Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől függ, hogy egy adott emberbe beleszeretünk-e?
Szerintem kémia.
Mindenki szab feltételeket párkeresés előtt, aztán általában olyan párt talál, aki nem egyezik az általa alkotott idilli képpel :)
Tudat alatt olyan férfit/nőt választunk, akitől egészséges gyerekünk lesz, illetve, aki biztonságot nyújt nekünk.
Hát ez jó kérdés. Majdnem hasonló, mint amit én kérdeztem pár napja, hogy mitől függ, hogy egy ember szimpatikus avagy sem.
Mondhatnám közhelyesen: Közös érdeklődés, előzékenység, imponáló külső és stílus.
De ez csak a felszín, azt hiszem emögött jóval több van.
Valamilyen szinten hiszek abban, hogy létezik valamilyen rezgés, ami körül vesz minket és ha jókor, a megfelelő helyen és időben találkozik rezonancia, akkor kialakul valami érzelem :-)))) De ha ez így volna, akkor miért van annyi reménytelen szerelem? Vagy miért szeretnek az emberek egymásba és nem másba? Mi kell ahhoz ,hogy kölcsönös legyen az érzelem? Ezek sokszor mégsem tartanak a sírig. Vajon miért? Lehet, hogy a szerelem nem más, mint testi vonzalom, megszerzési vágy?
Ez egy nagyon jó kérdés. Nehéz rá válaszolni.
Egyetértek az első válaszolóval, hogy tudat alatt a férfi olyan nőt keres, aki egészséges és képes gyereket szülni. A nő pedig olyan férfit keres, aki számára és az utódai számára biztonságot tudj nyújtani.
Szóval szerintem a kémiának, a hormonoknak van nagy szerepe abban, hogy kit találunk vonzónak.
A saját példám a következő: pár hónapja belém szeretett egy férfi, legalábbis akkor ezt hitte. Én is ugyanígy éreztem iránta. Látszólag tökéletes lennék a számára, olyan nő, amilyet mindig is képzelt magának. Külsőleg és belső tulajdonságaimat illetően is. De elbizonytalandott, azt mondta, hogy már nem éri a lángolást. Mindezt néhány hónap után. Valószínű, hogy ez nem szerelem volt, csak egy fellángolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!