Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hallgassak arra a kis hangra magamban, amelyik azt mondja, hogy nem ő az igazi?
Lassan 3 éve vagyok együtt a barátommal. Tanulunk még mindketten. Volt idő mikor úgy éreztem, hogy vele letudnám élni az életem.
De mostanra valami kicsi hangocska mindig azt duruzsolja ott a fejembe, hogy NE.
Nagyon gondoskodó, nekem mindent megad, amit tud. Szép jövő előtt áll. Sokszor támaszkodhatok rá érzelmileg és anyagilag is. De mégis van valami amiért úgy érzem nem ő kell nekem.
Így járnak a "nice guy"-ok. Túl kedves, túl gondoskodó, jó a helyzete anyagilag...Unalmas ugye? Semmi izgalom, semmi extremitás.
Sajnos a nőknek manapság ez nem elég, sőt kifejezetten unalmas egy idő után. Régen ez a kis hang nem volt ekkora divat, jóban rosszban simán leéltek nagyapáink, nagyanyáink 50 évet, kérdés nem volt.
Ez a női kalandvágy és karrierizmus szerintem a modern kor hozománya. Ezért is van ennyi válás. Le kell lépni a macsó bőrdzsekissel, ha a hang azt diktálja. Egy jó kis szex, aztán csodálkozik a lány, hogy másnapra hűlt helye a srácnak :D
Manapság sajnos már nem erény a kedvesség, figyelem, odaadás. Kell mellé egy nagy adag bunkóság, flegmaság és hogy a nő folyamatosan kiszolgáltatottnak érezze magát bizonyos szinten. Hiába nem ismeritek el, de így van.
Bátyám is hasonló helyzetben volt kétszer is mint a barátod, és én egyszer. Addig kellettem csak a lánynak, amíg rá se hederítettem, és flegmáztam vele, amikor viszont beleszerettem és megváltoztak az érzéseim, dobott mint egy kutyát. Talán bátyámmal túl jószívűek és kedvesek vagyunk a nőkkel, ezért húzzuk mindig a rövidebbet.
Persze tudom, az érzelmeknek nem lehet parancsolni, és a barátod sem lesz rosszfiú egycsapásra. Ilyen az élet, rá kéne jönnie már a férfiaknak, hogy a nők egyenjogúságot hirdetik, mégis az évezredes hagyományos férfi értékrendre, a dominanciára és agresszív uralkodásra vágynak. Ez a modern kor és az évezredes emberi viselkedés találkozása.
Nekem egy lecke is elég volt, hogy ne essek mégegyszer ugyan abba a hibába. Ami a populáris szerelmes filmekben és könyvekben működik, az egy hatalmas hazugság. A való életben szinte a teljes ellentéte működik.
Néha vannak dolgok amik nekem kicsit a szívembe találnak.
Pl. mesél, hogy ha lesz gyereke megtanítja focizni, én meg mondom, hogy biztos, hogy erős fiúnk lesz, erre azt mondja, hogy ki mondta ,hogy a mi gyerekünk lesz?
Vagy látok a kirakatba egy baglyot, megjegyzem ,hogy milyen cuki, erre ő: most kaptál ajándékot, azt oszd be. Pedig nem akartam megvenni, csak tetszett az ötlet.
Vannak ilyen furcsaságai.
Lehet ezek miatt?
Ja és a szerelem pusztán biológia, kémia és pszichológia. Kezdve a hihetetlen bonyolult biokémiai folyamatoktól az agyi területek működéséig. A hormonok és a kokainfüggőség szerű állapot egy idő után elmúlik. A nagy szerelmet jelentő állapot hihetetlen megterhelő a szervezetnek, ezért egy idő után ellentétes folyamatok indulnak be, és a "drog" hatása elmúlik.
Jobb esetben ilyenkor átalakul szeretetté, megtörténik a családalapítás, ami egy teljesen más státuszba helyezi a kapcsolatot. Rosszabb esetben nem :)
Amúgy szerintem minden nő tudat alatt az izgalmakat keresik, ilyen az emberi természet, nem lehet letagadni.
"Lehet ezek miatt?" - bőven lehet. :D
Valamiért olyan érzésem van, hogy bár régen vagytok együtt, a lényeges kérdéseket még nem beszéltétek meg őszintén. Mi lenne, ha leülnétek, és ki-ki elmondaná, mit tart a kapcsolatotokról, mi neki a jó benne, és min változtatna inkább? Hogyan képzelitek el a jövőt mondjuk 10 év múlva? Sok minden kiderülhet így, aminek a fényében átgondolhatjátok a dolgot, nem kicsi hangokra hallgatva. (Ami egyébként szintén nem rossz módszer, ha az önismeret már eléggé rendben van, és tudod, honnan jön az a hang. Ha nem tudod, akkor elég rizikós lehet hallgatni rá.)
Úristen, a szerelem-szex kategóriából átmenekülnek ide az idióta fiúcskák a menő, bunkó pasi kell nekünk dumával? Tűnés innen, fertőzzétek az ottani népet, aki vevő rá!
A hatalmas nagy lángoló szerelem nem marad meg örökké, helyette, marad a szeretet, és az egyéb kellemes érzések. Ha ezt el tudod fogadni és szereted, nem rossz a kapcsolat, akkor kár lenne a hangocskára hallgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!