
Nem hajszolom a szerelmet, csak néha, ha magányosnak érzem magam erre gondolok, és elég rossz érzés. Igazából, nem is tudnám mit kellene csinálni ahhoz, hogy úgy tűnjek, mint aki keresi a szerelmet és mindenféleképpen meg akarja találni. Nem vagyok ez a 'kell egy pasi, most rögtön!!' lány(pár ismerősöm ilyen), csak mikor egyedül vagyok, és rámtör az egyedüllét, akkor érzem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!