Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti foglalkoznátok egy ilyen lánnyal?
Már régóta tetszett ez a lány,gyönyörű és csinos!!!
végre beszélgettem vele,témázgattunk a sztárvilágról,és az egyik celeb neki szimpatikus volt,és nem azt mondta,hogy kedvelem őt,hanem azt mondta,hogy kedvelem őtet!
ŐTET!!!????....hát kiábrándító volt,hogy ilyen primitív!
Mit csináljak,én nem beszélek ilyen primitíven,meg hát ciki lenne ha barátaim előtt,lejáratna ezzel a buta nyelvjárással!
Én inkább a lánynak mondanám azt, hogy kerüljön el téged jó messzire:D:D Mondjuk a lány se semmi ha ilyen témákról dumál:D:D
Válaszom: NEM!
Ui.:Nekem egyikőtök se kellene.
16:48
Hát azért nem ilyen durva,de.... : D
"őtet": inkább archaizálónak tűnik, az archaizmusokat én is kedvelem. Művelt emberek is archaizálnak (főleg a XIX sz-i klasszikusoktól vagy a régi bibliafordításokból), ezt nem szokás nyelvhelyességi hibának tartani.
"suksük": természetesen itt egy a magyar nyelv egy valós, létező regiszteréről van szó, tisztán nyelvészeti, nyelvtani szempontból nem lehet hibáztatni. (Ld. Kálmán László és Nádasdy Ádány nyelvész cikkeit a témában). ,,Nyelvhelyességi '' szempontból szokták üldözni a suksüköt, de ez inkább afféle divathullám, mint valós nyelvészeti kérdés. A suksük üldözése a 40-es években terjedt el, korábban nyelvművelőink nem foglalkoztak vele különösebben.
Nyelvi standardok: számomra úgy tűnik, az osztrákok lazábbak a saját nyelvi standardjukkal, többféle kiejtés is belefér az osztrák művelt köznyelvibe (és itt még csak nem is a nyelvjárásokról van szó). Mivel a magyar nyelv regiszterei közül egyik sem veszélyezteti komolyan a kölcsönös érthetőséget, ezért én úgy érzem, nálunk egy kicsit öncélúvá vált a dolog.
Nádasdy Ádám, bocsánat.
Ha már javítanom kell, egy cikk is tőle:
Ez persze egy tízéves cikk, lehet hogy ma még ennél is óvatosabban írna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!