Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan adjak értelmet az életemnek, ha egyszer semmi nem sikerül amit szeretnék? Hogy legyek az, aki nem vagyok?
Én megértelek, nekem is rossz gyerekkorom volt, apám terrorizált minket. Anyámat a szemem előtt folytogatta vagy rúgdosta, amíg bírta. Engem odavágott a szekrényhez, szerencsére csak a szám csattant ki, de nem is a testi sebek jelentik a gondot, hanem a lelkiek. Ezek sosem gyógyulnak be igazán, csak feledésbe merülnek, de ha valami konfliktus van apámmal újra felbosszant és dühös, agresszív állattá válok, nagyon nehéz visszafognom magam, mert olyankor ököllel beverem a falat meg mindnet pusztítok magam körül.
Voltam pszichológusnál, enyhe szorongásom van, semmit sem értek a gyógyszerek, mert ezek a sebek úgyis megmaradnak egy életre. Ma már lenyugodtam, megbocsájtottam apámnak, de a rossz emlékeket sosem fogom elfelejteni.
Én meditálni kezdtem és a buddhizmus felé vettem az irányt, javaslom te is próbálkozz meditációval. Nagyon hasznos tevékenység, illetve emellett konditerembe járok erősíteni.
"Tedd le a gyógyszert, sportolj, legalább fuss, járj szórakozóhelyekre érezd jól magad:)"
Nagyon könnyű ezt így mondani, de marha nehéz megtenni, ha pánikbeteg valaki.. én is épp kilábalóban vagyok belőle, vagy 1 évig szenvedtem miatta.. és tényleg az segít(ett), hogy akármilyen fosul is érzed magad, akármennyire is félsz attól, hogy kimozdulj, hogy társaságba járj, meg kell tenned az első lépést.. aztán még egyet.. és még egyet.. valahogy rá kell erőltetni magadra, hogy szocializálódj, még ha sz*rul is érzed magad tőle az elején, aztán szép lassan egyre kevésbé leszel rosszul, egyre könnyebb lesz elmenni futni, vagy a barátokkal sörözni egyet, vagy kirándulni, vagy bármi. És végül -remélhetőleg- teljesen elmúlik.
Szia!
Ideiglenes, átmeneti megoldásként tudom javasolni, hogy kezdj el levelezni (Interneten, vagy csigapostával) másokkal. Csökkentheti a bezártság-érzeted, az önbizalmad kicsit javulhat.
Egy személyes tapasztalat: a nagyobb múltú egyházak közösségeinek a kapui nyitva állnak.
Rajtam rengeteget segítettek (önbizalom, személyiségfejlődés, társaság etc.)
A gyógyszerekkel csak óvatosan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!