Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezen megsértődnétek?

Figyelt kérdés

A barátommal egy éve vagyunk együtt, mindketten egyetemisták vagyunk. Ő elég nehéz mérnöki szakra jár, ehhez képest nem sokat tanul. ZH, vizsga előtti nap átnézi, beadandókat megírja, kb. ennyi.

Most másodéves, de bukott pár tárgyat, ami miatt már biztos, hogy másfél évet csúszik az egyetemen, mert épülnek rájuk más tárgyak is, amiket később nem tud felvenni.

Esze az van, a legtöbb vizsgája így egy napi tanulás után is sikerül, de sok van, ami nem (pl. sok tárgy csak másodszorra, az UV-n sikerül,mert az elsőre nincs is kedve tanulni.) Ez engem egyre jobban zavar, főleg, hogy kiderült, hogy másfél évet biztos csúszik, de azóta sem töri magát jobban. Tanulás helyett netezik egész nap, meg játékokat játszik. Arra szakít időt, hogy velem találkozzon, sőt, ő akár a vizsga előtti nap is találkozna velem, már én mondom neki, hogy ne jöjjön, mert akkor aztán tényleg semmit nem tanul.

Tegnap elbeszélgettem vele, hogy nem jó ez a hozzáállása, mert így át fog kerülni fizetősbe, nem lesz elég államilag finanszírozott féléve, és tényleg igyekezhetne egy kicsit jobban, akár csak a szülei miatt is, akik eltartják. Vagy gondolhatna arra, hogy ha előbb végezne, akkor előbb tudna munkába állni (azt beszéltük meg, hogy amint tudunk, dolgozunk, hogy közös albérletünk lehessen, én szeptembertől is is tudom kezdeni a munkát, de ő csak a BSc befejezése után, ami így másfél évet csúszik...).

Ezen megsértődött, hogy én nem tudom, hogy milyen nehéz náluk az egyetem, meg amúgy is a legtöbb ember sok tárgyból bukik, ő még a jobbak közé tartozik. Jött nekem a statisztikákkal, hogy ebből a tárgyból 80%-os bukási arány, abból 90%, stb, szóval ne csesztessem, ha neki sem lesz meg elsőre, és amúgy se szóljak bele, mikor/hogy tanul.

Értem én, hogy nehéz az egyetem, de nem arról van szó, hogy tanul, megpróbálja, nem sikerül. Hanem hogy egy napot se szán egy olyan tárgyra, amiből az egész féléves anyagot át kellene néznie, aztán ha bukik, mindig azzal magyarázza, hogy "nem ilyen kérdésekre számítottam" (=azt már nem volt ideje átnézni, mivel pár órát készült csak rá).

Valahogy hatni akarok rá, de ha szóba hozom a tanulást, csak megsértődik. Még 5 vizsgája hátra van most, de most se tanul... Mit tudnék ebben a helyzetben tenni? Hagyjam rá, ne szóljak neki, ne kezdjek el "prédikálni", ha megint úgy bukik, hogy nem tanult szinte semmit a vizsgára...?

21/L

2012. máj. 28. 14:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem értem, olyan ember aki nem szeret tanulni, mért pont egyetemre megy?
2012. máj. 28. 14:23
 2/9 anonim ***** válasza:
Nehezn viselik az emberek ha a saját hibáival/gyengeségeikkel szembesítik. Az a baj, h bármit mondhatsz ezen nem fog változtatni. Rajtad múlik h mennyire tudod tolerálni. Kérdés hogy a többi dologhoz hogy áll hozzá. Azokat is utolsó percre hagyja-e.
2012. máj. 28. 14:24
 3/9 anonim ***** válasza:

Ugyanebben a helyzetben éltem évgig én is pontosan egy évet. Annyi a különbség, hogy ő fiatalabb nálam másfél évvel és én már elvégeztem a bsc-t.

A kérdésedre a választ őszintén szólva nem tudom, de azt tudom javasolni ne csesztesd a vizsgák miatt. Persze én is ezt tettem és csak neki akartam jót, ezzel együtt magunknak is, de ő ezt állandó csesztetésnek és ellenőrizgetésnek vette. Pedig valahol nyilván az anyukája is elvárta, h ezt tegyem, mert azt hitte rám majd jobban hallgat.

De már hálistennek kikerültem ebből a helyzetből, mert fél éve szakítottunk. szerintem ha már végzett volna és mindketten dolgozunk mr, úgy lett volna jövője a kapcsolatunknak, így nem volt.

Ezenkívül nálunk az is baj volt, hogy szerintem megijedt a komoly kapcsolattól, arról, h le kell mondani a gyengébbik nem többi tagjáról.

Figyelj a jelekre és ne járj úgy, mint én!

24L

2012. máj. 28. 14:28
 4/9 anonim ***** válasza:

Én anno jártam egy sráccal, aki végigitta az egyetem első évét, alig járt be órákra, a kurzusai felét ha teljesítette. Az első év végén jöttünk össze, és pár hét múlva (a fenti tanulmányi eredménnyel) közölte, hogy PhDs lesz. Én meg kinevettem, és közöltem, hogy ahhoz azért nem ártana tudni, hogy néz ki az egyetem. Nem volt ez részemről tudatos, de mint utóbb kiderült, hatásos: a következő évben már évfolyamelső volt, mostanra tényleg PhD-s.

Szóval ha vannak céljai a párodnak, lehet motiválni. De ha nem érdekli az egész, akkor nehéz. BTW ha másfél évet csúszik, akkor egy félévért már tuti fizetnie kell, mert csak 2 félévet lehet ráhúzni a BsC-re, hiába van 12 államilag finanszírozott féléve. Talán ezzel próbálj meg hatni rá.

2012. máj. 28. 14:34
 5/9 anonim ***** válasza:

A rossz hírem, az, hogy ez csak a jéghegy csúcsa.

Az életben is ilyen patópál úr lesz. Pl. munka keresés. Ha szeretnél egy olyan fiút aki mellett lehet jövőd... akkor én mást ajánlanék. Szerelem ide vagy oda.

2012. máj. 28. 14:35
 6/9 anonim ***** válasza:
4-es vagyok: a folyamatos piszkálódás tényleg nem jó, nem vezet semmi eredményre. Mutass példát, csináld jól a dolgaid, egy idő után ha nem mondod, akkor is észreveszi, hogy bele kéne húznia, mert a barátnője jobb nála.
2012. máj. 28. 14:37
 7/9 anonim ***** válasza:

ma 14:35

Én ezzel vigasztaltam/vigasztalom magam. Nem mindegy a mai világban, hogy áll valaki hozzá a dolgokahoz.

2012. máj. 28. 14:43
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Nem szoktam piszkálni, ellenőrizgetni, eddig a bukásoknál sem mondtam semmit, inkább biztattam. Csak most a legutóbbi után úgy gondoltam, ideje egy kicsit elbeszélgetni vele. Nem piszkálódás volt, hanem egyszeri, komoly beszélgetésnek szántam, hogy lássa, hogy engem zavar ez a hozzáállás, és hogy ennek itt már tényleg komoly következményei vannak, nem úgy, mintha gimiben néha becsúszott pár egyes...

Én úgy gondolom, jó "példát" mutatok, bár nem vagyok túl szorgalmas, de amit kell, azt mindig megcsinálom, és a vizsgákra, zh-kra tanulok rendesen. Egy-két UV-m volt, de egy tárgy miatt sem csúszok, következő évben időben be tudom fejezni. Csakhogy én teljesen más szakra járok (ő mérnöki, én meg társadalmi tanulmányokkal kapcsolatos), és bár ezt nem mondja ki, tudom, hogy nem értékeli annyira a szakomat, és sokkal könnyebbnek tartja. Ezért nem olyan nagy motiváció neki, hogy én jól tanulok, hiszen nekem könnyebb...

2012. máj. 28. 14:45
 9/9 A kérdező kommentje:

A kapcsolatunkkal amúgy nincs gond, szeretjük egymást, és más területeken tetszik a viselkedése. Társasági ember (ez a folyamatos netezés, gépezés akkor jelentkezik, ha tanulni kellene), mindenki szereti, nagy az érdeklődési köre, sok mindenről lehet vele komolyan beszélgetni, a családom is imádja, én is jól kijövök az ő családjával. Nagyon sok dologban hasonlóan gondolkozunk, a jövőre nézve a terveink közösek.

Tudja, mi akar lenni, "ha nagy lesz", a szakmájában szeretne mérnökként dolgozni. Amúgy érdekli is maga az, amit tanul, úgy értem, gyakran utánaolvas témáknak, vagy másoknak szívesen segít olyan tárgyakban, amiket ő ért. De ha neki kellene valamit megtanulni, ha jönnek a vizsgák.. akkor azt nem.

2012. máj. 28. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!