Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Pszichopatával (antiszociális...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Pszichopatával (antiszociális személyiségzavarral küzdő) férfival vállaljak avagy sem barátságot?

Figyelt kérdés
Szerelemnek indult,de persze lehetetlenség volt Vele.Én 31 tanítónő,Ő ügyvéd,40 éves.A barátság egyoldalú,Én hallgatom Őt.Csináljam Vele,vagy ne?

2012. júl. 23. 11:25
1 2 3 4 5 6
 41/54 A kérdező kommentje:
Doktorrossz,részben igazad van,részben nem.Később összeszedem a gondolataimat erről,és leírom őket.
2012. júl. 23. 21:54
 42/54 A kérdező kommentje:

Szinte teljesen biztosra veszem,hogy nem fog Rám mozdulni,minden gondolatát és üzenetét az "új" lány tölti ki,szerintem nem manipulál Engem(bár ennek ellenére továbbra is nézegeti a képeimet,de ezt már többször leírtam).Igen,Én egy vállrándítás voltam neki,de már nem fáj,nem érdekel,de csak azért van ez így,mert tudom,hogy beteg.

Mikor megismerkedtünk,egy erős,kiegyensúlyozott,értelmes és elveimhez hű nő voltam.Igaz,86 kiló,és elhasználódott,Magára semmit nem adó,semmi önbizalmam nem volt Hozzá(csak ami a külsőmet illeti)..A társkeresőn a régi,gyerekszülés előtti képeim voltak fent,amin nagyon jól néztem ki,Ő először azt hitte,h Én olyan vok az életben is-mire közöltem h téved.Erre Ő a testemre azt mondta,nem érdekli,csak az arcom számít,az pedig szép volt túlsúlyosan is.És akkor jött Ő,igen,a menő,pénzes csávó-és újra Nőt csinált Belőlem-ma minden férfi megfordul utánam(mikor először találkoztunk akkor is viszonylag már szép voltam,1 hónapig csak chateltünk,és már azalatt kezdtem változni).Ezzel egy időben labilis lettem,düh -ideg és hisztirohamokkal(pont mint Ő),nyugtatót kezdtem szedni.A végén kidobtam Őt,mert már nem tudtam elviselni,persze Ő addigra már javában csalt.

Szerintem vannak Bennem antiszoc vonások-de vki szerint mindenkiben vannak,csak hát ugye nem mindegy,milyen mértékben.Általában minden pasit elmarok Magamtól,mert hisztis vagyok,és nem bízok Magamban,és Senkiben sem,nem hiszem el,hogy az illető szeret Engem.Barátaim alig,talán kettő ha van,nehezen engedek bárkit is közel Magamhoz.Társaságban szótlan vagyok,miközben a gondolataim szárnyalnak,de nem mondom ki Őket.Miután a pasit elmartam Magamtól,akkor jövök rá,hogy mekkora marha voltam,és hogy hogyan kellett volna(mint Ő).Általában minden kapcsolatomnak szenvedés a vége -"mártírkodás".Kissé valóban egoista vagyok,és az Én szemszögömből közelítek meg minden szituációt,és persze nem vagyok megelégedve Magammal(az egoisták a közhiedelemmel ellentétben valójában gyűlölik Önmagukat)-kicsit Én is utálom Magam,függetlenül attól h jó formában vok e mint Nő,vagy sem)Hibáimból nem tanulok,de szorongok,és nagyon szeretek.A felületes báj is illik Rám vhol,az elején elbűvölöm a férfiakat,aztán kijön a "házisárkány" Belőlem.Hazudozni nem szoktam.Féltékeny vagyok,ha vége a kapcsolatnak,Én is nyomozok,találgatok h merre lehet,mit csinálhat,kivel van,becsajozott e már,figyelem a facebookját,iwiwét,stb(ez tipikusan Ő)-és persze agyalok,reggeltől estig,amiből semmi sem tud kizökkenteni(ez is tipikusan Ő).Ennyi nagyjából.Nem vagyok pszichopata,de vannak bizonyos ilyen jellegű személyiségjegyeim(szerintem).

Egyelőre várok,mi sül ki az egészből(szerintem semmi),legalább lefoglalom Magam(ma ezt érzem,de még mindig labilis vagyok,holnap már lehet h kiborulok-de Ő minderről mit sem tud,erősnek mutatkozok előtte,és józan tanácsokkal látom el,olyannak tűnök,amilyen a legelején voltam).Szerelmes semmiképpen nem vagyok,úgy érzem-egyre inkább nem.Azt az embert szerettem,akit a legelején megismertem-de az nem Ő volt.

2012. júl. 23. 23:29
 43/54 anonim ***** válasza:

Te egy értelmes tanárnő vagy,ez is biztos.De ahhoz,hogy jobban megismerd önmagad,nem hiszem,hogy egy pszichopata segítsége szükségeltetik.Szerintem száműzd ezt az embert az életedből,mert felesleges az,hogy vele beszélgetsz.Felesleges,nem épül fel a kapcsolatotok,fogysz,idegeskedsz miatta.A gyermekedre kell felügyelned,végezned kell a munkád.Értelmes,okos,határozott nő jelenik meg számomra egy Tanárnő képében,nem egy olyan,akit lehet befolyásolni!

16/L-igen,ennyi idősen hozzámerek szólni a témához

2012. júl. 24. 03:04
 44/54 anonim ***** válasza:

ja és még egy link:

[link]

2012. júl. 24. 03:24
 45/54 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Én hiszem,hogy minden ember okkal lép be(és ki) az életembe/ből.Talán Ő azért jött,hogy tanuljak,hogy jobban megismerjem és elgondolkodjak Magamon.Már nem vagyok befolyásolható(anno az elején az voltam),és szerintem már nem is akar befolyásolni.3 napja (mikor az idegösszeroppanása volt)felajánlottam h találkozzunk személyesen,de nem élt Vele-egészen biztos h nem akar semmit Tőlem,különben kapott volna az alkalmon.A szakirodalom szerint a tünetek 40 éves kor után enyhülnek,és Én tudom h próbál változtatni a viselkedésén-csak nem tud.Végtelenül hiú és nárcisztikus,retteg az őszüléstől,a szarkalábaktól,és hát a "cerka" sem mindig úgy működik már,ahogyan kellene(nőtől és lelkiállapotától függ)-fél tőle h egyedül marad,hogy nem kell senkinek sem,hogy egyedül kell leélnie idős éveit.A "pszichopata" szó egyébként sztem nem illik rá,nem kifejezetten mondanám gonosznak és manipulatívnak(kivéve mikor az elején bűvöl,és mikor dührohama van),ezek mellett a viselkedése inkább mondható gyerekesnek és szánalmasnak,nagyjából mint aki megrekedt egy 5 éves gyerek szintjén.Mint mondtam,ártani úgy érzem egyelőre nem árt,Én erősebb jellem vagyok,mint Ő,és ezt Ő is tudja,tehát lényegében mindegy,ír-e v nem,válaszolok e Neki v sem.A "barátság" úgyis tudom h csak addig kell Neki,amíg bajban van,és 1 hónap múlva(mikor már dolgozok),nem fogok tudni napestig a net előtt ülni,tehát technikai akadályok Miatt mindenféleképpen meg fog szakadni(hacsak nem hívogat majd telefonon).Köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek,Neked is 16 L!
2012. júl. 24. 10:11
 46/54 anonim ***** válasza:

nem olvastam el a többi hozzászólást.

elmesélem nekem hogy alakult hasonló típusú emberrel a kapcsolatom.

Ő a felszínen nagyon intelligens, illemtudó, finom modorú, társaságokban kedvelik a stílusát, magával ragadó tud lenni.

viszont van benne egyfajta kegyetlenség, rengetegszer szándékosan megsértett, játszott az érzelmeimmel és úgy állította be mintha én lennék a hibás, én provokálnám ki a bántásait és elvárta volna hogy én könyörögjek a bocsánatáért.

Így próbált manipulálni, hogy látszatsértődéseket csinált miközben mélyen megbántott és megvonta tőlem a társaságát.

Egy találkozást is egy hónapig egyeztetett és volt képe az utolsó negyedórában lemondani hogy neki fáj a feje (nem igazán hittem).

Eljátszotta nekem hogy szeret de rájöttem erre képtelen. Egyik nap még bókokkal halmozott, aztán szó nélkül eltűnt és egy másik lánnyal is eljátszotta ezt. Utána könyörgött, rávett a szexre azzal a szöveggel hogy hiányzok neki, nekem mennyivel több belső értékem van mint a másiknak (ha több is van számára ezek mit sem érnek különben nem tette volna amit tett) szóval mindez megtörtént és utána elkezdett sírni a csajnak hogy én rámásztam és rámuszította azt a hárpiát (neki meg más mentális gondjai vannak, ő idegbeteg).

Szóval a csaj zaklatott, közben ő pedig élvezte a játékát hogy egyszer pofátlanul vigasztalgatott, másszor "megsértődött" az én "paranoiáimon és kényszerképzeteimen" és cserbenhagyott a sz.rban amibe ő kevert.

Közben időnként elhívott magához miután kicsit eltűnt a képből a másik lány és elsírta a bánatát hogy neki milyen rossz az élete, őrá senki nem kíváncsi, neki mindig mindene fáj, hol a feje, hol a lába etc. és el tudta érni hogy minden g.enyasága után megsajnáljam!

Észre sem vettem hogy szinte csak magáról beszél, hogy nem is érdekli velem mi van - de még ebből is terrort csinált!

Amikor rájöttem hogy mindegy mit beszélek neki nem számít nem mondtam semmit. Erre megint én voltam a rossz hogy én nem bízok benne, nekem volt beteges "paranoiám és kényszerképzeteim" és nagy műhisztivel közölte hogy így nincs értelme a barátságunknak (akkor már nem volt kapcsolat) és hogy ő nem kíváncsi rám.

Itt láttam meg milyen ember is valójában és megírtam neki hogy átlátok az összes manipulációján, felsoroltam neki a dolgokat és közöltem hogy ezt már nem tudja beetetni velem hogy én vagyok a hibás.

azóta nem beszélünk, jobb is így

egyébként ha látnád egy társaságban el nem tudnád képzelni róla hogy ilyen. Annyira jóláll neki az a külső szerep amit játszik.

Ne vállald fel az illetővel a barátságot.

Engem lelkileg sikerült annyira megtörnie hogy azóta nekem sincsenek igazán érzéseim, nem hiszek a szerelemben és nem is tudok ilyet érezni valamint nagyjából megutáltam az egész férfinem-et.

2012. szept. 1. 09:57
 47/54 anonim ***** válasza:

annyit még hozzáteszek az egészhez hogy mindez 3 évig tartott. akárhányszor ki akartam szállni a dologból, nem engedte, a játszmái ellenére volt benne valamiféle ragaszkodás ...talán mint áldozatot, nem akart elengedni mert akkor nem lenne senki akit teszteljen a morbid dolgaival.

A másik lánnyal időközben újra felvette a kapcsolatot most, hogy felettem már nincs irányítása tehát mindeketten csak a játékaihoz kellettünk.

Igazad van, sokat lehet belőle tanulni, azt biztosan hogy olvass az apró jelekből.

Egyrészről bánom hogy az 1. és egyben utolsó szerelmet ilyen emberrel éltem meg, másrészről örülök hogy már nem vagyok olyan ártatlan és naiv.

21/L

2012. szept. 1. 10:07
 48/54 anonim ***** válasza:

Látom halvány lila fingod sincs a szavak jelentéséről kérdező. Az a baj, hogy mindent elolvastál. Minek? Csak belezavarodsz.

A pszichopaták értelmi fogyatékosok. Az enyhétől lehet a durvvábbig is. Az antiszociális személyiségzavar egy állapot. Nem betegség (emiatt nem is lehet kezelni). A pszichopata nem tudja magáról, hogy az. A személyiségzavaros ellenben tudhatja (ha foglalkozik vele).

Tehát a pszichopata szervi probléma, ami betegség (autista, Dawn-kóros, epilepsziás, tudathasadásos - ez a legalja - is fogyatékos, a részleges epilepsziás nem).

2012. szept. 3. 09:22
 49/54 anonim ***** válasza:

utolsó:

azért ez nem teljesen így van.

elég megvizsgálni mondjuk az autizmust, amit felhoztál példaként.

nos azon belül létezik egy bizonyos asperger-szindróma, ami járhat nagyon magas intelligenciahányadossal!

nagy tévedés, hogy a pszichopaták mind csökkent értelmi képességűek lehetnek csak!

van amelyik tisztában van a betegségével, hisz éppen azért tudja olyan jól titkolni és beilleszkedni a társadalomba. akiről én beszéltem, egyszer konkrétan kijelentette hogy attól fél hogy ő pszichopata lehet, mert szinte minden illik rá. ezeknek az embereknek egy része az eszével, a logikájával felfogja hogy bizonyos dolgok, szituációk milyen érzelmeket váltanak ki másokból csak, ezeknek ő éppen híján van!

ez pont olyan, minthogy nekem nincs humorom, de a reakciókból, a mondatkörnyezetből, a mimikából stb. leszűröm többé-kevésbé, hogy mit szánnak poénnak és mit nem, még ha belőlem nem is vált ki nevetési ingert.

mindez a figyelmen, intelligencián múlik, ami nem feltétlen sérült ezeknél az embereknél, sőt!

2012. szept. 3. 16:13
 50/54 anonim ***** válasza:

Tévedsz utolsó. A nagyon magas IQ nem jelent intelligenciát. A nagyon magas IQ-val rendelkező emberek nem tudnak egyedül élni. (Kivétel van, pl Bill Gates, Arnold Swarzi, de ők - és még vannak rajtuk kívül - semmiféle szindrómában nem szenvednek.) Tehát nem intelligensek. Lást Einsteint is. Aspenger szindrómás embernek is sérült az agya. Lehet hogy 5 évesen elvégezné az egyetemet, de a seggét nem tudja kitörölni. Stb stb.

Tehát egy pszichopata nem tudja hogy az. Mondani mondhatja, de nem tudja mit jelent az. Jó lenne nem összeolvasni mindent (bár ebben sajnos a pszichiáterek felhigulása is ludas).

2012. szept. 3. 17:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!