Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szakítsak vagy sem? Bővebben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítsak vagy sem? Bővebben alul!

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, és van egy 3 éves kapcsolatom. A barátom pedig 22 éves.Eddig nagyon nagy volt közöttünk a szerelem, de már egy jó fél éve vagy még több, folyamatosan veszekedünk, civakodunk. Sokszor már úgy érzem hogy csak megszokásból vagyok vele. Amikor arra jutok, hogy szakítani kellene, akkor rámjön egy érzés, hogy mégsem kellene, mert még mindig szeretem. De én igy nem vagyok annyira boldog...megpróbáljam megmenteni ez ta kapcsolatot, vagy inkább szakítsak?
2009. júl. 3. 08:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Mielőtt hirtelenjében kidobnád, inkább ülj le vele beszélgetni. Kérdezd meg tőle, hogy ő hogy látja a dolgokat. Ha csak apróságokon vesztek össze, kérdezd meg, hogy szerinte miért van ez, és te is mondd el neki, hogy mit gondolsz. Aztán majd együtt kigondoljátok, hogy hogyan tovább. Ha ő is úgy gondolja, hogy ennek a kapcsolatnak már nincs esélye, akkor közös megegyezéssel "elváltok". És ő is megérti, hogy miért jutottatok ide.
2009. júl. 3. 09:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Ez nem ilyen egyszerű, ha azt mondom neki, gyere üljünk le és beszéljük meg. akkor Ő megfutamodik. És azt mondja hagyjuk, és hogy hagyjál.Amikor kicsit ráförmedek hoyg ezt muszáj megbeszélnünk akkor megsértődik és elmegy. Kb ez van mostanság.
2009. júl. 3. 09:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Minden szerelem véget ér egyszer. Sajnos ez a fájó igazság. Állítólag maximum 2 évig tudnak azok a hormonok termelődni, amik a szerelemmel vannak összefüggésben. Ha jó a kapcsolat, ilyenkor általában a szerelemből egy erős kötődés és szeretet lesz. El kell fogadni, hogy már nem 200 fokon lángol a kapcsolat. Amúgy mivel nagyon fiatal vagy, gondolom még nem akarod egész életedre elkötelezni magad, tehát igazából még kereshetsz új szerelmet, ha arra vágysz. Csak tudd, hogy minden szerelem előbb-utóbb szeretetté válik. Jó esetben.
2009. júl. 3. 09:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Férfiként azt tanácsolom, hogy ne ronts ajtóstól a házba!

Ne azt mondd, hogy "Gyere, ezt meg kell beszélnünk!", mert az frusztráló nekünk, pedig a legtöbb férfi konfliktuskerülő. Saját életemben a legtöbb veszekedés a párkapcsolataimban úgy zajlott, hogy a párom rákezdett valamire, én meg próbáltam terelni, kikerülni, és amikor már végképp nem ment, akkor szálltam be, hogy hagyja már abba a b.aszogatást!

Ami persze semmilyen megoldáshoz vezetett.

Menjetek el sétálni, beszélgess vele bármiről, aminek semmi köze hozzátok, teremts egy kis laza bizalmi légkört, ahol talán megnyílik. A lényeg, hogy egy pillanatra se érezze magát számon kérve, megtámadva vagy b.aszogatva, mert akkor visszatámad és besértődik!

Sajnos olyanok vagyunk ha megsértik az egonkat, mint a gyerekek. Ez van. Próbálj meg diplomatikusan közeledni.

Pl. beszélj arról neki, amikor ilyen bizalmi beszélgetős a hangulat, hogy mostanában TE miket hibáztál el, mennyire rossz ezért sok minden...

Lehet, hogy ennek hatására, miközben cáfol vagy egyetért, anélkül, hogy te mondanál bármit is, magától, számon kérés nélkül kezd el beszélni arról, hogy ő is hibázott ebben meg abban. Mert Te adtál valamit - itt pl. egy kéretlen "beismerést" - erre ő is ad valamit.

A lényeg, hogy adj valamit egy férfinak, mielőtt bármit, akár egy kis önvizsgálatot is kérnél. Nem szeretjük, ha kritizálva vagy megtámadva érezzük magunkat, de simán megvezethetőek vagyunk, ha kikapcsolják bennünk ezt a vészjelzőt...

2009. júl. 3. 10:24
 5/5 anonim ***** válasza:

10:24-es...én próbáltam már ezt a taktikát, de akkor én lettem végig a "szemétláda", mert kezdtem az én hibáimmal. Aztán rájöttem, hogy ez így mégsem jó... Valami mást kellene kitalálni, hogy rá vezessem a hibáira!

Aztán ha problémáink voltak, akkor úgy kezdtem a beszélgetést, hogy "nagyon rosszul éreztem magam,amikor veszekdetünk" Nem gondolom, hogy ez jó megoldás..stb. Aztán megbeszéljük, hogy miért volt az egyikünk ingerültebb, és miből lett a vita...! (Mi már nem vagyunk sajnos együtt, de meg tudtunk mindent beszélni, habár változás sajnos nem történt! 19/L)

2009. júl. 3. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!