Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátom most lesz 19 éves,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom most lesz 19 éves, tavaly májustól nem jár iskolába, nem dolgozik.8 általánosa van. Hogyan szedhetném rá, hogy menjen már valahova?

Figyelt kérdés
Apukámnak sem túlságosan pártolja ezt a dolgot, hogy semmit nem csinál. 1 évet tanult kőművesnek, de abbahagyta év vége fele, ezért még a 9 osztálya sincs meg. Dolgozni akarna, de nem tud sehova. Próbálkozott tanfolyamra elmenni, de rengeteg pénz lenne (kb 25000 x 3 ) és nem tudja miből fizetni, mivel apja nem él vele (nem tartják a kapcsolatot) az anyja pedig nem ad neki semmi pénzt jóformán. Mit tudna csinálni?
2012. jún. 6. 20:07
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Mi az hogy van esze? Képtelen volt egy középiskolát elvégezni! Nem érzed ennek a súlyát? egy átlagos gimit úgy ellehet végezni hogy csak bemész és mereszted a segged, ha erre képtelen volt akkor vagy nagyon lusta vagy nagyon hülye.
2012. jún. 6. 20:19
 12/24 A kérdező kommentje:
Apám a MOFA-ban dolgozik, és tudott volna neki egy jó heylet, csak oda ugye kell a nehézgépkezelői. és az meg nincs, mivel fizetős volt. De én hallottam olyanról, hogy ha bejelentkezik elöször munkanélkülire, és utána akar menni tanfolyamra, akkor ingyenes. létezik ilyesmi?
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Beiratod suliba :D MEKkkora papucs :D
 14/24 A kérdező kommentje:
Azért nem végezte el, mert nem akarta azt dolgozni, ami nem érdekli az embert azt nem csinálja. ezzel pl. én is így vagyok. Nem is kőművesnek akart menni, hanem hegesztőnek, csak lekéste a jelentkezést..
2012. jún. 6. 20:21
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Persze, kifogás az mindig van. A lényeg mégis az, hogy nem dolgozik, de legalább nem is tanul. De a te életed.
2012. jún. 6. 20:22
 16/24 anonim ***** válasza:
Kérdező hány éves vagy?
2012. jún. 6. 20:25
 17/24 A kérdező kommentje:
17
2012. jún. 6. 20:27
 18/24 Johnny B. Goode ***** válasza:

Krisztusom, van esze...

Ha van esze, akkor elvégzi a kőműves sulit, dolgozik, közben azt tanulja, amit szeretne majd dolgozni, nem mereszteni kell azt a bizonyos szervet...

2012. jún. 6. 20:31
 19/24 anonim ***** válasza:

Hát ez Szopó....

A legrosszabb hogy most nyár lesz. Sok diák (köztük én is) megy nyári munkára,így még nehezebb lesz elhelyezkednie....

Nem tudom mit kéne csinálni.

Tényleg nem tudom........:S

2012. jún. 6. 20:40
 20/24 anonim ***** válasza:

Szintén 17 éves vagyok, a barátom 20. Ő is "félidőben" abbahagyta a sulit, nem volt valami könnyen kezelhető (fű, verekedések, lógás stb). 18 éves volt, mikor találkoztunk, ekkor már egy gyárban dolgozott. Talán ő a legolvasottabb ember a mamám után. Két éve vagyunk együtt, azóta mindig olvas valamit, nagyon okos, és őszintén bánja, hogy így megnehezítette a saját életét.

És ahogy mondod, ő felmondott, munkanélküli lett, és most ingyenes okj-s képzésre jár. Még nem azt tanulja, amit szeretne, mert ahhoz érettségi kellene, de az is meglesz.

Pár hónap, és végez, akkor dolgozni akar, és estin megcsinálni az érettségit, majd ismét okj.

Biztos nem fog sem inni, sem pedig verni a későbbiekben, csak azért, mert 14-17 éves koráig hülyegyerek volt.

Egyébként ez az okj-s dolog úgy megy, hogy a barátod bemegy a munkanélkülibe, és megmondja, hogy okj-s képzésre szeretne menni. A barátomékkal írattak valamilyen tesztet, és a legjobb x bekerült, és tanulhat.

2012. jún. 6. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!