Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mi ez a mánia a házasság körül?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi ez a mánia a házasság körül?

Figyelt kérdés

Akik még nem házasodtak meg őrülten akarják, idegesíti őket az idő mulása, meg h körülöttük házasodnaak, annak ellenére h sok a rossz házasság.

Akik meg benne vannak azok jönnének onnan ki mert unják borzalmasan, mégse úgy működik mint ahogy elképzelték.

Én nem értem ezt, miért nem lehet csak együtt élni vkivel normálisan? Minek a papír? Az úgyse tart össze! Nem garancia! Hozzááálllást jelent, h felelős vagy úgy cselekedni ahogy egy jó házasságban illik? De könyörgöm miért? Ha már vmit úgy kell tenned ahogy azt illik akkor az külső kényszer, nem pedig önszántadból, szeretetből teszed. Akkor minek ez a képmutató zárt rendszer?

Ha meg szeretsz vkit akkor úgyis úgy teszed ahogy jó mindkettőtöknek!

Miért vannak meghülyülve a házasságtól azok akik belefele tartanak, és azok is akik kifele mennének kézzel lábbal?

Meg miért nem jobb a csak együtt élés? Ott tenni kell a kapcsolatért h megtartsd, h el ne költözzön. A házasságban meg elkényelmesednek az emberek. Miért nem látják ezt?

2012. jún. 28. 18:48
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Meg én ott látok egy hatalmas különbséget az együtt élés meg a házasság között, h a házasság mindenki agyában egy ideál olyan mint egy álom, ahol minden szép és jó. Álom házassághoz álomférj, feleség kell. Ott van a kép az emberek agyában, h mit tesz meg egy jó feleség a családjáért, gyerekeiért, meg az apakép ugyanez. Csakhogy senki sem tökéletes,tehát a házasság sem lesz tökéletes, sem álom. És akkor csodálkoznak az emberek, h miért nem olyan mint amilyennek elképzelték. És megjelenik a házasságban a sok hiány. Ami csalódáshoz vezet, vagy ahoz, h a másik semmibe vesz. Nem udvarol már úgy, nem vesz virágot, csak a pénzhajtás, meg a gyereknevelés marad. Nem segít be a háztartásba. A házasság egy zárt rendszer. És ha nem kapod meg azt amiket szeretnél (nem teljesülnek az igények nagy részei) ebben a zárt rendszerben akkor öszeomlik az egész, vagy megszerzed kivülről, de akkor meg rádsütik h milyen csaló vagy. Túl sok szerepjátszást meg hazugságot, kényszeres dolgokat látok a házasságban, meg azt h minden a nő nyakába szakad, meg beunalmasodik, akkor mégis miért vágyak rá???? Mi pluszt tud adni, mint egy együttélést?

Státuszt, a társadalom előtt? Kit érdekel:)

Ha együtt élsz vkivel, ott ténylegtenned kell a kapcsolatért, mert ott könnyebb kilépni. De ha jól működik akkor nem kell félni h szétmennek

2012. jún. 29. 01:04
 12/13 anonim válasza:
Szerintem az hülyeség, hogy azt mondják, hogy a házasság elront mindent, meg hogy elkényelmesednek az emberek...Miért évek múlva házasság nélkül ugyan úgy elkényelmesedhetnek az emberek...Nem? Meg annyira felfújják, hogy elront mindent... Micsoda? 1 papír?! szerintem ez nézőpont kérdése, és emberfüggő. Aki azt mondja, hogy a házasság elront mindent, az akkor fél...fél attól, hogy ő fog mást találni vagy a másik fél. Azért van manapság kevés házasság, mert nincs az embereknek pénzük és a sok idióta tizen/huszon évesnek az jár az eszébe, hogy kivel feküdjön le és melyik buliba menjen. Szerintem ez elég szomorú...Sokkal jobban tetszett a régi idő...amikor az volt a normális, hogy 20 évesen házasság aztán gyerek, legalább a szülők megélték/élik a gyerekük érettségiét, diplomáját. A legfurább az egészben, hogy 19 éves létemre mondom ezt.
2012. jún. 29. 21:30
 13/13 tabaki ***** válasza:
Szerintem semmi nem támogatja a házasság általános megítélését illető véleményedet, így az ebből adódó következtetéseid is értelmetlenek. Ugyanez a helyzet a házasság illetve az együttélés pozitívumaival és negatívumaival is. Te egyszerűen egy általad elképzelt fantomellenféllel vitatkozol, akinek más a véleménye, mint a tiéd. Ez fölösleges. Ha olyan biztos vagy magadban, tartsd magad a saját elképzeléseidhez, aztán annyi. Ha nem, akkor alaposabban mérd föl a terepet, mielőtt filozofálásra adod a fejed.
2012. jún. 29. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!