Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Vajon kilépjek ebből a kapcsol...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zimalion kérdése:

Vajon kilépjek ebből a kapcsolatból?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

27 éves férfi vagyok és nagyon durva érzelmi dilemma elé kerültem, ami szinte felőröl. Tavaly januárban megismerkedtem jelenlegi párommal. Igen hamar összejöttünk aztán tavaly nyáron össze is költöztünk és nem sokkal később el is jegyeztem. Nagyon összepasszoltunk. Rengeteg dolgoban hasonló az érdeklődési körünk, imádunk együtt játszani, filmezni és élvezzük egymás társaságát. Én Újpesten laktam szüleimmel egy jókora lakásban. Jelenleg párommal élek az ő lakásában Csepelen ami a szüleim lakásának a harmada. Kb: 30 négyzetméter. Nagyon szeretnénk összeházadosni és családot alapítani, de egy olyan kis lakásban ez nem igazán megoldható. Szüleim nemrég felajánlották, hogy ők átadják nekünk a lakást, hogy éljünk ott mivel az nagy és bőven elég midenre amit szeretnénk. Természetesen nem úgy, hogy ők is benne laknak. Ha mi beköltöztünk az Újpesti lakásban akkor ők leköltöznek a nyaralóba, mivel az nekik öregségükre bőven elég. Párom azonban hallani sem akar erről a lehetőségről. Ő Csepelen dolgozik tanárnőként. Azt mondja oda köti a munkája, ráadásul nem kell hozzá sokat utazni Újpesthez meg nem köti semmi. Továbbá Csepelről hamar oda tud érni szüleihez akik Halásztelken élnek. Csepelen van minden barátja. Ő egyébként nem Csepelen nőtt fel csak ott él már három éve. Na ebből van a dilemma, hogy szüleim tálcán kínálnak egy 15 milliós nagy lakást, de párom hallani sem akar róla ő külön akar életet. Azt mondja, majd összekuporgatunk egy nagy lakásra. Próbáltam rábeszélni Újpestre, hogy nem kellene kuporgatni, hiszen az már ott van készen és mivel jó a közlekedés így a munkahelyétől sem kellene megválnia csak max egy órával többet utazna. Én is 1 óra 10 percet utazok munkahelyemre.

Most mit csináljak? Melyik oldalt válasszam? Hogy döntsek? Úgy érzem két tűz közé kerültem.

2012. jún. 14. 16:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát...

Inkább hajlandó 40 évig fizetni a hitelt, csak hogy ne kelljen utaznia, vagy uram bocsá! másik munkát keresnie???? Hálás lennék anyósoméknak egy ilyen lehetőségért, hogy hitelek nélkül kezdhetem az életemet.

Véleményem szerint a te barátnőd

1., egyszerű, mint egy ék

2., lusta

2012. jún. 14. 16:56
 2/7 anonim ***** válasza:
Vagy adjátok el az újpesti házat.
2012. jún. 14. 17:05
 3/7 anonim ***** válasza:

2esnek

Gondolom a szülők nem azzal a feltétellel adták oda, hogy kidobják az ingatlanpiacra, hanem, hogy közösen kezdjenek ott életet.

Szerintem önző a nő, ezek után akkor se vinném magammal a szülői házba ha jönni akarna.

2012. jún. 14. 17:08
 4/7 anonim ***** válasza:

#1, mondjuk azt nem csodálom, hogy a munkáját nem adja fel. Tanárként/tanítóként az ember összeteheti manapság a kezét, ha van munkája.

De azt én sem hiszem, hogy az utazás olyan nagyon megeröltető lenne. Plusz így, hogy lenne lakás, gyűjthetnétek helyette kocsira is, és akkor azzal járhatna. Egyébként 6-nál hamarabb nem is kéne felkelnie szerintem, ha egy óra alatt ér oda (gondolom ott is olyan 3/4 8 körül kezdődik a tanítás). A 6 óra meg nincs olyan nagyon korán. Szóval nem értem a párodat, mi boldogok lennénk a párommal, ha valaki hozzánk vágna egy lakást.

DE! Szerintem ne a szakításon gondolkozz, hanem valami megoldáson. Mióta megy a vita ezen a dolgon? Mennyi időtök van eldönteni? Ne add fel még, ne egy lakás miatt szakíts vele, ha szereted.

2012. jún. 14. 17:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy szüleim lakásán is van jelzálog, de a havi törlesztő részlete nem több 22 forintnál. Párom pedig fizeti a saját hitelét arra a kis lakásra, de elvileg ki is lehetne adni és az lefaragna a költségekből. Régóta megy a huzavona ezen.
2012. jún. 14. 17:25
 6/7 A kérdező kommentje:
Bocsánat. A jelzáloghitel összege szüleim lakásán 22 ezer forint. :) Elnézést.
2012. jún. 14. 17:26
 7/7 anonim ***** válasza:
Nézd szerintem itt közös nevezőre kell jutni, ha nem megy tovább kell állni. Ha már az elején nem megy a közös döntéshozatal meg a kompromisszum mi lesz később? Rengeteg élethelyzetet kell majd megoldanotok a jövőben. Szerintem az úgy nem megy, hogy kijelentem, hogy én nem költözöm, de nem is érvelek. pont.
2012. jún. 14. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!