Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy tudnék segíteni a barátom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tudnék segíteni a barátomnak a cigiről való leszokásban?

Figyelt kérdés

2012. máj. 30. 09:59
1 2
 11/16 Gergo_30F ***** válasza:
100%

#10 a kapcsolatot ezért kockáztatni ostobaság. mint ahogy a komplett hozzászólásod is, mivel nem vagy dohányos, nem vagy vele tisztában ez mivel jár. okoskodásra semmi szükség, pláne önigazolásra, hogy te milyen gerinces vagy. ügyes vagy, simogasd meg a buksid, és lapozz.

Az elektromos cigi nem rossz, de sokan csak az átszokásig jutnak vele. jobb, mint a sima, de nem az igazi. alapvető, hogy eldöntse, abba fogja hagyni, megbarátkozzon pár hétnyi nikotinhiánnyal, elvonási tünettel. a rezonanciás módszerről én is hallottam, 1 embert tudok, akinek tényleg segített. nálam a champix vált be, háziorvos írja fel, nem olcsó, de lassan egy árban van a cigivel...meglepően könnyen ment, bár garancia nincs, kinél ez, kinél az válik be. a lényeg az elhatározás, az amellett történő rendületlen kitartás. az biztos, hogy a barátod erősebb, mint a cigi, csak feladnia nem szabad. 1-2 szál erejéig sem, abból könnyen visszaszokás lesz.

2012. máj. 30. 11:49
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ, hasznosak voltak. De úgy értettem inkább a kérdésemet, h. ha már eldönti, h. leteszi a cigit (teljesen mindegy most, h. egyik pillanatról a másikra v. vmilyen kezeléssel), akkor hogyan támogassam? Mármint ha elvonási tünetei lesznek, vagy nagyon kívánja a cigit, mit csináljak? Próbáljam lebeszélni róla?
2012. máj. 30. 11:58
 13/16 Gergo_30F ***** válasza:

szerintem részedről a türelem és a támogatás a legfontosabb, hogy az milyen formában, azt esete válogatja. van, aki kifejezetten nikotinfüggő, és az hiányzik neki a legjobban, másnak a rutin, rituálék. nekem pl. megnőtt a mozgásigényem utána, azt kiélheti veled sportban, vagy szexben is.

egyébként rákérdezned túl triviális lenne? ;)

2012. máj. 30. 14:31
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszi az utolsó választ. :) Nem, nem lenne túl triviális. Majd ha aktuális lesz, úgyis megkérdezem, h. miben tudok neki segíteni. Csak gondoltam megkérdezem itt is, hátha okosabb leszek. :)
2012. máj. 30. 14:41
 15/16 anonim ***** válasza:
Bocs hogy ezt mondom de annak az lesz a végeredmény hogy próbál de mindig visszaszokik, titokban csinálja stb. Miben tudná a kérdező támogatni őt? Ez6t egyedül kéne megtennie. Ha ő nem akar leszokni akkor nem is fog. Ja nem érzem át a helyzetüket. Hát van nem 1 ismerősőm aki úgy tette le a cigit hogy jó én innentől nem dohányzom. Ennek a kijelentésnek meg mindig volt valami drasztikus háttértörténete. Pl betegség, halál, kapcsolat. Van olyan ismerősőm aki 12 éve próbál leszokni. Szánalmas... Akik nem bírnak leszokni a cigiről azok gyenge emberek. Ez nem azon múlik hogy megértsük a helyzetüket. Egyszerűen csak nincs akaraterejük hozzá, magyarán gyengék.
2012. máj. 30. 16:36
 16/16 anonim válasza:
Megnázeted vele ezt a videot: http://www.youtube.com/watch?v=3WO1UDVNMFM
2012. jún. 3. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!